cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El Bisbat, «preocupat» per la situació dels professors de religió a Balears

El Bisbat, «preocupat» per la situació dels professors de religió. | Arxiu

El Bisbat de Mallorca s'ha mostrat aquest dissabte «preocupat» per la situació dels professors de religió a Balears i per l'impuls a «una política de no valoració de l'ensenyament religiós a l'escola».

Així s'ha expressat el Bisbat en un comunicat en el qual assenyala com a «clar exemple d'això» la reducció d'hores de l'assignatura de Religió en ESO.

Segons la institució, «també s'ha intentat eliminar-la de Batxiller pesar de les corresponents sentències del Tribunal de Justícia de Balears que la protegien i on es manifestava l'obligatorietat d'oferir religió en totes les etapes educatives des d'Infantil 2º de Batxiller».

El Bisbat ha denunciat que aquesta sentència «no s'està acatant actualment», ja que «no s'assegura l'obligatorietat d'oferir Religió en 2º de Batxiller i en Infantil». Ara, s'ha proposat reduir l'assignatura a una hora lectiva per a nivell Primària, «decisió que deixaria al carrer a 32 mestres d'Infantil i Primària i cinc professors de Secundària i Batxillerat».

Per al Bisbat, això suposa «una retallada molt forta» que al mateix temps «no valora tota l'aportació professional que han portat avanci els professors en el conjunt de cada escola o institut».

ERO

En aquest sentit, la institució ha mantingut que actualment es planteja «un ERO a tot el col·lectiu, argumentant la poca demanda que rep l'assignatura». «Però és notori que de vegades resulta molt difícil als pares matricular als seus fills en l'ensenyament religiós, a causa de les dificultats que presenta la mateixa administració educativa», ha afegit

Així, la Diòcesi ha manifestat la seva preocupació per la situació dels professors d'ensenyament religiós escolar, que «cerca la normalitat d'una assignatura emparada pels Drets Humans, els Drets Socials Europeus i la Constitució Espanyola». D'altra banda, l'assignatura «és important perquè el dret de llibertat religiosa pugui fer-se realitat també en l'àmbit escolar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Toni, fa mes de 7 anys

Miquel Monroig, això que dius no té agafada:
Les altres religions no tenen horari lectiu.
El "dret adquirit" és el de cobrar un sou públic sense haver fet un procés selectiu homologable.
El dret dels pares del qual parles el poden exercir anant a una escola privada (concertada, per exemple).
Que els polítics no toquin el concordart no vol dir que sigui bo i molt menys que no el poguem criticar.

Valoració:2menosmas
Per miquel monroig, fa mes de 7 anys

Estic sorprès i preocupat per la majoria de comentaris.
Alguns d'ells amb dosi forta de mala llet i mesclant ous amb caragols.
Voldria insistir que estam parlant d'un dret que també tenen les altres religions...que parlam d'un dret laboral adquirit per part del professorat.....que parlam d'un dret dels pares i mares a elegir l'educació adient .
Si s'han de canviar els Acords entre l'Estat i la Santa Seu que els polìtics agafin el bou per les banyes i canviin...mentre que siguin respectuososos...A la Conselleria li demano més coherència: abans de les eleccions molt de diàleg i promeses....després tot el contrari...No anam bé Srs. Marchs !!!

Valoració:-4menosmas
Per Crític, fa mes de 7 anys

A Picornell i a altres. No sé de què parlau. A molts centres públics, els professors de religió no són uns bons docents, sinó que són dels millors docents del centre.
Molts d'ells no només imparteixen aquesta assignatura, que actualment s'ocupa més dels valors en generals i de la formació integral de la persona que de fer aprendre el catecisme com es feia dècades abans, sinó que substitueixen els professors quan no hi són.
A més, fan més hores docents i de servei que la resta, ja que quan no fan classe s'ocupen dels patis. I molts ho fan a més d'un centre, cosa que els multiplica la feia.
I, per cert, que molts docents no arriben ni a aconseguir que els seus alumens pintin "colomets".... que molts de mestres són ells que pinten els colomets, perquè els pares vegin la "feinada" que fan amb ells a les aules.

Què de tot i ha per tot!.

I molts dels docents de religió, alguns dels quals duen dècades a la docència, mereixen molt més respecte laboral i professional del què han tingut i tenen de la societat i d'alguns mal anomenats companys, a alguns dels quals els donen mil voltes com a professionals.

Valoració:-6menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 7 anys

No vaig sentir piular ni una vegada al senyor bisbe per les retallades d'en Bauzá i la seva "chuleria" ni per l'aberració de la LOMCE.

Valoració:5menosmas
Per fraules, fa mes de 7 anys

Les classes de qualsevol religió l´han de fer a les Iglesias o llocs pertinens , no a les escoles.

Valoració:10menosmas
Per Picornell, fa mes de 7 anys

A totes les escoles on he estat, a les classes de Religió, només els veia pintar colomets de la Pau i uns ninets de diferents races que jugavem plegats. Mai vaig sentir comentar ni l'Antic ni el Nou Testament, ni les Oracions, ni el Catecisme...
No sé quines classes eren alló.
I som Catòlic creient.

Valoració:1menosmas
Per Atònit, fa mes de 7 anys

El bisbe i la seva amigueta són els qui haurien d´anar a classes de la seva matèria. Els hi fa falta.
Que es preocupin per ells i deixin fer els que compleixen.

Valoració:8menosmas
Per Cal ser objectius, fa mes de 7 anys

Però si no fan res. Els quatre alumnes per aula que s´hi apuntent només miren vídeos i estan tots aprovats d´entrada...
La resta de companys van a "estudi assistit" per entretenir-los mentre els altres fan "classses de religió" .

Això ho poden fer perfectament a les parròquies. No cal
ocupar aules públiques.

Valoració:14menosmas
Per Non habemus obispo, fa mes de 7 anys

JO estaria més preocupat per sa querida.

Valoració:5menosmas
Per SCC undeMés, fa mes de 7 anys

Doncs si estan preocupats, tindran dues feines.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente