cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

MÉS respon a Podem: «No podem entendre que bloquegin l'impost turístic»

David Abril, al Parlament de les Illes Balears. | Foto: UH

Per al portaveu parlamentari de MÉS, David Abril, «resulta del tot preocupant la situació de bloqueig de l’impost turístic per part de Podem, sobretot quan la principal diferència és la demanda per part dels negociadors de Podem d’una quota del que es recapti per a Eivissa que va en contra de l’equitat entre les Illes».

Segons Abril, «no ens podem permetre que l’impost s’aturi, i no podem entendre que es negociï sobre aquest punt amb el PP, que és l’enemic històric de l’ecotaxa, enlloc de cercar fórmules que no siguin percentatges fixos però sí garanteixin l’equilibri entre illes, principi amb el que sí que estam d’acord. Podem sap que el que proposen no s’aguanta amb els nombres a la mà i, si s’acceptàs, qualsevol illa o municipi podria fer el mateix i diluir la incidència d’un impost que és més necessari que mai».

Des de MÉS recorden que «és a la comissió d’impuls del turisme sostenible, on són presents els consells insulars, que s’ha de vetllar per una correcta territorialització de l’impost, així com pel contingut mediambiental dels projectes, no amb amenaces què si no hi ha aquest punt, la llei, i per tant, l’impost, perillen».

Finalment, el portaveu del grup MÉS per Mallorca ha defensat que l’impost ha de servir també per compensar determinats desequilibris socials que provoca un model social i econòmic basat en el turisme, «per això es va introduir a proposta de la conselleria de serveis socials i del tercer sector que es pogués destinar també a infraestructures socials com residències o centres de dia, no entenem que Podem ho vulgui llevar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel, fa mes de 8 anys

No som votant de Podemos, i en aquest cas, estic d'acord amb ells.
La ecotaxa, és un insult a tots els habitants de les nostres Illes!. Aquesta taxa, tal com ho planteja Més, és una taxa turística, d'eco,.. res de res.
Ni serà finalista, i a qui beneficiarà és als hotelers, així si que ho són, desbarats.
I s'omplen la boca de dir que són eco!!
Pitjor, impossible. No el tornareu a tenir, al meu vot, vos ho ben assegur.

Valoració:0menosmas
Per Xec, fa mes de 8 anys

Tot és marcar diferències pensant en Madrid, ja fan oi. Transmeten la sensació que això és un caos, que el govern no funciona, que Podemos està exclòs de tot i es veuen obligats a fer bombes mediàtiques perquè els tenguin en compte. I en realitat hi ha reunions de seguiment constants, poden saber tot el que fa el govern i ells poden aportar-hi sempre que vulguin.

I no hi havia ningú que xerrés de repartiments perquè ja hi ha altres normatives a les quals referir-se i temps per revisar-ho i establir-ho, fins que Podemos sortí -com sempre a darrera hora- amb les seves imaginatives propostes. Ah, i per variar amb to de xantatge, que ja se sap: ells "representen es poble".

Valoració:10menosmas
Per fracás, fa mes de 8 anys

Un impuesto donde solo lo pagan unos y otros no, nace mal desde el principio, se mire como se mire. Es injusto.

Y lo coionut d'es cas es que sin estar en marcha, ya se reparten, como buitres, las cuatro monedas que se recaudarán.... cuando los hoteleros las liquiden.

Parece mentira que no recuerden la experiencia del primer invento. Fracaso total.

Valoració:-10menosmas
Per Honori, fa mes de 8 anys

No dic que aquest sigui el cas, però la situació em recorda d'altres que s'han esdevingut, quan partits suposadament illencs no han estat sobirans i les seves decisions han estat condicionades per estratègies a nivell estatal, que històricament sempre han anat per davant dels interessos de les illes Balears i Pitiüses. No hi ha res de nou sota el Sol. Ja hem vist situacions semblants en altres temps. Mallorca, Menorca i les Pitiüses sols som una peça, un peó, en un tauler d'escacs. Ho som, ho hem estat i, probablement, ho seguirem essent. Lamentable.

Valoració:22menosmas
Per Llorens, fa mes de 8 anys

Aquests podemites son una guarda de "pijos madrilenys" i no tenen cap sentiment envers les Balears.

Valoració:13menosmas
Per J, fa mes de 8 anys

PODEMOS?no,amb jota.

Valoració:18menosmas
Per En resum, fa mes de 8 anys

Han perdut molts seguidors i futurs votants,.amb aquest bloqueig. A jo m' ho han dit unes quantes persones.

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente