cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.04°

El partit Ciudadanos denuncia que la torxa pel català s'està «utilitzant a les escoles amb finalitats polítiques»

C's denuncia que la torxa pel català s'està «utilitzant a les escoles amb finalitats polítiques». | Arxiu

El coordinador i portaveu del partit polític Ciudadanos Santa Eulària, Roberto Moreno, ha manifestat aquest dissabte el rebuig de l'agrupació a la «utilització d'alumnes de 12 anys» pels actes celebrats amb motiu del 'correllengua'.

Segons ha explicatpartit polític Ciudadanos en aquests actes els professors van passejar als alumnes pels carrers amb el que denominen 'la flama de la llengua catalana'. «La llengua no s'ha d'usar al servei de la política, i molt menys a les escoles», ha lamentat Moreno, qui ha considerat que «utilitzar a nins de 12 anys per a aquesta finalitat és un abús d'autoritat i un greu error».

D'altra banda, el portaveu ha destacat que «el que es promou en aquesta celebració no és la modalitat eivissenca, com reclama el nostre Estatut, sinó un català estàndard calcat al de Catalunya». «Aquest tipus d'iniciatives van néixer a Catalunya i el nacionalisme pancatalanista les ha traslladat aquí», ha conclòs Moreno.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Passo, fa mes de 7 anys

Humbert: La immerssió en català la va aprovar el Parlament de Catalunya per majoria.Inclosos el vots favorables del PP.
I ja n´hi ha prou de UNA,GRANDE Y,LIBRE.

Valoració:0menosmas
Per Macià, fa mes de 7 anys

torxa = entorxa

Valoració:3menosmas
Per Es suis, fa mes de 7 anys

"Hasta que l'Educació no depengui..." Mirau mirau !, fins i tot es trolls ja escriuen en catala !!!.
Se nota per ses errades que mai un mallorqui faria ("hasta que") que son forasterets camuflats. Va be, s'estan integrant a passes de gegant !!

Valoració:2menosmas
Per Humbert de Ferblanc, fa mes de 7 anys

Això ha format part sempre de l'enginyeria social del catalanisme, imposat pels de la Generalitat.Hasta que l'Educació no depengui EXCLUSIVAMENT de l'ESTAT CENTRAL i es retornin les transferències en mala hora a les autonomies deslleials, no hi ha res a fer.

Valoració:-4menosmas
Per Es suis, fa mes de 7 anys

Res de nou, aquests de Ciutadanos segueixen contra es catala, sa cultura catalana i sa nacio catalana, que es es motiu per es que es partit va neixer. Basicament son un grup mes de gent que vol accelerar sa conquesta que fa 3 segles que es colonos xapuces castellans no saben com acabar.
3 segles despres, i contra totes ses mesures i estrategies d'Espanya, es catalans segueixen xerrant sa seva llengua, educant es seus fills en ses seves tradicions, i basicament els en hi donen amb cullereta a quasi tots es nivells a es castellans cutrillos, a mes de generar sa riquesa necessaria perque aquest estat espanyol podrit no caigui a trocos.
Seguiu amb aquests aires de colonitzadors que volen donar una llico a es catalans, seguiu aixi que amb aixo els hi estau donant sa poca benzina que els hi falta per assegurar es numero d'independentistes per acabar de partir d'Espanya, i que es balears hi vagin darrera.

Valoració:12menosmas
Per Anabel, fa mes de 7 anys

Recordad una cosa Ciutadans nació para acabar con el fascismo nazionalista. Y ya es la mayor fuerza de oposición en Cataluña. El cinturón naranja avanza. Preparaos fascistas pancatalanistas....en las próximas elecciones gobernaran en nuestras islas.

Valoració:0menosmas
Per Barrufet, fa mes de 7 anys

-Ai Deu meu, quin "tembleque" que tenen cada vegada més el defensors de la Castilla dominante i de la Espanya imperial, no se ne donen que "la cosa" cada vegada va a més i que la gent está despertant després
d´haver estats abduits durant tans anys anvers els diferents governs centrals i políticas que l´únic can fet apart de arrambar tot lo posible la nostre llengua es esquilmar amb excés els recursos produíts per el esforç fiscals de las 3 comunitats de parla catalana.- Segú que el tal Roberto del C´S i áltres patriotes espanyols preferirían que els nostres infants am ves
h´anar al correllengua desfiles-in derrera la Legión incluien-ti la cabra perqué fos més divertit i hagés més concurrencia, (en tot el respecta per la cabra).

Valoració:19menosmas
Per Quina barra!-, fa mes de 7 anys

Què és de groller, l'okupa del digital nostre!
Aquest individu no està bé.

Valoració:9menosmas
Per marbosch, fa mes de 7 anys

@Yuam, del tema n'estic ben assebentat i hauries de considerar dues coses:
1a.- Et trobes dins un territori on es parlen dues llengües, una de manera natural, la catalana amb les seves corresponents varietats dialectals; i l'altre està imposada, la catellana, no sabem encara en quina de les seves varietats (muricana, sevillana, extremeny,...) i per tant és ben lògic defensar precisament la llengua natural i, si no t'agrada, tens molt territori on anar a parar, com deis voltros "ancha es Castilla".
2n.- No netejava waters a Uk, això ho deixàvem pels que no tenia gaire formació i excriuen "bateres", com tu mateix.OK?

Valoració:19menosmas
Per Yuam, fa mes de 7 anys

@marbosch veo que has aprendido mucho ingles limpiado bateres en UK pero el que tiene hilo directo con todo el world es el simplicisimus del Tia que es como el hungtington post panca. Por otra parte, como siempre, no te enteras de nada.. los nenes no salen de las escuelas.. la antorcha entra a buscarlos... con el consiguiente peligro de quemar alguna estelada o algun lazo...

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente