algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

UOB reclama un protocol per fer front a les agressions entre alumnes

Critiquen que «grupuscles d'ultradreta criminalitzin els docents de l'escola de Son Roca»

Unió Obrera Balear, ha expressat la seva solidaritat amb el claustre del col·legi públic Anselm Turmeda de Son Roca i ha reclamat a la Conselleria que elabori un protocol d'actuació per als docents davant les agressions entre alumnes. «Actualment els docents ens veim obligats a intervenir seguint un criteri personal, sense disposar d'instruccions clares ni una formació adequadafirmen.

«El
Protocol de detecció i intervenció de l'assetjament escolar de les Illes Balears de la Conselleria no preveu com s'ha de procedir en aquests casos» es detalla des de UOB, i afegeixen que «Els docents necessitam formació per saber com actuar davant de bregues o agressions, si la intervenció ha de ser física o no, i quina cobertura jurídica ens empara en cas de possibles denúncies pel contacte físic amb els alumnes».

Cal tenir en compte que les agressions entre alumnes es poden produir al pati, com ha passat fa poc a l'escola pública de Son Roca, però també a les aules i tallers on hi ha mobiliari i eines que poden agreujar la situació, a l'entrada i sortida del centre i entre alumnes de totes les edats.

Igualment han reclamat «que es torni a dotar de personal de seguretat els centres amb risc de conflictivitat, i que el procediment es faci amb criteris objectius i transparents»

Quant a l'ús partidista que a parer seu, s'ha fet del cas de la nina, des del sindicat afirmen que: «condemnam els grupuscles d'ultradreta que continuen criminalitzant els docents de l'escola de Son Roca, tot i que segons l'informe d'Inspecció varen tenir una actuació correcta, i els recordam que segons la legislació vigent els docents són autoritat pública i els seus testimonis tenen presumpció de veracitat llevat de proves en contra» conclouen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per En desacord, fa mes de 7 anys

Crec que dins la normativa actual existeixen força mecanismes de prevenció que amb la subdotació dels centres educatius Conselleria no està garantint. Aquest és el gran problema i el protocol per a casos d'agressió i els guardes de seguretat no en serien més que petits pegats en una situació complexa a través dels quals tot seguiria passant de taca d'oli com ho fa actualment. A més, penso que poden arribar a ser contraproduents. No entenc com es demana si el docent pot tocar els alumnes donant idees a l'administració per a vetar. La presència de guardes de seguretat ben clarament fomenta l'educació basada en la por. Docents, formem el nostre criteri i enriquim la nostra capacitat d'actuar: alerta amb renunciar al primer i encorsetar la segona, potser els superiors jeràrquics ens ho concediran amb molt de gust i llavors ens en empenedirem.

Valoració:0menosmas
Per Toni, fa mes de 7 anys

Señores de UOB si ser de ultraderecha es defender a un menor de agresiones de otros, si es criticar y denunciar la dejadez de el equipo directivo del colegio, de la parsimonia de las asociaciones verdes afines al conseller, si es denunciar las mentiras de la conselleria, pues si soy de ultraderecha. Ustedes se pensaban que con aquella mani de 2013 y con meter en la conselleria a todo verde posible ya lo tenían todo arreglado, pero no. Se ha demostrado que a ustedes la educación les importa un pimiento, solo les importa medrar, adoctrinar y la inmersión en catalán.

Valoració:1menosmas
Per Membre de UOB, fa mes de 7 anys

Benvolguts/des:

Ahir vaig fer un comentari. Veig que no l'he penjat. Si al menys me'n poguessir enviar una còpia al meu e-mail vos ho agrairia, ja que no en vaig guardar una còpia. SI hi hagués, per altra banda, qualque part del comentari que trobau que resulta ofensiva i que pogués canviar, també vos agrairia que m'ho diguéssiu.
Moltes gràcies
A. T.

Valoració:0menosmas
Per La realitat a vegades no agrada., fa mes de 7 anys

Per què un temps anàvem a escola sense guàrdies de seguretat? L´educació no comença per la pròpia família? No és ella que conviu més temps amb els fills, o els deixa penjats a casa perquè ells volen fer altres coses i els infants estan tots sols masses hores?
Els pares no obliden la responsabilitat que tenen amb els fills que han duit al món, ells, tot solets?
Llavors han d´atacar les persones que els ajuden a educar uns joves perquè ells tenen altres coses al cap perfer-ho?

Valoració:3menosmas
Per Maria, fa mes de 7 anys

Si destapas lo que se cuece dentro de los centros eres de ultraderecha???? Vaya...os han pillado bien eh? No habeis organizado una manifestación??? Dónde habeis dejado las camisetas verdes? Venga yaaaaaa. Se os han adelantado oportunistas. Desde que ha salido el informe de Consellería y el fiscal acoplado al catalanismo estais todos muy creciditos no? Que asco dais ¡¡¡ Pero mucho asco pandilla de fascistas nazionalistas independentistas y catalanistas. Hay un protocolo desde el 24 de febrero 2016 que no lo conoce ni Cristo bendito, mucho menos vosotros

Valoració:-1menosmas
Per Yuan, fa mes de 7 anys

jajjaa, ahora al kelitas y sus monaguillos si que les parece bien que los docentes sean autoridad publica jajaja patetico.

Valoració:-2menosmas
Per Mar, fa mes de 7 anys

Jo no pertany a cap grupuscle d'extremadreta, tot el contrari, i me pareix indignant que l'ED no hagi pres mesures contundents ni admetin cap ni una responsabilitat en el succeït. I si no se sap com actuar, se crida a la policia davant d'una agressió.

Per altra banda, tots el centres tenen risc de conflictivitat. Vaig estudiar a un centre concertat de renom on se van punxar rodes als cotxes de professors, se va llençar a un contenidor de fems a una alumna, robatoris, drogues i sexe profe-alumna ere sabut i tolerat, el bullying era el pa nostro de cada dia, etc.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente