nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 19°
20°

Balears assumeix la coordinació de les Comunitats Autònomes en el Consell europeu de medi ambient

El Govern ha formalitzat aquest dimecres el traspàs de la coordinació de les Comunitats Autònomes en el Consell de la Unió Europea de Medi ambient, per la qual cosa passarà a representar a les autonomies durant aquest segon semestre de l'any en les reunions dels ministres de Medi ambient.

Aquesta coordinació ha suposat l'assistència a totes les reunions dels grups de treball, la coordinació de les Comunitats Autònomes i la defensa de la seva posició comuna, a més de treballar conjuntament amb la Representació Permanent de l'Estat a Brussel·les i amb el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient del Govern central.

Així, aquesta tarda s'ha formalitzat, a Brussel·les, el relleu amb la Junta d'Extremadura que fins ara exercia aquest paper. El conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, acompanyat del director general d'Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, s'han reunit amb César Morcillo, director de l'oficina de la Junta d'Extremadura a Brussel·les per acabar de resoldre els dubtes operatius.

A la trobada també han assistit els representants del Centre Balears Europa a Brussel·les que donarà suport tècnic a la Conselleria amb la finalitat de dur a terme aquesta tasca. Per aquest motiu es va signar un conveni de col·laboració gràcies al com des de dia 1 de juny s'ha incorporat una becària que es dedicarà íntegrament a donar suport a la Conselleria.

Amb ella i amb la resta de membres de l'oficina s'han repassat els principals temes que es tractaran en els dos consells de medi ambient previstos per aquest segon semestre de l'any i que se celebraran sota la presidència eslovaca de la Unió Europea. El primer serà a Luxemburg el 17 d'octubre i el segon a Brussel·les el 19 de desembre.

Les grans àrees que es tractaran durant aquests sis mesos de presidència balear seran mesurades pel que fa al clima, l'economia circular, la qualitat de l'aire, la biodiversitat, l'aigua i la sequera, els productes químics com el mercuri o la revisió de l'aplicació de polítiques mediambientals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Això no és Sildàvia, fa mes de 8 anys

Pobre Europa!.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente