algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Ports IB destinarà 9 milions a millorar el port de Ciutadella

Ports IB destinarà 9 milions a millorar el port de Ciutadella. | Arxiu

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha anunciat aquesta setmana que Ports IB destinarà un pressupost inicial de 9 milions d'euros per a millorar el port exterior de Ciutadella a partir d'enguany i fins a finals de 2018.

El responsable autonòmic ha assenyalat que el disseny de les actuacions previstes s'ha dut a terme a partir d'un informe realitzat per Ports amb la finalitat d'identificar les manques tècniques de la infraestructura que impedeixen poder oferir als usuaris un servei més eficaç.

El programa d'inversions inclou l'optimització de la infraestructura per a aprofitar tot l'espai d'ancorament existent que permetrà augmentar els amarres simultanis dels dos actuals a tres.

La proposta és modificar el taló sud-est i dotar-ho d'elements d'ancoratge i defenses, la qual cosa suposarà un major aprofitament i un increment en la seua capacitat d'acollir embarcacions d'eslores de 70 metres.

Estació marítima

D'altra banda, es preveu dur a terme una ampliació i millora de l'estació marítima, per al que Ports convocarà un concurs d'idees, el plec de condicions de les quals ja s'està redactant.

Finalment, es millorarà l'accés dels passatgers lloc que els que actualment estan en funcionament presenten «deficiències funcionals i de qualitat de serveis», segons Pons.

«Els usuaris han de recórrer llargues distàncies en trajectes que tenen molt pocs elements de protecció de les inclemències meteorològiques, a més d'un nivell de confort escàs», ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.