algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Amnistia Internacional programa actes a les Balears per commemorar el Dia dels Drets Humans

Amnistia Internacional programa actes i exposicions a Balears per commemorar el Dia dels Drets Humans. | Amnistia Internacional

Amnistia Internacional de Balears ha organitzat, amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Drets Humans el proper 10 de desembre, diversos actes a Mallorca i Menorca per commemorar el dia en què l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la declaració Universal dels Drets Humans en 1948.

Segons ha avançat l'entitat, els dies 5, 7, 9 i 12 de desembre la sala dels Passos Perduts del Parlament acollirà una exposició que repassa la trajectòria de 37 anys de l'organització a les Illes.

També es projectarà de forma contínua un vídeo que recull les principals accions del grup local de Mallorca, un dels grups pioners d'Amnistia Internacional a l’Estat espanyol que defensa a Balears els drets humans des de 1979. L'exposició es podrà visitar de 9.00 a 20.00 hores.

El dissabte 10 de desembre a la Plaça Espanya de Palma de 18.00 a 20.00 hores s'encendran espelmes, es llegirà un manifest en defensa dels drets humans i es recolliran signatures a favor de Annie Alfred, Malawi (nena en perill de ser assassinada per ser albina) Màxima Encunya, Perú (dona camperola assetjada per negar-se a abandonar les seves terres) i Eren Keskin, Turquia (Llibertat d'expressió, advocada i directora de periòdic), els tres casos de persones en risc imminent de violació dels seus drets humans.

El mateix dia, a Calvià tindrà lloc la lectura d'un manifest, encès d’espelmes i recollida de signatures a favor dels tres casos en els quals treballa l'organització. L'acte tindrà lloc en els jardins del Ajuntament de Calvià, al costat de l'estàtua de Ben Jakober d'11.00 a 12.00 hores.

A Menorca, es durà a terme una recollida de signatures per Annie Alfred i Màxima Encunya i se sol·licitarà l'enviament de cartes a títol personal per Eren Keskin. L'acte tindrà lloc al carrer de Ses Moreres, a Maó, a les 10.30 hores. La celebració culminarà amb dos actes institucionals que tindran lloc el dimarts dia 13 per mostrar el suport de les institucions a l'organització.

Articles de la declaració

Durant aquesta jornada, un grup de diputats llegirà, al costat d'activistes, els 30 articles de la Declaració Universal dels Drets Humans proclamada en 1948. L'acte tindrà lloc a les 9.30 hores en el saló dels Passos Perduts del Parlament Balear.

A les 10.00 hores, en el ple els grups parlamentaris llegiran la 'Declaració institucional sobre persones refugiades' proposta per Amnistia Internacional que insta al Govern espanyol al fet que compleixi amb els seus compromisos internacionals. Aquesta declaració ha estat recolzada pels Governs Autonòmics d'altres comunitats com Navarra, Cantàbria i el País Valencià.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joana Isabel, fa mes de 7 anys

Totes aquestes iniciatives son molt bones...Em fa pena perque no hi puc assistir....A Ferreries no es fa res d'aixó.....Vull fer una pregunta...Com a socia que son...pag sa meva quota....però vaig fer un donatiu de 35 euros per sa campanya..."YO ACOJO"...M'agradaria saber si arribarà a qui realment ho ha de menester....
perque no vull que aquets doblers siguin de mal us...
Gràcies...Esper una resposta...

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente