algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

Mallorca Sense Sang afirma que Balears «farà història» amb l’«estocada final» a la tauromàquia

Mallorca Sense Sang considera que Balears farà història. | Arxiu

Mallorca Sense Sang ha indicat aquesta setmana que la tauromàquia «té les hores comptades» a Balears, ja que, dimarts que ve, el Parlament «debatrà i aprovarà donar l'estocada final» a la tauromàquia a Mallorca, «on solament quedarà l'últim tràmit perquè l'abolició de la mal anomenada 'festa nacional' sigui solament un mal record pels animalistes».

Segons indica Mallorca Sense Sang, després de gairebé dos anys de treball, la Cambra balear debatrà una Proposició No de Llei per a l'abolició de la tauromàquia en totes les seves formes a les illes Balears. «Serà el penúltim pas per bandejar la tortura i mort per diversió de terres mallorquines», han constatat.

«Després de molts mesos d'esforç» i aconseguir que 33 municipis que es declarin antitaurins i respectuosos amb els animals, el suport de més de 146.000 persones i de personalitats del món de la cultura, moda, cinema o esport, la campanya Mallorca Sense Sang "és a punt d'aconseguir l'objectiu marcat a l'inici de la seva marxa: l'abolició de la tauromàquia a Balears», afegeixen.

«Això és històric», ha declarat el portaveu de la campanya, Guillermo Amengual, qui ha insistit que «gràcies a l'esforç de moltes persones i al suport dels partits que governen a Balears, la tauromàquia solament serà un mal record en poques setmanes».

«Aquest és el canvi que va votar la gent el 24 de maig i ara es farà realitat. La societat mallorquina no acceptarà que es facin més corregudes de toros a Mallorca», ha agregat Amengual.

146.000 signatures

La campanya Mallorca *Sense *Sang està aconseguint uns "assoliments històrics" a la illa. Actualment explica ja amb 33 municipis declarats antitaurins i més de 146.000 signatures de suport.

Sóller ,Sant Antoni de Portmany,Santanyí,Llubí, Binissalem,Calvià, Banyalbufar, Bunyola, Maria de la Salut, Marratxí, Llucmajor, Búger, Alaró , Valldemossa, Palma, Son Servera, Mancor de la Vall, Ariany, Deià, Sant Joan, Campanet, Manacor , Lloseta, Porreres, Algaida, Capdepera, Santa María del Camí, Sencelles i Artà han votat recentment per declarar-se antitaurins, unint-se així a Costixt que ho va fer en 2006 mentre que Esporles i Puigpunyent en 2009. Consell en 2011.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Xec, fa mes de 8 anys

Una societat que tracta de festa un espectacle sàdic de tortura i mort d'un animal és una societat malalta.

I aquí aquesta "festa" només s'hi manté per colonialisme i per subvencions.

Només reclamam que s'apliqui la normativa general envers espectacles i animals. Que una minoria per allà península ibèrica endins s'entesti a dir-nos que és sa nostra festa nacional no pot ser justificació per aplicar una excepció tan malaltissa.

Valoració:0menosmas
Per Rafel, fa mes de 8 anys

Ets ecologistes catalanistes de MÉS assassinen ses cabres de s'illot d'Es Vedrà....

Que..? d'aixô no se diu res..? falsos ecologistas. Vostra definició correcta es : ecologista panca

Valoració:-9menosmas
Per arg, fa mes de 8 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana:

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: "Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que 'si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa' se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, 'per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa'. Això demostra que el gentilici 'català' es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus."

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:1menosmas
Per Marga, fa mes de 8 anys

¿Quins eren aquests membres que, cinc anys abans que s'aprovàs s'Estatut d'Autonomia de 1983 que va sancionar es català com sa llengua de Balears, varen esser designats per assessorar es polítics d'UCD en qüestions lingüístiques i que, naturalment, marcaren ses pautes a seguir de s'història lingüística més recent des nostro arxipèlag?
Ets elegits varen esser Aina Moll, s'eivissenc Bernat Joan (ERC), Josep Lluís Carod-Rovira (ERC) i Miquel Pueyo (polític d'ERC que arribà a esser Secretari General de Política Lingüística a la Generalitat de Catalunya).
Això sí que explica moltes coses, moltes més que sa discutible repoblació catalana de Mallorca.

PANCATALANISME = LLADRES de SA NOSTRA CULTURA BALEAR

ARRUIX .. LLADRES..,!!
ARRUIX CATALANISTES BALEARS.. SOBRE TOT ETS MALLORQUINS TRAÏDORS ...de SA VOSTRA TERRA...!!

Valoració:-11menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Veure torturar i assassinar un animal innocent me fa pena ràbia, però veure la vestimenta ridícula dels toreros me posa de molt mal humor. .

Valoració:7menosmas
Per Fora castellans, fa mes de 8 anys

El enemic es Espanya i la seva estupude Unitat
Ja mes gent que vol marxar que no quedar-se
Esoanya es el enemuc a destruir, amb democracia, llibertst i deciçio
Els pobles lliyres nai es podran somete çer les armes i per les Constituçions fetes per proteigir xoriços
Fora la cultura castellana, no val per a res,ves purria al cuadrat

Valoració:6menosmas
Per D'Artà!, fa mes de 8 anys

Bona notícia!!! Som una societat moderna, sensible i plena de la nostra cultura que sempre ha respectat als animals! Fora les festes espanyoles, imposades i casposes!

Valoració:12menosmas
Per En Figuera, fa mes de 8 anys

@Tomeu Carrió (MÉS)

Totalment d'acord, ni més ni menys

Valoració:11menosmas
Per Tomeu Carrió (MÉS), fa mes de 8 anys

Som mallorquinista i catalanista i no vull les corregudes de toros perquè és una salvatjada. Els animals no han de ser torturats i punt. Tant és d'on véngui aquesta tradició.

Valoració:14menosmas
Per ARRUIX!, fa mes de 8 anys

Psicòpates torturadors sàdics i cínics d'animals innocents, arruix de Mallorca!

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente