algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Els docents de la concertada comencen a recuperar els drets perduts

La Conselleria d’Educació i Universitat ha acollit avui la ratificació i signatura de l'Acord de millores sociolaborals del professorat de l'ensenyament privat concertat de les Illes Balears.

El document ha estat signat pel conseller Martí March, els representants de les entitats patronals de l’ensenyament privat concertat —Bernat Alemany (EiG-ECIB i FERE-CECA-ECIB), Ventura Blach (ACENEB-CECEIB), Francisca Picornell (FEIPIMEB), Jesús María Luna (FOQUA) i Vicente Seguí (UNAC), Enric Pozo (UCTAIB)— i els representants sindicals —Ismael Alonso (FE-USO), Paulí Aguiló (STEI), Antoni Sacarés (FSIE), M. Asunción Alarcón (FETE-UGT) i Antoni Baos (FE-CCOO).

L'entesa suposa la reprogramació de l'Acord de 2008, que cal recordar que estava suspès des de 2010, a més del reconeixement de millores sociolaborals que s'han debatut a la mesa negociadora al llarg dels darrers mesos. Aquest document suposarà la recuperació dels drets perduts en els darrers anys per part del professorat dels centres privats concertats i l’inici real de l’equiparació amb el professorat de l’ensenyament públic.

Principals punts de l’acord:
 

  1. Es permet l’acumulació del permís de lactància amb infants de menys de nou mesos com una llicència de 30 dies naturals i la Conselleria abonarà els costos de substitució.
  2. La Conselleria abonarà la paga extraordinària d’antiguitat als docents amb més de 25 anys de servei o que en 17 de gener de 2007 hagi complert 56 anys o més i que en el transcurs de la seva vigència acrediti que arribarà com a mínim als 15 anys d’antiguitat.
  3. Equiparació retributiva amb els docents de l’ensenyament públic a partir de gener de 2016 amb quantitats mensuals de 35 € des de gener, 30 € des de setembre de 2016, 30€ des de setembre de 2017 i 30€ des de setembre de 2018. Això suposarà que a partir de setembre de 2018 es cobraran 125 € d’increment. La Conselleria es compromet a que a finals de l’exercici  de 2019 s’arribi a una equiparació retributiva del 100 % sense considerar cap trienni ni sexenni.
  4. S’estableix un complement lligat a l’antiguitat i a la formació del professorat de 760 euros anuals per als professors de 6 anys o més d’antiguitat.

La Conselleria iniciarà negociacions amb els sindicats i patronal a partir del curs 2017-2018 per a la incorporació dels sexennis 2n, 3r, 4t i 5è per analogia amb el professorat interí de l’ensenyament públic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Esper que per tenir doblers per augmentar el sou a aqueixa gent, no deixin de fer noves escoles públiques, per reemplaçar les que se cauen a bocins.

Valoració:3menosmas
Per Desconcertat, fa mes de 8 anys

Quinesinjustícies, o ets un ignorant o et fas passar per pur. Demostra'm que tots els interins, com tu dius, han passat per unes oposicions. Menteixes. No sé amb quin motiu. Quants d'interins vols que t'anomeni que no s'han presentat mai a oposicions i que ara mateix estan fent feina? Au, passau un bon cap de setmana.

Valoració:-5menosmas
Per Quinesinjustícies, fa mes de 8 anys

Kilòmetres desconcertats, però el que és contractat a un col.legi que està a quaranta kilòmetres de casa seva, és perquè abans ha presentat el seu curriculum i l´ha estriat ell. El que ha aprovat una oposició, ha de concursar i agafar la escola que la Conselleria li dóna, això si quan ja esta fent feina no el canvien per necessitats del servei. I dels interins, que per moltes potadetes que pegueu son opositors que no han tret puntuació suficient per tenir una plaça, d aquests ja ni en parlo.

Valoració:4menosmas
Per el dimoni vos vetlla, fa mes de 8 anys

mateix sou, mateixa feina per suposat mateix accés. És ben bo d'entendre, no?

Valoració:9menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Ara m´ha fet ràbia el comentari del professor de la Concertada, que diu que "el seu empresari no en hi perdona ni una".
I que el paga l´empresari? És que va molt be, tenir una empresa i que l´Estat te pagui el sou i la seguretat social dels treballadors, i tu te quedis els guanys.
L´empresari pot ser l´amo del col.legi on fa feina però el patró som tots els contribuents, i tenim dret a saber quines ensenyances amaguen al seu currículum i com tracten als professors.

