algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

Tothom vol venir a Mallorca

16250

26 milions de passatgers aquesta és la previsió d'usuaris per a enguany a Son Sant Joan. És una xifra rècord. Sense precedents.

Des que va començar la temporada fins octubre, les aerolínies han programat vols per 26,4 milions de passatgers a Palma, una xifra que agafa la seva justa dimensió quan es compara amb la població resident a la illa: 869.000 habitants. Surt a 30 passatgers per mallorquí.

El passat cap de setmana va ser un dels punts àlgids d'aquesta temporada. En poc més de 2 dies va passar un milió de persones pels aeroports de les Illes Balears. Tanta com tota la població resident.

Concretament, entre aquest passat divendres i el dilluns, primer dia d'agost, varen passar pels aeroports de Palma, Eivissa i Menorca 938.387 viatgers i es varen fer 6.040 operacions d'aterratge i enlairament, la qual cosa suposa un rècord històric de trànsit en el conjunt dels aeroports de Balears.

Mallorca registra un augment de l'11% de passatgers, Menorca un 12% i Eivissa un 15% que l'any 2015.

El 29 de juliol va ser el quart dissabte consecutiu en el qual se supera la xifra històrica i simbòlica de mil vols en 24 hores. Aquesta vegada varen ser 1.045.

A Son Sant Joan es va registrar un moviment de gairebé un avió cada minut

El retard mitjà, al juny, als aeroports de Balears va ser de 50 minuts. La mitjana a Europa és de 44 minuts.

Les Balears duen camí de registrar un nou rècord d'afluència de turistes: el 2016 podria arribar als 14 milions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per jonjo, fa mes de 7 anys

ARRUIX:estás malalt.Si hi poses un poc de la teva part,
aixó teu té cura.

Valoració:2menosmas
Per arg, fa mes de 7 anys

1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana:

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


1390: "Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que 'si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa' se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, 'per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa'. Això demostra que el gentilici 'català' es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus."

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:3menosmas
Per Barruts!, fa mes de 7 anys

El pitjor són els guiris i domingueros espanyols.
No respecten les lleis de "prohibit aparcar" i impedeixen als pagesos l´accés a les finques per dur a terme les labors agrícoles. I els autoritats mirant cap una altra banda sense fer respectar les seves pròpies disposicions.
Cridaré la policia cada vegada que m´impedesquin el dret d´accés.
Vendran mooooltes vegades!
Així justificaran el sou.

Valoració:5menosmas
Per Atònit, fa mes de 7 anys

Jo preferesc fugir-ne durant els estius.

Valoració:6menosmas
Per BUH!, fa mes de 7 anys

els pancas feixistes, per poquets que siguin, podrien partir i fer espai per a la gent decent...

Valoració:-14menosmas
Per BAH!, fa mes de 7 anys

Mentre sigui gent decent i normal i no sigiin pantellanistes de la Espanya forasters, ja va bé.

Valoració:11menosmas
Per Biodramina, fa mes de 7 anys

Guiris catalanes quejándose de guiris de otros paises.
El mundo al revés.

Valoració:-1menosmas
Per SCC undeMés, fa mes de 7 anys

No se si venen a parlar el català però el que si que se i es nota és que no parlen el castellà i a més ens exigeixen que parlem el seu idioma. Els castellanufos els diuen amen (en la llengua guiri, és clar) i a sobre demanen que en vinguin més. Coses d'Escanya.

Valoració:13menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 7 anys

@slort, gran oráculo, llegas tarde otra vez, no los tienes bien adoctrinados, beeeeeeeee

Valoració:-1menosmas
Per slort, fa mes de 7 anys

Allò que molesta més els "trolls" (els que escriuen en foraster en aquest fòrum ho són) no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, la cosa millor que es pot fer és no respondre'ls i deixar-los la puntuació en blanc; fins i tot, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no té cap efecte.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente