nubes dispersas
  • Màx: 18.3°
  • Mín: 13.93°
18°

Salut recorda que cal analitzar la carn de 'matances' abans de consumir-la

Salut recorda que cal analitzar la carn de 'matances' abans de consumir-la. | UH-Arxiu

La Direcció general de Salut Pública ha insistit aquest dissabte en la importància d'analitzar la carn de les matances domiciliàries abans del seu consum i ha recordat que el Servei de Seguretat Alimentària estableix mesures sanitàries per detectar la triquinosi en els animals sacrificats en l'àmbit particular.

Així ha informat la Direcció general en un comunicat amb motiu de l'inici de la temporada de 'matances', amb l'objectiu que els animals sacrificats en l'àmbit domèstic privat siguin sotmesos als controls necessaris abans del seu consum.

Des del Servei de Seguretat Alimentària insisteixen que el sacrifici de porcs per autoconsum (una tradició molt arrelada i estesa en la nostra comunitat) pot tenir conseqüències sanitàries negatives, entre elles la triquinosi, per la qual cosa recomana a la població no consumir carn crua ni embotits que no hagin estat sotmesos a tractament tèrmic abans d'obtenir els resultats de les anàlisis de control oportuns.

Anàlisi específica

La triquinosi només pot detectar-se amb una anàlisi específica de la carn, per la qual cosa és necessari que les persones que vagin a fer matances domiciliàries accedeixin, a través dels seus ajuntaments, als serveis dels veterinaris autoritzats per la Direcció general de Salut Pública i Participació per realitzar la determinació d'aquest paràsit mitjançant tècniques específiques d'anàlisis.

A més, durant aquesta campanya 2016-2017 s'utilitzarà una nova tècnica analítica per a la determinació de triquina mitjançant el mètode de digestió de mostres col·lectives, amb utilització d'un agitador magnètic, ja que és el mètode més recomanable per a l'ús rutinari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.