Valoració:6menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Si amb trenta-set anys no hem pogut crear les infraestructures necessàries, per assolir un ensenyament públic de qualitat i per això hem engreixat empreses privades, és que tenim uns polítics que o be son molt curts o be son massa vius.
Tot s´hauria arreglat si l´Estat hagués donat als pares, que ara ja son padrins, el Xec Escolar per pagar la escola mentre construïa tots els instituts i escoles que feien falta, ara no tendríem tot aquest desgavell.
I l´autor d´aqueix transvàs de doblers públics cap a comptes privats, fou ni més ni manco que n´Alfonso Guerra.
Idò, qué vos pensaveu?

Valoració:6menosmas
Per Kilòmetres desconcertats, fa mes de 8 anys

Segons el que llegesc, molta de gent podria pensar que els qui feim feina a la concertada feim feina al nostre poble o ben apropet. Vaja, jo dec ser dels beneits, perquè cada dia faig vuitanta kilòmetres entre anar de ca nostra a l'escola on faig feina. I no som l'únic. En canvi, cocec molts d'interins que trien allà on volen, apropet, hi van a peu. I entre hora i hora, berenen a ca seva. Dic noms?
I els de la pública, heu de sofrir la insistent presència del "titular" del centre? I dels pares que "paguen"?
Amb això vull dir que, de coses bones i dolentes, n'hi ha a la pública i a la concertada.
Repetesc: el model ideal és el de la pública, però mentrestant deixau els professors (des)concertats en pau! No som majoritàriament gent de dretes, espanyolistes i peperos. El nostre sindicat majoritari és l'STEI. La nostra llengua, la catalana; el nostre país, Mallorca! Salut!

Valoració:-3menosmas
Per Tranquil, tranquils..., fa mes de 8 anys

Quinesinjustícies, jo no he dit que a la Pública es visqui tan bé. Rellegeix el que havia escrit i no interpretis! Només deix constància dels fets. A la pública i a la concertada s'hi viu bé si t'agrada el que fas.
I és veritat, a les escoles concertades el percentatge d'alumnat immigrant és més baix que a la xarxa pública, però no perquè no se'ls vulgui! Això va contra la llei! Cada pare tria el model educatiu que vol (és un dels drets de la Constitució -sí l'espanyola, per desgràcia és la que encara tenim). Perquè un al·lot entri a una escola concertada només té un punt més si va ser fill d'exalumne! Si és per això que dius que les escoles concertades no volen immigrants...
Segons el que dius, podríem suposar que un pare va a una escola concertada, i com que nom Mohamed, li diu el director: "Vostè no pot venir a la nostra escola". I això no passa!!!
En el que crec que tothom que pastura per aquí està d'acord és en el fet que allò que cal canviar és el sistema: una xarxa pública de qualitat per a tothom és el desitjable, però mentre no hi hagi les infraestructures que fan falta, això no és possible. I ens hem de menjar la concertada.

Valoració:-4menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Ens rèiem de Sa Moma, que és una trista venedora de pisos, per totes les errades que va fer a la Conselleria d´ Educació. Però ara tenim un Doctor en Ciències de la Educació i catedràtic d´Universitat que fa un desastre darrera de l´altre, la qual cosa ja no és per riure, sinó per pensar que hi ha coses amagades que no ens conten, i això fa com a mínim ràbia.

Valoració:5menosmas
Per Quinesinjustícies, fa mes de 8 anys

I a moltes escoles concertades no volen segons quins alumnes, perquè son immigrants, gitanos o procedeixen d´altres grups socialment deprimits, que troben lloc a la Pública, amb tota la feina extra que representa pels mestres, ja que aquests grups, també tenen més mancances socials i culturals.
I ningú crucifica a ningú, però son injustícies i il.legalitats que no haurien d´existir, com tampoc no hauria d´existir la Escola Concertada. Jo soc partidari de conservar el lloc de feina als mestres com a personal laboral si no se presenten a oposicions i col.locar-los a les escoles públiques, deixar de donar doblers a les escoles privades i invertir tot el pressupost d´Educació a l´ensenyament públic.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente