nubes dispersas
  • Màx: 18.89°
  • Mín: 8.69°
18°

El Govern celebra els 30 anys de la Llei de Normalització Lingüística amb activitats a les quatre illes

La Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, a través de la Direcció General de Política Lingüística, enceta dia 29 d'abril les activitats de celebració dels 30 anys de la Llei de normalització lingüística, aprovada pel Parlament de les Illes Balears el 29 d'abril de 1986. | CAIB

La Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, a través de la Direcció General de Política Lingüística, enceta dia 29 d'abril les activitats de celebració dels 30 anys de la Llei de normalització lingüística, aprovada pel Parlament de les Illes Balears el 29 d'abril de 1986.

En aquest sentit, s'editarà de nou el text de la Llei de 1986. Tant la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, com la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, coincideixen en destacar la importància d'aquesta Llei que «va néixer fruit d'un consens que mai s'hauria d'haver perdut». Fuxà ha remarcat que fa «just dos mesos que s'ha recuperat l'esperit d'aquesta Llei del 86, tornant al text original, modificat en l'anterior legislatura, i perdent part dels drets lingüístics dels ciutadans de les Illes». Per altra banda, la consellera Ruth Mateu ha afirmat que «és important fer visible aquesta celebració, perquè creiem que després d'uns anys on la llengua era motiu de conflicte, ara toca celebrar que ja no és així».

Activitats programades

Obertura institucional a l'Aljub des Baluard
Divendres 29 d'abril a les 19 h
La intenció d'aquesta trobada és visualitzar els diversos marcs legals dels distints territoris. L'acte es tancarà amb una actuació musical i una copa de cava. Hi assistiran representants de Política Lingüística del País Valencià, Catalunya i Aragó.

Conferència «Les lleis lingüístiques com a instruments de transformació social»
18 de maig, Formentera
Gabriel Bibiloni impartirà a les 20 h la conferència a la sala d'actes de Cultura Sant Francesc Xavier de Formentera.

Jornada d'anàlisi legal
1 de juny, Eivissa
La jornada d'anàlisi sobre la Llei, en la qual intervindran Noèlia Marín (Col·legi d'Advocats) i que en parlarà des d'una perspectiva jurídica; Joan Melià (exdirector general de Política Lingüística), que la tractarà des del punt de vista de l'Administració; i Montserrat Montés (Institut d'Estudis Eivissencs), que hi aportarà la perspectiva de la societat civil. La jornada es tancarà amb una taula rodona, moderada per Isidor Marí.

Documental de la Direcció General de Política Lingüística
15 de juny, Menorca
En el darrer acte de celebració es projectarà el documental que la Direcció General de Política Lingüística ha elaborat per a l'ocasió. Serà a les 20 hores a l'Auditori de Ferreries.

Tots els actes són oberts i la conferència de Formentera i la jornada d'Eivissa es podran seguir en directe a través del web de la Direcció General.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per IB3 en català!, fa mes de 7 anys

30-4-2016, 1h 45': sèrie en foraster a IB3

Valoració:0menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 7 anys

29-4-2016, 23h 50': IB3 treballa en contra de la normalització de la llengua catalana emetent una altra pel·lícula en foraster.

Valoració:0menosmas
Per ¡!, fa mes de 7 anys

Està cent mil cops comprobat que el fatxum i gonellam illenc són una minoria de rebuig.

Valoració:-3menosmas
Per inca, fa mes de 7 anys

I no seria millor aplicar-la com toca en lloc de tanta festa??? Per exemple, podríeu començar fent al Conseller de Treball parlar-lo en les seves declaracions oficials.

Valoració:-3menosmas
Per PROBET!, fa mes de 7 anys

Figura´t, això que dius mos farà plorar molt. Sobre tot, escrit per algú tan "savi" com tu.
Ha, ha, ha, ha!

Valoració:0menosmas
Per ¿?, fa mes de 7 anys

Mil veces gonella y facha a catalanista, traidor a nuestra tierra mallorquina y cipayo. Mejor si no nos lees.

Valoració:5menosmas
Per únic, fa mes de 7 anys

Al fatxum i genellisme tant li dona que no els puntuïn, sempre van plens de vermells. A més ja saben que son una autèntica minoria de rebuig.

Valoració:-3menosmas
Per I doncs, fa mes de 7 anys

Si volen fer un diari gonella, val mes que només publiquin notícies gonelles, ja que encara les notícies son interessants i te criden.
P.D. Veurem (si és que tenim ganes de mirar-lo) quines notícies tenen i quanta gent les llegeix, perquè a la gent castellanoparlant culta i educada, tampoc els agraden aqueixes coses rares que no porten enlloc.

Valoració:1menosmas
Per Salvador, fa mes de 7 anys

Pues yo nunca he puntuado ningún comentario de nadie y me importa un pimiento que comenten los míos. Yo sólo opino.

Valoració:2menosmas
Per Idò sí, fa mes de 7 anys

Sr. Director del dBalears: Si no feis arreglar en pocs dies això de no poder puntuar els comentaris, jo, com molts d'altres antigonellistes, i sabent-me molt de greu, deixaré de llegir aquest diari.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente