algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

EUIB reclama un major esforç per part del Govern per millorar les infraestructures educatives

19042

Comença el mal temps i veiem com els centres educatius no estan correctament condicionats per afrontar-lo. Durant aquestos dies, hem vist com pares i mares d'alumnes del col·legi públic del Molinar protesten per la calefacció del centre que, denuncien, fa tres anys que no funciona. 

Des d'EUIB destaquen que la manca de calefacció no és un fet aïllat ja que encara hi ha més d’un centenar de barracons prefabricats a les Balears. Denuncien que no hi ha cap previsió immediata de solucionar les deficiències en infraestructures dels centres educatius. Les solucions provisionals a la manca d’espai dels centres escolars per acollir tots els alumnes inscrits en molts casos es prolonga al llarg dels anys, a pesar que no hauria de ser més que una situació d’emergència puntual.

El Govern balear ha presentat un projecte de pressuposts en el qual hi ha un augment de la partida destinada a infraestructures educatives, però aquesta partida –tal com denuncia la FAPA o les organitzacions de docents- és insuficient per a abordar les millores que són urgents i necessàries en els centres existents i per la construcció de nous centres que puguin substituir els barracons i per evitar la saturació a les aules actuals.

Des d’EUIB són conscients que els recursos econòmics d’un territori endeutat i mal finançat són limitats i no pretenen que es duguin a terme grans inversions. Afirmen que «També som conscients que venim d’una legislatura nefasta (la de Bauzá) en la qual es va produir una degradació intencionada de l’ensenyament públic –per afavorir l’escola privada- però entenem que les inversions per a millorar el sistema educatiu públic han de ser prioritàries, ja que és un element fonamental per a reduir les desigualtats socials i per donar una formació suficient i de qualitat. L’austeritat i les retallades s’han d’aplicar a altres sectors per a poder dedicar més recursos a l’educació».

Per tot això, EUIB reclama que el Govern demostri un esforç major per millorar les infraestructures educatives de les Balears. Han d’aprofitar que els Pressupostos Generals són encara un projecte susceptible de modificacions en el tràmit parlamentari i han d’introduir millores en les partides destinades a educació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xec, fa mes de 7 anys

@Quan acabarem amb aquest desastre?

En la concertada els edificis els aporta la institució privada, i l'administració paga el professorat. Precisament perquè no tenim doblers, hi ha d'haver tanta concertada.

Per altra banda, volia dir a IU que els prefabricats poden tenir calefacció, així que no entenc la correlació que fan. Com a mínim, quan jo anava a escola i a l'institut i em va tocar fer assignatures en prefabricats no vaig passar-hi fred, i ja fa anys; no crec que sa tecnologia en aquest sentit hagi anat cap enrere.

Comptant la part de pressupost que es designa a proporcionar serveis, la part d'educació és considerable. El problema és que ens saquegen. Tots els pares haurien de saber que no tenen tants professors com haurien de tenir, i que les infraestructures són precàries perquè ens saquegen. I fa pur que hi hagi tant de desconeixement estant al segle XXI, a s'era de sa comunicació.

Valoració:0menosmas
Per Quan acabarem amb aquest desastre?, fa mes de 7 anys

El alumnes de la Escola Pública, donant classes duns contenidors i a edificis que es cauen a bocins, mentre que la Escola Concertada, gaudeix d-unes infra-estructures de primera, pagades amb els doblers de tothom.

Valoració:-1menosmas
Per Arnau Sorell, fa mes de 7 anys

Cóm a ciutadà de ses illes, mai he emtès per què es impensable que ses oficines, municipals, governementals, a dia de avui, totes tenguis aire acondionat i calafecció, i ses escoels públiques no. Com adult estic empait d'aquesta situació, són es nosltros fills que han d'estar bé, i si hem de patir un poc sóm ets adults que ho hem de fer.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente