algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Govern estudia un advertiment de l'Estat Espanyol sobre la Llei de protecció animal

La iniciativa parlamentària va ser presentada per PSIB, MÉS, Podem i GxF i preveu prohibir la tauromàquia i qualsevol altre espectacle que causi sofriment a un animal. | Arxiu UH/M.À Cañellas

El Govern estudia un advertiment del Govern espanyol sobre un dels articles de la llei de protecció animal que tramita el Parlament i que suposarà la fi de les corregudes de bous i altres espectacles amb animals a les Balears.

Segons ha indicat la portaveu del Govern, Pilar Costa, es tracta d'un advertiment d'inconstitucionalitat sobre un article per envair competències estatals.

Els serveis jurídics del Govern prepararan un informe sobre aquest tema, que traslladaran als grups parlamentaris abans de l'aprovació definitiva de la proposició al ple perquè es puguin fer les modificacions oportunes.

La iniciativa parlamentària va ser presentada per PSIB, MÉS, Podem i GxF i preveu prohibir la tauromàquia i qualsevol altre espectacle que causi sofriment a un animal a les Balears, a través d'una modificació de l'actual Llei 1/1992 de protecció animal.

D'aquesta manera, la normativa no només prohibiria les corregudes de bous sinó que també podria afectar a tradicions locals com el 'correbou' de Fornalutx.

Mentre que el PSIB del municipi ha demanat reiteradament que es mantingui el 'correbou', Podem manifestava al juny la seva intenció que finalment quedi inclòs en la prohibició i perquè la llei s'aprovi «el més ràpid possible», després que MÉS confirmés que la Llei antitaurina no podrà aprovar-se fins a la fi de l'estiu per evitar haver de pagar indemnitzacions als empresaris taurins que ja tenen aprovats els espectacles per als pròxims mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per SCC undeMés, fa mes de 7 anys

La Fiesta Nacional s'està convertint en una festa només per a casposos a tot el territori de l'estat. Les Canaries ja fa anys que la van prohibir i no va passar res. Si ara fessin un referendum a tota Espanya preguntant què es fa amb els braus, de ben segur que sortiria que es prohibeixin les corregudes. El que passa que ja va bé que hi hagi polèmica ja que ho agafen com si fos un atac catalanista contra Espanya.

Valoració:7menosmas
Per Justícia, fa mes de 7 anys

Que els fermin per les orelles i els duguin a ells a plaça!

Valoració:8menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 7 anys

Mentrestant (23h 55', 15-7-2016) IB3 emet, per desgràcia, una altra pel·lícula en foraster.

Valoració:6menosmas
Per BAH!, fa mes de 7 anys

Deixau-lo fer, està bollat! però el dBalears, ja podria tenir un poc de delicadesa, no permetent -los que escriguin per aquí les seves ofenses.

Valoració:8menosmas
Per Xesc, fa mes de 7 anys

Demostrem, a aquests que escriuen aquí en espanyol, que la llengua inútil i innecessària, dins del nostre territori lingüístic, és la forastera i no -com ells voldrien- la catalana. Col·laborem a llur adaptació al nostre país fent-los imprescindible el català. Facem com si no entenguéssim la llengua dels seus comentaris.

Valoració:11menosmas
Per tuadell, fa mes de 7 anys

Ja te cagues amb el Tribunal Inconstitucional aixó faria por a en Joanet de l'Onso, Deu meu quina TRIBU.

Valoració:11menosmas
Per Quinoi, fa mes de 7 anys

Encara acabaran obligant-no a anar als toros els diumenges i dies festius.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente