algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El Círculo Balear i Cabrit y Bassa promouen un «Cursêt de Llengo Baléà»

Les entitats gonellistes FN Circulo Balear i Cabrit y Bassa anuncien a través dels seus perfils de les plataformes Facebook i Twitter un «Cursêt de Llengo Baléà».

El «curset», que durarà des d'aquest quatre de febrer i fins al Juny, costarà sis euros cada mes i inclou l'accés a «un'App p'es mòvil». En aquest «curset», que asseguren que és de «nivell bàsic», s'aprofundirà sobre el coneixement de «sa nostra llengo oral y escrita» a partir de l'aprenentatge de «es nostros, pronoms, artículscovèrbos, vocabulari, ...».

Les classes s'imparteixen els dijous de 20 h a 21 h «d'es 4 de Febré, a n'es 30 de Juñ, a n'es local de Cabrit y Bassa». 

La inscripció serà gratuïta per als socis de Cabrit y Bassa, Jo Som Salat, i FNCB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 12
Siguiente
Per Xec, fa mes de 7 anys

hahahahahahaah que pillats que estan aquests gonelles... com a mínim ens fan rialles :D

Valoració:0menosmas
Per cornelio laurens, fa mes de 7 anys

Per a mí qué les convendría més fer un cûrsîlló dê fôrástêrô. El seu nivell és patétic. Si traten així la lengua del imperio, qué no farán amb la nostra.

Valoració:1menosmas
Per Francesca, fa mes de 7 anys

Jo trop que ens hi hauríem d'apuntar tots. Per riure.

Valoració:0menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 7 anys

@som mallorqui..blablamaicatala: El que veig és que el primer que s'inventa llengües ets tu quan utilitzes la "i" com a conjunció mentre que el cartell de la llengua que dius xerrar veig que utilitza la "y". O te la inventes tu, o se la inventen al cartell...
Ara que la meva sospita també és que la vos inventau tots, perquè és igual com l'escrigueu sempre que s'usin molts d'accents estranys, moltes paraules similars al castellà i que no s'assemblin gaire al català normatiu. I la prova és que un dia la vaig escriure jo així, inventant-me-la de qualsevol manera, i un "expert" me va dir que estava bé!

Valoració:6menosmas
Per Som Mallorquí , Som Balear .. MAI CÁTALA, fa mes de 7 anys

Fa graci veure tots es comentaris, tant d'en Figuera com es palmeros varios.
Inclus es comentari que xerra d'inventarse llengos...hi ha que ser barrut, defenguent sa llengo catalana, cuand está mes que demostrat ses mentidas que voleu fer creure a nes nins a s'escola.
Me fa vergonya llitgir colque comentari despectiu per es simple fet de que colcu no compartesqui ses vostres ideas absolutistas, sectarias, unionistas, colonialistas i venudas a "La gran Catalunya".
Pero jo me deman una cosa...
Heu provat de llitgir sa gramatica de n'Amengual a ses altres gramaticas i diccionaris mallorquins o menorquins existents???
Com desestimau sa feina feta de aquets documents historics, cuand dexan clar que son gramatiques nostras, balears???
Francament es penos que vos dexeu dur per politica amb una cosa tan seria com sa nostra llengo, realment penos.

Valoració:-8menosmas
Per Fondear Vermell, fa mes de 7 anys

I si sa separació de filologia i política és impossible quan xerram de definir amb precisió ses fronteres lingüístiques entre llengües veïnades geogràficament, ¿què podem dir de sa decisió de denominar-les d'una determinada manera? ¿És ciència o és política? ¿És ciència o és política decidir si s'article baleàric s'ha d'emprar o no a IB3?

Noltros no tenim dret a decidir...?
Això es pancatalanisme .. Lladres i assassins de sa cultura dets altres

Valoració:-8menosmas
Per Fondear Vermell, fa mes de 7 anys

I si sa separació de filologia i política és impossible quan xerram de definir amb precisió ses fronteres lingüístiques entre llengües veïnades geogràficament, ¿què podem dir de sa decisió de denominar-les d'una determinada manera? ¿És ciència o és política? ¿És ciència o és política decidir si s'article baleàric s'ha d'emprar o no a IB3?

Noltros no tenim dret a decidir...?
Això es pancatalanisme .. Lladres i assassins de sa cultura dets altres

Valoració:-8menosmas
Per Amarga, fa mes de 7 anys

ESPANYOLISME = LLADRES de SA NOSTRA CULTURA BALEAR

ARRUIX .. LLADRES..,!!
ARRUIX ESPANYOLISTES BALEARS.. SOBRE TOT ETS MALLORQUINS TRAÏDORS ...de SA VOSTRA TERRA...!!

Valoració:6menosmas
Per Marga, fa mes de 7 anys

¿Quins eren aquests membres que, cinc anys abans que s'aprovàs s'Estatut d'Autonomia de 1983 que va sancionar es català com sa llengua de Balears, varen esser designats per assessorar es polítics d'UCD en qüestions lingüístiques i que, naturalment, marcaren ses pautes a seguir de s'història lingüística més recent des nostro arxipèlag?
Ets elegits varen esser Aina Moll, s'eivissenc Bernat Joan (ERC), Josep Lluís Carod-Rovira (ERC) i Miquel Pueyo (polític d'ERC que arribà a esser Secretari General de Política Lingüística a la Generalitat de Catalunya).
Això sí que explica moltes coses, moltes més que sa discutible repoblació catalana de Mallorca.

PANCATALANISME = LLADRES de SA NOSTRA CULTURA BALEAR

ARRUIX .. LLADRES..,!!
ARRUIX CATALANISTES BALEARS.. SOBRE TOT ETS MALLORQUINS TRAÏDORS ...de SA VOSTRA TERRA...!!

Valoració:-9menosmas
Per Biel, fa mes de 7 anys

@Foner Vermell:
Tots aquests són "lladres i assassins de sa cultura dets altres" ?

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 12
Siguiente