algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
17°

Patrícia Gómez: «Els pacients s'han d'expressar en l'idioma en el qual se sentin més còmodes»

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha defensat aquest dimarts la importància que els pacients «en situacions de vulnerabilitat» s'expressin «en l'idioma en el qual se sentin més còmodes» i, per això, ha considerat que «afavorir la comunicació» és també obligació de l'administració autonòmica.
Així s'ha manifestat durant el ple la consellera després que el PP li preguntàs per les declaracions del director general de l'IbSalut, Juli Fuster, qui va dir que el que vol el Govern «és que venguin molt bons professionals que sàpiguen entendre l'agricultor mallorquí que amb prou feines sap parlar castellà».

Situació d'urgències

La consellera s'ha manifestat també sobre la situació dels serveis d'urgències hospitalàries i ha admès que en l'època actual, pels canvis de temperatura, hi ha «molts processos virals» i, per tant, el Govern va posar en marxa un pla de contingència davant l'increment de treball que hi havia.
Finalment, Gómez ha demanat «no crear alarmes innecessàries» i ha assegurat que «el que queda patent de cada vegada més és que la sanitat per aquest Govern és una prioritat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per in vino veritas, fa mes de 7 anys

Per si algú tenia dubtes, l´insigne cientific-historiador mallorquinista ens ho ha confirmat ell mateix. Lo que desitja és que per fer la punyeta "als catalanistes", tots els mallorquins autentics hem de parlar i escriure en castellá sin komplekos. Més clar, xicolati..

Valoració:3menosmas
Per En Figuera, fa mes de 7 anys

Un globet de premi pes primer que ...fuig d'estudi!!!!!!!!

Està clar que amb sa seva "no resposta" ja ha contestat totes ses preguntes.

És un simple i pobre espaÑolet espaÑolista espaÑolitzador ...que té alguna cosa espenyada a allò que només usa per posar-se sa gorra de dormir.

Per sa mateixa regla de 3, ni Mallorca, ni Balears ni sa Cultura ni sa Ciutadania de ses Illes l'importa un prebe.

Valoració:3menosmas
Per llorens, fa mes de 7 anys

Debo aclarar que cuando hablo del aumento del sentimento "balear" (entre comillas) me refiero en realidad al aumento del sentimiento español, que se va extendiendo en todos los pueblos de las islas. La imposición catalanista está consiguiendo que en pueblecitos como Ariañy, Porreras o San Lorenzo Dezcardezar todo el mundo hable de cada vez más en español, aunque sea con fuerte acento mallorquín. Es lo que se merecen los catalanistas: que los mallorquines auténtidos les plantemos cara hablando y escribiendo en español sin complejos. ¡Por algo estamos en España, caramba!

Valoració:0menosmas
Per En Figuera, fa mes de 7 anys

Apart de qüestions lingüístiques, a tot aquest gonellum que s'ha infiltrat per aquí com un refredat de primavera m'agradaria que contestassin un parell de preguntes. Per sa immensa majoria de noltros ses respostes són clares i òbvies però a aquesta fauna no n'he sentit parlar mai d'això (pot ser se n'amaguen??):

1- Si sou tan defensors de "lo mallorquí" i/o "lo balear", estau en contra de ses imposicions castellanes i de sa imposició de s'idioma castellà??
2- Considerau s'espaÑol idioma propi de Mallorca o Balears??
3- És espaÑa una nació o un estat plurinacional??
4- Considerau Mallorca i/o Balears una nació??
5- Quina és sa vostra nació, Mallorca, Balears, castella, espaÑa??
6- Donat es cas, quin reconeixement polític voleu per sa vostra nació, independència, estat federal, seguir com estam, recentralitzar s'estat retornant competències??

Són preguntes senzilles que se poden respondre amb poques paraules. Tot plegat seria molt aclaridor.

Valoració:4menosmas
Per slort, fa mes de 7 anys

Allò que molesta més els "trolls" (els que escriuen en foraster en aquest fòrum ho són) no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, la cosa millor que es pot fer és no respondre'ls i deixar-los la puntuació en blanc; fins i tot, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no té cap efecte.

Valoració:2menosmas
Per Pau, fa mes de 7 anys

@Lloresn:Tens més cara que espatlla."Dime de que presumes y diré de que careces"

Valoració:3menosmas
Per entens?, fa mes de 7 anys

Arnau Sorell: A ca nostra rallam sa nostra llengüa vernacula.

Valoració:4menosmas
Per llorens, fa mes de 7 anys

Per Sor Tomaseta,

Y el cuento de blancanieves es real.

Valoració:0menosmas
Per Sor Tomaseta, fa mes de 7 anys

Els Estats Units o Austràlia tampoc no han estat mai un Regne ni han tengut Rei propi. Vol dir això que són una província del Regne Unit o que hi estan subordinats? La màxima autoritat de Catalunya, per raons històriques, sempre ha estat el comte de Barccelona, que és l'equivalent a rei o president en altres comunitats. I a Rússia el tsar. Per això el comte de Barcelona era alhora rei d'Aragó, de València i de Mallorca, que eren regnes independents. De fet, actualment Catalunya no té rei, i si en Felip VI és la màxima autoritat legal de Catalunya és perquè ostenta el títol de comte de Barcelona.

Valoració:8menosmas
Per Al de baix, fa mes de 7 anys

Maleducat!

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente