algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Podem s'absté i l'aprovació de l'impost turístic va endavant

El debat i la votació de les esmenes a la totalitat presentades al Projecte de llei de l'impost turístic sostenible ha acabat amb els vots en contra dels partits del Govern —PSIB i MÉS (24)—, l'abstenció dels grups parlamentaris de Podem i El PI (13) i amb 22 vots a favor del PP i de Ciutadans (C's).

Durant la defensa de l'esmena, la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, que ha obert diversos torns, ha dit que aquest impost és «un instrument de justícia distributiva i de recuperació de l'autoestima». Així, ha defensat que imposts similars s'apliquen a «més de 30 destinacions a nivell mundial». «Si el PP no hagués derogat l'ecotaxa el 2003 s'haurien recaptat més de 1.000 milions d'euros», ha afegit.

El diputat del PP Álvaro Gijón, per la seva banda, ha censurat la postura de Podem, que permet que el projecte continuï endavant a pesar d'haver dit que és «un frau». Dins de la seva crítica al projecte en si, ha lamentat que no se sàpiga «qui decideix sobre les inversions, a què es destinaran els diners ni on s'invertiran».

«No afectarà la competitivitat»

Davant les crítiques de PP i Ciutadans, Cladera ha destacat que aquest impost «no afectarà la competitivitat», ja que «pel preu de pagar un cafè amb llet no deixaran de venir turistes». «En el seu moment, 2001, vam ser pioners, però després de la retirada, vam arribar 15 anys tard», ha lamentat.

MÉS critica l'actitud de PODEM

Des de MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca, David Abril i Josep Castells han defensat la necessitat d'aquest impost i han criticat l'actitud de Podem de «veure el debat des de darrere de la barrera». Així, Castells ha assenyalat que la posició del partit d'Alberto Jarabo el «decep molt» i ha lamentat que anteposin el «rèdit mediàtic» al treball i al debat. «Això sí que és un frau a la ciutadania», ha dit el menorquí en relació amb les valoracions de la portaveu de Podem, Laura Camargo, sobre aquest impost de fa uns dies.

PODEM hauria registrat una «abstenció a la totalitat»

Des de Podem, el diputat Aitor Morràs ha explicat que la seva abstenció es deu al fet que aquesta no és la seva ecotaxa. «Si haguéssim pogut registrar una abstenció a la totalitat, ho hauríem fet», ha dit.

Segons ha expressat, no estan «a favor de les esmenes tramposes redactades pels pitjors enemics del medi ambient que han tingut les Balears» però tampoc no estan d'acord amb la redacció actual de la norma, per la qual cosa esperen millorar-la amb les esmenes parcials.

El diputat del PI Josep Melià, de la formació que també s'ha abstingut, ha expressat que «té moltes esperances» en el debat de les esmenes parcials i que espera que s'incloguin algunes de les seves propostes. «El caràcter finalista s'ha de demostrar», ha asseverat com a major crítica a l'actual redacció de la proposició de llei.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Babboo, fa mes de 8 anys

Certament no sembla que Podemos sigui la solució a res. Mes tost van apareixent com a autèntics falangistes d'esquerres, igual de bojos, igualment radicals tot i que de signe contrari. En algun moment vaig pensar en ells com a alternativa, reconec que ara m'evoquen una colla de simis amagats a una caverna.

Valoració:2menosmas
Per undetants, fa mes de 8 anys

És una mesura de força cara a unes possibles noves eleccions a Espanya, el que popularment es diu: marcar territori.

Valoració:4menosmas
Per Eustaquio, fa mes de 8 anys

L'estratègia de Podemos de dur-se'n els diners de l'ecotaxa cap a Eivissa per ara no ha funcionat, però això encara no és cuit. Mollt be l'acte de responsabilitat de Gent per Formentera.

Valoració:4menosmas
Per Jaume, fa mes de 8 anys

Abans de les passades eleccions i en dues ocasions diferents, dos integrants de Podemos
van intentar convèncer-me de les virtuts del seu partit. Cap dels dos va dir una paraula en català .

Valoració:10menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

No ets l´únic al que li passa el que dius.

Valoració:5menosmas
Per Agrura, fa mes de 8 anys

No me pensava mai de la vida, trobar un partit que em provoqués més agrura que el PP i C's, però sí... l'he trobat!

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente