El Bisbat, «preocupat» per la situació dels professors de religió a Balears
El Bisbat, «preocupat» per la situació dels professors de religió | Foto: Arxiu
Palma30/07/16 0:00
El Bisbat de Mallorca s'ha mostrat aquest dissabte «preocupat» per la situació dels professors de religió a Balears i per l'impuls a «una política de no valoració de l'ensenyament religiós a l'escola».
També a Illes Balears
- El batle de Petra va aprofitar el càrrec per ‘auto-legalitzar’ el seu lloguer turístic i forçar la legalització de la bodega de ‘Coleto’
- Campanya d’ensabonada a la monarquia espanyola (espòiler: la pagam entre tots)
- Ha mort Francesc Moll i Marquès, fundador del GOB, hereu de Can Moll i editor compromès amb la llengua catalana
- [VÍDEO] Arran mostra l’acció contra la Conselleria i crema fotos de polítics i hotelers
- La universitat ultracatòlica CEU desembarca a Mallorca
14 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Miquel Monroig, això que dius no té agafada: Les altres religions no tenen horari lectiu. El "dret adquirit" és el de cobrar un sou públic sense haver fet un procés selectiu homologable. El dret dels pares del qual parles el poden exercir anant a una escola privada (concertada, per exemple). Que els polítics no toquin el concordart no vol dir que sigui bo i molt menys que no el poguem criticar.
Estic sorprès i preocupat per la majoria de comentaris. Alguns d'ells amb dosi forta de mala llet i mesclant ous amb caragols. Voldria insistir que estam parlant d'un dret que també tenen les altres religions...que parlam d'un dret laboral adquirit per part del professorat.....que parlam d'un dret dels pares i mares a elegir l'educació adient . Si s'han de canviar els Acords entre l'Estat i la Santa Seu que els polìtics agafin el bou per les banyes i canviin...mentre que siguin respectuososos...A la Conselleria li demano més coherència: abans de les eleccions molt de diàleg i promeses....després tot el contrari...No anam bé Srs. Marchs !!!
A Picornell i a altres. No sé de què parlau. A molts centres públics, els professors de religió no són uns bons docents, sinó que són dels millors docents del centre. Molts d'ells no només imparteixen aquesta assignatura, que actualment s'ocupa més dels valors en generals i de la formació integral de la persona que de fer aprendre el catecisme com es feia dècades abans, sinó que substitueixen els professors quan no hi són. A més, fan més hores docents i de servei que la resta, ja que quan no fan classe s'ocupen dels patis. I molts ho fan a més d'un centre, cosa que els multiplica la feia. I, per cert, que molts docents no arriben ni a aconseguir que els seus alumens pintin "colomets".... que molts de mestres són ells que pinten els colomets, perquè els pares vegin la "feinada" que fan amb ells a les aules. Què de tot i ha per tot!. I molts dels docents de religió, alguns dels quals duen dècades a la docència, mereixen molt més respecte laboral i professional del què han tingut i tenen de la societat i d'alguns mal anomenats companys, a alguns dels quals els donen mil voltes com a professionals.
No vaig sentir piular ni una vegada al senyor bisbe per les retallades d'en Bauzá i la seva "chuleria" ni per l'aberració de la LOMCE.
Les classes de qualsevol religió l´han de fer a les Iglesias o llocs pertinens , no a les escoles.
A totes les escoles on he estat, a les classes de Religió, només els veia pintar colomets de la Pau i uns ninets de diferents races que jugavem plegats. Mai vaig sentir comentar ni l'Antic ni el Nou Testament, ni les Oracions, ni el Catecisme... No sé quines classes eren alló. I som Catòlic creient.
El bisbe i la seva amigueta són els qui haurien d´anar a classes de la seva matèria. Els hi fa falta. Que es preocupin per ells i deixin fer els que compleixen.
Però si no fan res. Els quatre alumnes per aula que s´hi apuntent només miren vídeos i estan tots aprovats d´entrada... La resta de companys van a "estudi assistit" per entretenir-los mentre els altres fan "classses de religió" . Això ho poden fer perfectament a les parròquies. No cal ocupar aules públiques.
JO estaria més preocupat per sa querida.
Doncs si estan preocupats, tindran dues feines.