algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
12°

Consideres que la Facultat de Medicina és una prioritat?

L’enquesta d’aquesta setmana se centra en la Facultat de Medicina. En concret demanam als nostres lectors si consideren que és una prioritat o no.

Els partidaris del Sí podran escollir entre dues opcions: promocionarà la investigació i la innovació o millorarà a la llarga l’atenció sanitària.

Els partidaris del ‘No’ també podran triar entre dues opcions: primer cal prioritzar l’at

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 7 anys

La medicina, la astrologia i la economia són negocis.
Cap títol de medicina ha de ser pagat per el contribuent.
Els estudis de metges, menescals, missers, infermers, astrologs, economistes, etc. que els de paguin de la seva butxaca.
El lobby de la farmàcia, Big Pharma, la industria del pinso, la banca, el negoci dels escorxadors, etc. tenen doblers per pagar i preparar els que seran els seus treballadors.

Valoració:0menosmas
Per Andrés Copilla, fa mes de 7 anys

Ya tienen a los maestros. Ahora, los médicos. Y la calle lo que quiere son servicios de calidad, derecho a la vivienda, las pensiones en esta comunidad de pocos servicios y mucha carestía. pero si es en catalán, hala, facultad. Y qué más? La salud es un derecho, la libertad lingúística, también.

Valoració:3menosmas
Per joan, fa mes de 7 anys

Crea una Facultat es facil, mantenirla es mes difícil.

Discutim una miseria de Eco taxa i mos ficam en un embui que no se si en sortirem.
L' investigació no es gratuita, val diners, qui els pagara? els de sempre.
Mes valdria haver deixat L'hospital per cursos post grau.
No he vist a cap banda que costa la implantación de la carrera, ni el cost que suposara cada nou alumne.

Valoració:0menosmas
Per eivissenc, fa mes de 7 anys

No és una prioritat i menys encara per als ciutadans d'Eivissa o de Formentera. El que si resulta escandalós - i sembla no preocupar fins dia d'avui a cap govern balear (mallorquí en realitat)- és que els joves de Formentera, Eivissa i Menorca per estudiar a la UIB han de pagar-se l'estada a Mallorca....Naturalment la majoria opten per anar a estudiar a la Península. El dia que als joves eivissencs, formenterers i menorquins els costi estudiar (i tot el que suposa) el mateix que als mallorquins...podem parlar de Facultat de Medicina i de més coses.

Valoració:2menosmas
Per Edu Jonquet, fa mes de 7 anys

Creo que hay prioridades, no digo que no se tenga que hacer pero creo que en primer lugar estàn las listas de espera. Desde hace años veo diariamente a muchas personas protestar por las listas de espera, cada dia. Y ningún dia he visto a nadie protestar porque no haya Facultad de Medicina. Están muriendo personas por no solucionar las esperas a especialistas y las esperas de intervenciones quirúrgicas, solucionemos primero esto, solucionemos el deterioro de Son Dureta (se està cayendo a trozos). Y después hablemos de la Facultad. Hasta ahora no había esta necesidad tan urgente, no se, no se , me huele que cuatro jefes de servicio de Son Espases tienen prisa por jubilarse de catedràticos Cuàntos de los que deciden estudiar medicina querràn estudiar en esta Facultad en vez de la de Barcelona u otra ?, tengo mis dudas.

Valoració:5menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 7 anys

Por una vez le doy la razón a PODEMOS tienen sentido de Estado en este aspecto, para que más médicos si hay paro en el sector. A la UIB solo le interesa recaudar, les da igual que salgan titulados directos a las colas del paro. Potencien las titulaciones sin paro y no creen más titulados frustrados.

Valoració:6menosmas
Per Xec, fa mes de 7 anys

L'argument de Podemos és que a Espanya ja se fan massa metges.

Si volguessin fer les coses bé, llavors, i procuressin per invertir bé els doblers i millorar la vida, possibilitats i prosperitat dels illencs, i amb tota la justícia del món, es limitarien a proposar la següent esmena, i batallarien perquè es fes realitat fins allà on arribi el seu poder i la seva representació:

El Parlament de les Illes Balears insta la comunitat de madrid, el govern d'espanya, la comissió europea i, si cal, l'OMS, a fer tancar totes les facultats de medicina que sobren en aquella comunitat i que s'hi limitin a "fer" els metges que se suposa que s'han de fer en relació a la població d'aquesta comunitat.

Perquè cal tenir valor que en un territori on han d'importar metges a tothora -i que després per paga n'hi ha que t'amenacen si vols que t'entenguin en es teu idioma!-, on només els rics poden anar a estudiar medicina, on correm el risc de tenir problemes greus en el futur per manca de metges, et justifiquin que no s'ha de fer facultat de medicina PÚBLICA perquè a les Espanyes ja fan massa metges.

QUINA BARRA!

Ara bé, cal fer un apunt. Que es faci facultat a Balears vol dir en realitat que es fa facultat MALLORQUINA. Atenció, si s'inverteix perquè hi hagi més mallorquins que puguin estudiar medicina sense desplaçar-se, perquè disposin de més places, etc. per ser mínimament justs cal afavorir per igual les possibilitats de menorquins i pitiüsos.

Evidentment no farem 4 facultats, però la realització d'aquesta facultat ha de venir amb una iniciativa decidida per ajudar també els de les altres illes a estudiar medicina. I millor si poden aprofitar que menys mallorquins aniran a Barcelona, facilintant-los que puguin accedir a aquestes places que ara "deixaran lliures". Seria trist que es faci una inversió a nivell de la caib en teoria per ajudar a estudiar medicina i resulti que a) els de les altres illes segueixen igual i/o b) els de les altres illes són convidats a desplaçar-se a Mallorca en lloc de Barcelona, encara que preferissin anar a Barcelona.

Valoració:9menosmas
Per ja, fa mes de 7 anys

No la pagaran els polítics, evidentment. Ja saps qui ho pagarà, els de sempre. i, a més a més, amb la mediocritat de facultad que tenim; posa't amb mans d'un metge format aquí - segurament será un fill de qualque endollat- ni de conya, me'n vaig a Barcelona que espero que ja sigui la capital d'un país independent.

Valoració:-3menosmas
Per ¿?, fa mes de 7 anys

¿I qui heu pagará?

Valoració:-3menosmas
Per Mamá, ya soy Bachiller!!, fa mes de 7 anys

Para "Jorgemos":

Macro-Son Espases fue creado, en parte, con las infraestructuras necesarias para cubrir una futurible Facultad de Medicina en Baleares.
Los equipos médicos, tanto de cardio como de oncología, por ejemplo, de que disponemos en las islas son punteros en sus especialidades.
La UIB dispone de las aulas necesarias para cubrir las necesidades pertinentes.
Una Facultad de Medicina no es un lujo para una comunidad como Baleares.
Ciertas Fundaciones, dirigidas por ciertos elementos chaqueteros y trepas, no diré nombres, que ahora resulta que son más rojos que Negrín (qué casualidad), mantienen unas infraestructuras y unos equipos de gente realmente innecesarios desde hace milenios que salen muchísimo más caros que arrancar una nueva Facultad.
Tú lo has dicho "Jorgemos": qué fácil es crear falsas expectativas y engañar a la gente!. En PODEMOS sois expertos.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente