nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La UOB denuncia que la Conselleria d'Educació incompleix la Llei de llibertat sindical

Ha passat un any d'ençà de les eleccions sindicals d’educació i, segons la UOB, la Conselleria d’Educació continua sense complir la Llei de llibertat sindical. El sindicat afegeix que des de l’Executiu no es faciliten dades respecte als alliberats dels quals oficialment disposa cada sindicat arran de les eleccions de desembre de 2014.

La Llei orgànica 11/1985 de 2 d'agost de llibertat sindical és prou clara: al Títol IV, Article 8, punt 2. c), les seccions sindicals dels sindicats més representatius tenen el dret «a utilitzar un local adequat en què puguin desenvolupar les seves activitats en les empreses o en els centres de treball amb més de 250 treballadors». I la situació actual, després de la inoperància i la falta de resposta per part de la Conselleria, és qualificada per la UOB com insostenible, vergonyosa, inacceptable i indignant.

Una altra demanda que afegeix el sindicat és la que ve relacionada amb l’informe sobre els alliberats que corresponen a cada sindicat. Aquest dimecres fa exactament un mes que la UOB demanava per escrit a la Conselleria quin crèdit horari corresponen a cada sindicat i quants alliberats ha sol·licitat cadascun d'ells. I en aquest cas tampoc ha arribat cap resposta.

Des del sindicat saben que els hi corresponen per llei 3,21 alliberats. Aquesta xifra es calcula matemàticament en funció del percentatge de vot a les eleccions, que en el cas de la UOB va ser l'11,63 per cent.

Però el mateix sindicat ha constatat que a les diferents reunions convocades per la Conselleria s'hi han anat presentant, en nom de sindicats menys votats , més representants que els alliberats que corresponen a UOB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Prou- No Vaig de Vaga, fa mes de 8 anys

Ante la convocatoria de huelga de la comunidad educativa, promovida por la Asamblea de Docentes para el próximo 15 de Diciembre (a 5 días de las elecciones generales), la Asociación Prou, junto a la Asamblea Trilingüe de Baleares y la plataforma No Vaig de Vaga, expresan su respeto al derecho de huelga de los docentes y, al mismo tiempo, animan a los padres a cumplir con el derecho y obligaciòn de que sus hijos asistan a clase. Así mismo quieren recordar que llevamos más de dos años de huelga educativa, que los principales perjudicados son los alumnos, y que de cada vez más familias, contrarias a que sus hijos sean utilizados como moneda de cambio, están buscando alternativas a la educación de sus hijos. PER UNA ESCOLA PÚBLICA DE QUALITAT, TRILINGÜE, APOLÍTICA DE TOTS I PER A TOTS”

Valoració:-1menosmas
Per Cuétara, fa mes de 8 anys

Jo, que som optimista de mena, hi veig una cosa positva a tot això: tot el temps que estan alliberats i no fan escola és temps en què no adoctrinen ni intoxiquen els claustres.
Jo encara n'alliberaria un altre!
Martí March, me pots fer aquest regal?

Valoració:1menosmas
Per karmele, fa mes de 8 anys

Cert Maria. La ironia és que els autors intel·lectuals d'aquests comentaris són en Jaume Sastre i en Pep Palou, que han estat uns bons mestres de l'insult durant 20 anys, barco de rejilla inclòs.

Valoració:1menosmas
Per Maria, fa mes de 8 anys

Quanta misèria cultural i quanta de gent reaccionària! Un sindicat reclama que es compleixi la llei i els feixistes encaputxats organitzen una desfilada de comentaris! Quina societat deixarem als nostres fills amb gent que qui critica a qui lluita per un món millor!

Valoració:-1menosmas
Per Biodramina, fa mes de 8 anys

Vamos a ver.
Aquí, el Kelitas, y el muchacho del ojo extraviado, ¿cobran un sueldo cada mes?.
Porque trabajar no sé, pero hacer el indio día sí y día sí se les da de coña, oiga.

Valoració:-1menosmas
Per Cartutxo, fa mes de 8 anys

Tenint en compte que la UOB és el sindicat de Sa Nostra, que Sa Nostra els deixi un pis dels que ha pres a gent treballadora mentre aquests bancaris no hi veien cap problema i sermonejaven "és que vius per sobre de les seves possibilitats!"

Quant cinisme!

Valoració:2menosmas
Per Taula, fa mes de 8 anys

Mem señores... els sindicats i els partits polítics han de tenir alliberats, locals i subvencions. No estic d'acord amb l'estratègia política de la UOB i, per descomptat, no faré vaga.
Ara bé, si amb sous públics sostenim centenars d'equips de futbol, de bàsquet, clubs de tercera edat, de segona, clubs de joves, etc. etc. i els facilitam camps de futbol, locals, etc. etc. també hem de fer possible que els representants democràtics, tant si són de la UOB com de lo que sigui, han de tenir recursos. És bàsic per la democràcia.

Valoració:2menosmas
Per Alliberats, fa mes de 8 anys

Recordau que hi havia sindicats que anaven pels claustres dient que ells no tindrien alliberats? Recordau que al cap de 15 dies ja en tenien?
Farsants!

Valoració:9menosmas
Per Antònia, fa mes de 8 anys

Bubotes per tot arreu. No sé perquè suposes que els que escrivim aquí som alliberats de cap sindicat.

O potser tu n'ets un?

Valoració:8menosmas
Per Magdalena, fa mes de 8 anys

De veres que aquests individus comencen a afartar. En Pep, no havia promès que no s'alliberaria? Com així va deixar l'institut on treballava tot d'una que va poder?

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente