algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
16°

Torna a entrar en vigor l’ordenança del botellot de 2011


L’Ajuntament de Palma ha acatat aquest dimecres la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que declara nul·la l’Ordenança Cívica de Ciutat. Aquesta havia estat aprovada pel govern del PP el mes de juny del 2015. La tinenta de batle d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal i portaveu de l’equip de govern, Neus Truyol, ha informat a més que “s’acata la sentència i que no es presentarà cap recurs extraordinari”.

Al mateix temps i per garantir que no hi hagi “cap inseguretat jurídica ni buit legal” Truyol ha anunciat que la Junta de Govern ha declarat la vigència de l’ordenança del botellot de 2011 i dels articles d’altres ordenances que es van derogar amb l’entrada en vigor de l’Ordenança Cívica. Aquests fan referència a àmbits com la neteja, els excrements i tinència d’animals domèstics o la publicitat dinàmica, entre d’altres.

Truyol ha recordat que “a partir d’ara la Policia Local ja té normativa i pot actuar en conseqüència” i ha destacat que hi ha alguns punts que encara s’han d’aclarir si hi pot haver regulació municipal al respecte, especialment en el cas del “trile” i que “s’ha de veure quines solucions legals podem donar des de l’Ajuntament”.

La portaveu de l’equip de govern ha recordat que encara s’està a l’espera de la sol·licitut de reunió amb la Delegació del Govern, per estudiar la coordinació entre la Policia Local i la Nacional en casos com el 'balconing' o la prostitució i ha afirmat que “volem la implicació de la Policia Nacional en fer complir la legislació” i que “hi ha legislació estatal que s’ha de fer complir”.

Amb l’aplicació de l’ordenança del botellot de 2011 es determinarà les zones d’intervenció especial, que han de ser aprovades per la Junta de Govern després dels informes de la Policia Local i de la comissió de seguiment de l’ordenança, que està a formada per les regidories implicades, els diferents partits polítics amb representació municipal, la Federació d’Associacions de Veïns i altres entitats. Les primeres zones que seran declarades d’intervenció especial són tota la Platja de Palma, el passeig Marítim i la zona de la plaça de Gomila, però es valorarà la conveniència de declarar també altres zones de la ciutat.

Truyol ha tornat a reclamar “responsabilitats i explicacions” al Partit Popular per les repercussions, aquests dos darrers anys, per l’aplicació d’una ordenança que ha estat declarada nul·la per envair competències. “És greu actuar sense respectar la llei i abusant dels drets i les llibertats dels veïnats i veïnades” ha afirmat la portaveu de l’equip de govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Enric, fa mes de 7 anys

No me'n puc oblidar d'aquell article tan bo de Gabriel Bibiloni al DdB que es deia «botellot, colobrot i altres doiots»

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente