muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Estaràs demana a la Comissió més controls sobre les plagues

S'ha detectat un focus de «Xylella Fastidiosa» que està afectant cirerers de les Illes Balears

L'eurodiputada Rosa Estaràs, a la imatge. | Grup Partit Popular Europeu

L'eurodiputada del Partit Popular Europeu Rosa Estaràs va presentar ahir dimecres 23 de novembre, una pregunta parlamentària davant la Comissió Europea en la qual mostrà la seva preocupació pel focus de «Xylella Fastidiosa» detectat en cirerers de les Illes Balears i va instar la institució europea a actuar immediatament per accelerar l'aplicació del reglament que permetrà intensificar els controls i l'evitació de nous contagis.

«L'arribada a la Unió Europea de la «Xylella Fastidiosa» i d'altres malalties fitosanitàries a través d'importacions de tercers països i la creixent implantació al territori comunitari d'aquestes malalties és una mostra de la greu feblesa dels nostres controls d'importació», va assegurar l'europarlamentària.

«El nou reglament aprovat recentment per lluitar contra les plagues preveu un règim de control basat en la precaució, però encara han d'engegar-se els actes delegats i d'execució abans de la seva aplicació plena».

Davant l'arribada de la «Xylella Fastidiosa» a l'Estat espanyol, els eurodiputats Rosa Estaràs, Esther Herranz, Pilar Ayuso, Ramón Luis Valcárcel i Gabriel Mato varen considerar necessari preguntar a la Comissió si té previst accelerar la posada en marxa dels instruments de prevenció acordats en el nou reglament amb la finalitat de suspendre, en cas de ser necessari, algunes importacions sobre la base d'una anàlisi de risc preliminar.

També varen aprofitar per consultar si la Comissió ha planificat alguna mesura per evitar nous contagis a partir d'importacions de tercers països d'aquesta plaga de molt difícil eradicació i que ja afecta a Itàlia, França, Alemanya i Espanya.

«Des del PPE (Partit Popular Europeu) duim temps reclamant un control més exhaustiu de les importacions de tercers països amb la finalitat de protegir-nos d'aquest tipus de plagues i demanant a la Comissió que, almenys, se sotmeti a aquests productes a controls similars als quals se sotmet als productes europeus quan s'exporten», ha explicat Rosa Estaràs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 7 anys

Me pareix molt bé. Però:
que han fet per erradicar el cranc de riu americà que ha infestat s'albufera? I com duim el tema de la protecció del Ferreret?

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente