algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La UIB ha col·laborat en la recerca avançada sobre les ones gravitacionals

El Grup de Relativitat i Gravitació de la UIB és l’únic grup d’investigació de l'estat espanyol que forma part de la col·laboració científica LIGO

Grup de Relativitat i Gravitació de la Universitat de les Illes Balears.

Els científics de l’Institut Tecnològic de Califòrnia (Caltech), amb la col·laboració científica de l’experiment LIGO, han anunciat que havien pogut confirmar l’existència de les ones gravitacionals a l’espai, la darrera predicció de la teoria de la relativitat d’Einstein que encara s’havia de confirmar.

El Grup de Relativitat i Gravitació de la Universitat de les Illes Balears ha participat en la recerca sobre les ones gravitacionals, el repte pendent de la teoria de la relativitat general d’Albert Einstein.

El Grup de Relativitat i Gravitació de la UIB és l’únic grup d’investigació de l'estat espanyol que forma part de la col·laboració científica LIGO, en la qual participen més de mil científics d’universitats de quinze països.

LIGO, un sistema de dos detectors idèntics construïts acuradament per detectar vibracions increïblement petites generades pel pas de les ones gravitacionals, va ser concebut i construït per investigadors del MIT i Caltech i finançat per la National Science Foundation, amb contribucions importants de socis nord-americans i internacionals. Els detectors estan ubicats a Livingston, Louisiana, i Hanford, Washington, a 3.000 km l’un de l’altre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Fins i tot als informatius de TVE1 donaren ahir la notícia de la col.laboració de la UIB, en la recerca per a poder confirmar de la existència de les ones gravitacionals.

Valoració:2menosmas
Per A si?, fa mes de 8 anys

La institució responsable dels superordinadors és
PRACE (Partnership for Advanced Computing in
Europe). Va ser creada per facilitar als científics l'accésa ordinadors que els permetin realitzar fins als càlculsmés complicats, quelcom cada vegada més necessariper dur a terme recerca capdavantera. Els dos ordinadors que podran emprar els investigadors dela UIB són el CURIE, instal·lat a la Comissió d'Energia Atòmica i Energies Alternatives (CEA) de
França, i el HERMIT, al Centre de Supercomputació de Gauss (Alemanya). Pròximament se
n'instal·larà un altre al Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS), que serà un dels més
potents del món.
El grup de Relativitat i Gravitació de la UIB és pioner a Espanya en l'estudi d'ones gravitacionals.
Té una àmplia experiència en l'anàlisi de dades i en les simulacions de fonts d'aquestes ones i
participa en tres dels majors projectes internacionals dedicats a la detecció d'ones gravitacionals
com l’observatori d'ones gravitacionals per interferometria làser (LIGO), el detector d’ones
britànico-germànic GEO600, i e-LISA, el nou projecte
co-germànic GEO600, i e-LISA, el nou projecte de l’Agència Espacial Europea (ESA) per
construir un detector d’ones gravitacionals a l’espai. També forma part de dos projectes científics
nacionals punters, CPAN (Centre Nacional de Partícules, Astropartícules i Física Nuclear) i
MultiDark (Multimessenger Approach for Dark Matter Detection).
A ca meva tenc una cafetera per fer Nespresso, una rentadora marca Bosch i un forn Otsein amb piròlisi, però de tot això que anomena l article no en tenc i tampoc sé on comprar-ho.

Valoració:3menosmas
Per ALEX, fa mes de 8 anys

Cualquiera que tenga un ordenador puede colaborar con el proyecto LIGO facilitando la capacidad de calculo que tenemos en nuestra casa, cuando nosotros no lo utilicemos.

Buscar el programa BOINC e instalarlo en tu ordenador. Este programa te permite dar capacidad de calculo matematico a proyectos de invertigacion astronomica, del cancer, biologia, etc.
Hay varios proyectos ligados a LIGO, en concreto el proyecto Einstein@Home, te permide que calculemos los datos recuperados por los sensores de LIGO
Tu tambien puedes participar en el proyecto...

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente