cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.07°

La matinada de dissabte a diumenge comença l’horari d’hivern

11523
Comença l'horari d'hivern per aprofitar millor la llum natural. | Arxiu

Comença l’horari d’hivern. La matinada de dissabte a diumenge el rellotge s'endarrerirà una hora i a les 03.00 hores tornaran a ser les 02.00 hores, posant fi a l'horari d'estiu.

El canvi, pel qual aquest diumenge 25 d'octubre es podrà dormir una hora més, obeeix al compliment de la Directiva Europea del Canvi d'Hora que pretén afavorir l'estalvi energètic.

El canvi d'hora va començar a generalitzar-se, encara que de manera desigual, a partir de 1974, quan es va produir la primera crisi del petroli i alguns països van decidir avançar els seus rellotges per poder aprofitar millor la llum del sol i consumir així menys electricitat en il·luminació. S'aplica com a directiva des de 1981 i ha estat renovada successivament cada quatre anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Honorat, fa mes de 8 anys

Cada any -i per dos cops- la mateixa comèdia. Sembla que encara seguirem marejant anys i més anys els rellotges amb la il·lusió que estalviam energia elèctrica, però almenys algú podria plantejar la possibilitat de suprimir l'hora avançada que duim dels anys 40 ençà. Per dignitat, vull dir.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente