algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 22°
25°

El Govern presenta el programa d’activitats del mes de gener de l’Any Llull

La Societat Arqueològica Lul·liana acollirà aquest dimarts dia 12 la presentació del llibre “Ramon Llull. El viatger de la paraula” de Maribel Ripoll, comissionada autonòmica de l’Any Llull. | Illa Edicions

La consellera de Participació, Transparència i Cultura, Esperança Camps, ha fet conèixer aquest divendres el programa d’activitats del mes de gener de l’Any Llull, amb l’objectiu de promoure la figura de Ramon Llull l’any del 7è centenari de la seva mort.

Entre les activitats que s’han presentat trobam gloses, música, conferències, exposicions i presentacions, la primera de les quals serà la del llibre “Ramon Llull. El viatger de la paraula” de Maribel Ripoll, aquest dimarts 12 de gener a la seu de la Societat Arqueològica Lul·liana. De les activitats del mes també sobresurten l’exposició “Interpretant Ramon Llull” que acollirà l’Arxiu del Regne de Mallorca, i la conferència “La força actual de Ramon Llull” a càrrec de Joan Santanach, a l’Ajuntament de Maó.

«Volem que Llull estigui a l’abast de tothom i que arribi a tots els sectors. Cada mes elaborarem un programa perquè la gent sàpiga on és Ramon Llull», ha destacat la consellera Esperança Camps.

A la presentació de les activitats també hi ha assistit la comissionada autonòmica de l’Any Llull, Maribel Ripoll; el director general de Cultura, Jaume Gomila; la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà; el director insular de Cultura del Consell de Mallorca, Rafel Creus; i la coordinadora general de Cultura, Patrimoni i Memòria Històrica de l’Ajuntament de Palma, Noemí Garcíes.

Per la seva part, la Direcció General de Política Lingüística ha presentat el Quadern de Notes de l’Any Llull. Segons la seva directora general, Marta Fuxà, aquest quadern «és una eina per acostar el savi mallorquí a un públic no especialitzat, però amb un cert interès per la llengua i per la cultura catalanes».

El quadern de notes, com el seu nom indica, té una part funcional, pràctica, però alhora inclou contingut. Així, a les pàgines inicials hi trobam una biografia del personatge, la seva relació amb la llengua catalana, i amb la literatura que s’hi expressa, a més de fer referència també a les seves innovacions lingüístiques. Les pàgines interiors són aptes per fer anotacions, és a dir, per fer la seva funció de quadern, i finalment, a la part final del quadern hi ha una relació de les principals obres de Llull i una cronologia vital.

Fuxà ha afirmat que «Llull és un personatge polièdric, però a nosaltres ens correspon posar l’accent en la seva aportació cabdal a la llengua i a la literatura catalanes. Volem posar èmfasi en el valor local i alhora universal que representa Ramon Llull, i en el salt de qualitat que va suposar per a la llengua catalana. Des d’aquest punt de vista, trobam que reivindicar i celebrar la seva figura i la seva obra és una oportunitat excepcional per reforçar la llengua».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Me va agradar molt la sèrie de IB3 dedicada a Ramon Llull. Esper que s´en parli molt més perquè la figura del Doctor Il.luminat arribi a tothom i tal i com és, no adulterat per assolir unes finalitats molt poc respectables.

Valoració:14menosmas
Per lector, fa mes de 8 anys

Vaya tocho

Valoració:-1menosmas
Per deveres, fa mes de 8 anys

Visca la cultura catalana !

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente