muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Cultura i Política Lingüística participen a la Universitat Catalana d'Estiu

Cultura participa amb les actuacions del grup mallorquí de rock Forces Elèctriques d'Andorra, entre d'altres. | Universitat Catalana d'Estiu

«L'eix mediterrani: camins de mar, de terra i de cultura» és el fil conductor de l'edició de 2016 de la Universitat Catalana d'Estiu, que s'organitza cada any a Prada de Conflent (Llenguadoc-Rosselló, França), enguany del 16 al 23 d'agost.

La Direcció General de Cultura i la Direcció de Política Lingüística de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports participa en aquesta amb quatre propostes per part de Cultura i una per part de Política Lingüística.

Les participacions de Cultura

Cultura participa amb les actuacions del grup mallorquí de rock Forces Elèctriques d'Andorra, aquest divendres 19 a les 21h. a la plaça de la vila, i del cantautor menorquí Guiem Soldevila, aquest dissabte 20 a les 20h. l'amfiteatre del poble.

També col·labora en la taula rodona Vigència de Ramon Llull. Als 700 anys de la seva mort, aquest divendres 19 d'agost a les 12h., on participa la comissionada autonòmica de l'Any Llull, Maribel Ripoll, i Miquel Àngel Lladó, cap de Servei de Cultura del Govern, conjuntament amb Lola Badia, catedràtica de Filologia Catalana de la UB, i Joan Santanach, professor de Filologia Catalana de la UB i coordinador de l'Any Llull 2016 a Catalunya.

La cooperació transfronterera, més oportunitats per a la ciutadania, més impuls a la construcció europea serà l'altra taula en què participarà Cultura el capvespre de divendres 19, amb conceptes com l'Euroregió Pirineus Mediterrània o l'Espai Català Transfronterer, instruments com les agrupacions europees de cooperació territorial (AECT), «que han esdevingut quotidians en àmbits institucionals, però potser encara queden lluny de la societat civil, de la ciutadania i les empreses».

La participació de Política Lingüística: En català amb normalitat

La Direcció General de Política Lingüística del Govern aprofitarà la celebració de la Universitat Catalana d'Estiu per projectar-hi el documental En català amb normalitat a l'amfiteatre del Liceu Renouvier, el dilluns 22 a les 23h. El documental, sobre els 30 anys de la Llei de normalització lingüística a les Illes Balears el presentarà la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, qui l'endemà, dimarts 23 a les 12h. del migdia, participarà a la cloenda de l'edició d'enguany amb la celebració del Premi Canigó a Irene Rigau i Universitat Jaume I.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 9
Siguiente
Per Es suis, fa mes de 7 anys

Aquest que signa normalment com "Mallorqui", i tambe avui usurpa sa identitat d'En Tia, no es mes que un foraster. Fent nosa a una altra noticia ha escrit:
"Lleccions d' un renegat pancatalanista, cap ni una...."

Lleccions !!!. Pensau que aquest tio pot haver xerrat mallorqui mai en sa seva vida ??. En es fons hi ha un tio pirat malalt mental que fa de Salvatore, NonPlusUltra, Mallorquin, i altres.
I per fer veure que es mallorquins van contra es catalans signa tambe com a Mallorqui. Lo mes fort es que no sigui capac d'escriure dues frasses seguides sense fer una cagada brutal... Lleccions !!! he he he he. Companyons ???

Valoració:0menosmas
Per Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu, fa mes de 7 anys

LA LLengua Catalana a de UNIR JUNTA ELS PAÏSOS CATALANS .. Tots els que parlem en Català JUNTS . En defensa de una forta Identitat Catalana PROU DE LLENGUA IMPOSADA A LA FORÇA Ques LA CASTELLANA Que ens imposan els Franquistes del Govern Espanyol de MADRID... ..VISCA ELS PAÏSOS CATALANS .... Visca totes les Persones que Parlen i Defensen la LLengua Catalana de la tirania del Nacionalisme Espanyol i Feixista .....TOT EN CATALÀ Qui no sapiga Parlar en Català no tindria que poguer treballar alla un tambe es parli en Català ja que no respecta els que viuen alla que son Catalans ..FORA ESPANYOLS IMMIGRANTS I ESTRENJERS Que no volen parlar en Català i viuen EN ELS PAÏSOS CATALANS Viuen i treballen a Catalunya ....Poca cultura i educació mostren els que nomes parlen en Castellà son tontos i analfabetos no parlar la LLengua de la terra un viuen ara ... Fan el mateix ridicul que fa RAJOY al sortir de España que no sabe parlar en Angles ingles fatal ....ME Alegro ara EL PAIS VALENCIA I LES ILLES LAS BALEARS Tornin ser portades per politics inteligentes i recuperin la LLengua Catalana en Coratge i valentia Politica ..Recuperin la Identitat robada i secuestrada per Feixistas del P.P. CORRUPTA I FRANQUISTA FATXES ......... VISCA CATALUNYA LLIURE I CATALANA MAI MÉS ESPANYOLA NI CASTELLANA .... VISCA UN BARÇA MOLT MÉS CATALÀ ....... VISCA LA VERGE DE MONTSERRAT ...

Valoració:-66menosmas
Per Es suis, fa mes de 7 anys

Normalment quan se vol fer passar un missatge i convencer a sa gent, es missatge ha de ser curt i directe. Tu no has entes res de res, i sa gent no ha llegit ni 3 linies de ses teves parrafades. Jo personalment no he passat de sa segona linia.
No se si te paguen per linia aferrada, o sa teva malaltia te fa creure mes gran quan mes espai ocupis aqui. No molesta massa, se fa scroll down i es teu missatge ja no hi es :-)
No se que pretens, pero fins i tot nosa en fas poca !. I sempre mos tendras darrera des teu missatge per ridiculitzar-te quan no ho facis tu totsol. :-)

Valoració:2menosmas
Per Es suis, fa mes de 7 anys

Es video que ha penjat es trollet usant es meu nick es un exemple de lo que es castellans fan amb sa nostra historia: Agafen es nostro relat, el tallen i agafen frases tretes de context per que pareixi que qui parla digui coses que no diu, i ho presenten al mon.
En Cucurull ha fet bona feina treguent a sa llum veritats que molts sabem i altres que s'estan demostrant, i qualcunes son suposicions seves, que ja se demostraran, o no, pero posa en relleu s feinada que ha fet Castella en es darrers 400anys per apropiar-se de sa nostra historia, sa nostra cultura (durant 300anys han traduit tots es llibres des catala a es castella per decret reial, molts des originals en catala s'han perdut i sels han apropiat, com feien amb el Tirante el Blanco, que a sa versio castellana ja diu que es genuinament castella fet a castella per un castella... fins que va sortir un exemplar de sa primera edicio: el Tirant lo Blanc).

Per que pogueu jutjar per voltros mateixos, vos pos es link des video original, sense adulterar:

https://www.youtube.com/watch?v=9aCO1iW-XMk

Valoració:0menosmas
Per Es suis, fa mes de 7 anys

Es trollet ja va desesperat.
Usurpa es meu nick per enviar videos, no se de que perque no ho he anat a mirar, pero imagin que deu ser per aportar proves irrefutables de que es catalans son nazis.
Aixo es bon senyal. Ve aqui a provar de desconectar es Mallorquins des Catalans i se troba un grup de gent que el ridiculitza a cada passa que fa. Li esborren es seus comentaris per banalitzacio des nazisme. I reim molt amb ses seves ficades de pota constant. I cada vegada l'ha de fer mes grossa en sa seva fugida cap endevant.
I despres de que li hagi dit jo que responguent es nostros comentaris mos donava proves de sa seva integracio en sa nostra cultura amb es seu domini i entesa des catala, ara ja no gosa contestar-mos !! (una passa mes).
Ben arraconat ha quedat :-)
Aixo prova una cosa: quan en lloc de silenci i permis se troben qualcu que els posa en ridicul (es seu lloc) se desinflen immediatament :-)

Valoració:0menosmas
Per Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu, fa mes de 7 anys

¡ SER O NO SER CATALÀ ! .

Escolta, Espanya,-la veu d´un fill
que et parla en llengua-no castellana;
parlo en la llengua-que m´ha donat
la terra aspra : La Catalana
en aquesta llengua-pocs t´han parlat;
en l´altra, massa , la Castellana .

Poeta : Joan Maragall, 1898


VISCA CATALUNYA LLIURE I CATALANA ,
MAI MÉS ESPANYOLA NI CASTELLANA ....
VISCA UN BARÇA MOLT MÉS CATALÀ .
CON VOLEM ELS CATALANS CULERS ..

Valoració:-8menosmas
Per Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu, fa mes de 7 anys

Escolta, Espanya ,-la veu d´un fill
que et parla en LLengua -No Castellana,
parlo en la LLengua-que m´ha donat
la terra aspra:
en aquesta LLengua " La Catalana " pocs
t´han parlat; en l´altra , " La Castellana " massa..

Joan Maragall , 1898 ...


SER CATALÀ ES PARLAR EN CATALÀ ....
CATALÀ ¿ PER QUÈ PARLES EN CASTELLÀ ....

Ser Català i Parlar en Castellà sempre es SER IDIOTA
o un puta CATALÀ RENEGAT

Valoració:-14menosmas
Per Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu, fa mes de 7 anys

EL que crida tan BARÇA ..BARÇA Jo tambe Sóc del BARÇA Pero criticu a la Directiva de BARTOMEU Per no potenciar molt més la LLengua Catalana en els Equipos del BARÇA en tots Futbols Baloncesto i altres EL FUTBOL Es una VERGONYA Que cada dia que pasa EL BARÇA Es quedi sense Jugadprs que parlin en Català LUIS ENRIQUE No li costaria res apendra a Parlar una mica en Català i LEO MESSI I tots els altres jugadors Tambe tenin ELS ESTOPA Que tampoc volen parlar en Català i els tontos catalans ban a veure con canten ....LA POLITICA LINGÜistica DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA Dels diferents Governs Catalans tan de D´ESQUERRES con ara els de DRETES es un total FRACÁS La LLengua Catalana esta Morin Desapareix cada dia que pasa ARA Diuen defensar EL BILINGÜISME desde el Govern Català aixo es la SENTENCIA DE MORT de la LLengua Catalana LA LLENGUA CATALANA A Catalunya va sobreviure 40 ANYS DE DICTADURA DE FRANCO .. Pero no Sobreviura en la Democracia per tenir UN COVERN Covard que no te Coratge politic per potenciar i potenciar la llengua catalana ..Ara tenin un Conseller que li agrada molt TOT LO ESPANYOL Hasta las Corridas de TOROS No te res a fer la LLengua Amb conseller con el DESCANSI EN PAU LA LLENGUA CATALANA La IDENTITAT CATALANA Esta morin per EL CANCER Ques LA LLENGUA CASTELLANA El Cancer el porten ELS Espanyols i immigrants aquels que no volem parlar en català CON LUIS ENRIQUE Entrenador del BARÇA ...ESTOPA I altres SÚMATE Tambe son molt de la LLengua Castellana ens volen imposar EL CASTELLÀ ENULAR ELIMINAR LA llENGUA CATALANA ... JO TOT EN CATALÀ Qui volgui TREBALLAR A CATALUNYA Que aprengui a parlar català es lo minin que podria fer si ens treu la feina als catalans que parlen en català

Valoració:-69menosmas
Per Es Suis,, fa mes de 7 anys

Molt Bo...
https://m.youtube.com/watch?v=T2l9rGO7eu4

Valoració:-1menosmas
Per Es suis, fa mes de 7 anys

Moltes gracies a dbalears per esborrar es comentari amb banalitzacio des nazisme d'en Salvatore/Mallorqui/i totes ses altres personalitats d'aquest trollet. Aixi els mostram a aquestes personetes que no poden venir aqui i fer qualsevol cosa, i que hi ha d'haver un minim de respecte.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 9
Siguiente