Salut recorda que cal analitzar la carn de 'matances' abans de consumir-la
Salut recorda que cal analitzar la carn de 'matances' abans de consumir-la | Foto: UH-Arxiu
La Direcció general de Salut Pública ha insistit aquest dissabte en la importància d'analitzar la carn de les matances domiciliàries abans del seu consum i ha recordat que el Servei de Seguretat Alimentària estableix mesures sanitàries per detectar la triquinosi en els animals sacrificats en l'àmbit particular.
Així ha informat la Direcció general en un comunicat amb motiu de l'inici de la temporada de 'matances', amb l'objectiu que els animals sacrificats en l'àmbit domèstic privat siguin sotmesos als controls necessaris abans del seu consum.
Des del Servei de Seguretat Alimentària insisteixen que el sacrifici de porcs per autoconsum (una tradició molt arrelada i estesa en la nostra comunitat) pot tenir conseqüències sanitàries negatives, entre elles la triquinosi, per la qual cosa recomana a la població no consumir carn crua ni embotits que no hagin estat sotmesos a tractament tèrmic abans d'obtenir els resultats de les anàlisis de control oportuns.
També a Illes Balears
- Recollida de signatures contra la macrourbanització de Palma
- Ha mort Francesc Moll i Marquès, fundador del GOB, hereu de Can Moll i editor compromès amb la llengua catalana
- Oferta milionària per a comprar la plaça de toros de Palma
- El batle de Petra va aprofitar el càrrec per ‘auto-legalitzar’ el seu lloguer turístic i forçar la legalització de la bodega de ‘Coleto’
- Els hotelers llancen la campanya 'Tourist, go home happy' amb la intenció de contrarestar les multitudinàries protestes contra la turistització
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.