muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Cladera: «El Ministeri d'Hisenda bloqueja l'actuació autonòmica amb l'excusa que està en funcions»

Cladera considera urgent «conèixer les xifres del finançament autonòmic i les inversions que destinarà l'Estat a través dels Pressupostos Generals» | E.P.

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, que s'ha reunit aquest dimarts amb el Ministeri d'Economia i Hisenda a Madrid, ha censurat que «el Ministeri d'Hisenda està paralitzant el treball pressupostari del Govern».

Cladera ha retret que no li hagin donat «cap solució a les qüestions» per avançar en l'elaboració dels pressupostos de Balears per 2017 després de dues hores de reunió.

Segons la consellera, «estan bloquejant l'actuació de les comunitats autònomes amb l'excusa de ser un govern en funcions, i necessitam seguir treballant per defensar els interessos dels ciutadans de les Balears».

Xifres de finançament autonòmic

En aquest sentit, Cladera considera urgent «conèixer les xifres del finançament autonòmic i les inversions que destinarà l'Estat a través dels Pressupostos Generals».

Necessitats hidràuliques

Pel que fa a les inversions de l'Estat derivades de l'Estatut d'Autonomia, el Govern planteja la realització d'infraestructures «per pal·liar les necessitats hidràuliques de les Illes».

Convocatòria  del CPFF

D'altra banda, la consellera ha lliurat a l'equip del Ministeri la sol·licitud per a la convocatòria urgent del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per DonotvisitMajorca, fa mes de 7 anys

@ "Castella mos roba"

Claro que sí, campeón...

Valoració:0menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 7 anys

Se fa sebre que les despeses pròpies de Catalunya i Balears són només de un 5%, la resta un 95% són dels ministeris corresponents (central).

Aquesta Cladera sembla que ignora que només poc disposar de un 5% i no ha de anar a Madrid que compleixin amb la obligació de aportar aquest 95%.

Valoració:0menosmas
Per SCC undeMés, fa mes de 7 anys

El que ha rebut Catalunya via FLA és part del que li deu l'estat i a sobre cobrant-li interessos. O què vos penseu què és el FLA? Si l'estat pagués puntualment no faria falta FLA ni emprar-lo per atacar con feu els escanyols. I aquí a les Illes passa el mateix. Però això té sol.lució: sobirania fiscal i blindatge de competències o procés de desconnexió total i adéu Escanya

Valoració:-1menosmas
Per Biel, fa mes de 7 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.


Cadascun

d'aquests

és

un

feixista,

segons

el

"Tià"

fals.

Valoració:1menosmas
Per Francesca, fa mes de 7 anys

Ben cert. I si el govern espanyol fos del partit que governa l'autonomia amb més, no canviaria gaire el panorama.

Valoració:3menosmas
Per a ca vostra, fa mes de 7 anys

Desde 2.012 Cataluña se ha metido en la butxaca 47,500 millones de euros, vía FLA. Dinero de todos los españoles. Cuando se vayan, si es que se van, que devuelvan todo este dinero. A partir de hoy, ni agua nuestra. Que se arreglen solitos.

Valoració:1menosmas
Per SCC undeMés, fa mes de 7 anys

Sobirania fiscal i blindatge de competències.

Valoració:3menosmas
Per Odiosos, fa mes de 7 anys

La actitut del Ministro de Hacienda amb la nostra comunitat és la d' un sàdic, que no just ens espol.los, sinó que gaudeix de fer-nos injustícies, sabent que dissortadament a la nostra terra, hi ha molt de renegat submís a la Castellà dominadora i molt de foraster inadaptat que no ens pot veure en pintura ni a noltros, no s les nostres Illes, però que en canvi no s'en vol anar.

Valoració:5menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 7 anys

Pídele el agua a junqueras, que te haga un buen precio que es coleguita. Unos barquitos como antaño desde el delta del Ebro, los catalanes son muy solidarios. Lo harán por Narnia.

Valoració:0menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 7 anys

Si te reunes con el gordo de ERC que querías, búscate mejores aliados. Y Baleares tiene laa mayores hoteleras es lógico que también tenga que aportar parte del pastel, y esos hoteles también joden el litoral andaluz, canario, valenciano y catalán.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente