algo de nubes
  • Màx: 16.17°
  • Mín: 7.61°
16°

El Consell acollirà un acte contra el Decret de Nova Planta

D'esquerra a dreta: l'expresident del Govern, Cristòfol Soler; el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; el vicepresident primer del Consell i conseller executiu de Cultura, Francesc Miralles; i el representat de la Comissió Cívica del Tricentenari, Pere Ripoll.

El president del Consell, Miquel Ensenyat va rebre aquest passat dijous els representants de la Comissió Cívica del Tricentenari, Cristòfol Soler i Pere Ripoll, per parlar de la coordinació dels actes de commemoració de la Guerra de Successió que es faran enguany coincidint amb els 300 anys de la caiguda de Mallorca davant de les tropes de Felip V. Era present a la reunió el vicepresident primer del Consell i conseller executiu de Cultura, Francesc Miralles.

«És evident que hem de tenir un bon contacte i que aquest ha de ser fluid, ja que el Consell és l’hereu del Gran i General Consell de l’illa, que es va abolir justament pels Decrets de Nova Planta», va assenyalar Soler.

La Comissió Cívica va demanar a Ensenyat i a Miralles que el Consell aculli un acte públic de denúncia del Decret de Nova Planta. També varen demanar que es promoguin els actes de la commemoració, així com que la Xarxa de Biblioteques del Consell posi a disposició de la gent els llibres i el material que s’han editat enguany i que aborden el tema del tricentenari. Destaca entre el material que es pot trobar el documental de Pere Sánchez La Resistència.
Un altre tema que s’ha tractat és la propera exposició «Un regne enmig de la mar», que molt prest es podrà veure a l’illa i que abans es va presentar a Barcelona, a l’espai del Born, i a Eivissa. Aquesta exposició, comissariada per Bartomeu Mestre Balutxo, aborda mitjançant cançons i fragments literaris la història i les vicissituds de la Guerra de Successió a l’illa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cotonet, fa mes de 8 anys

No sé com diantres el Diari de Balears, a diferència dels mitjans de comunicació de prestigi de tot el món que sotmeten els comentaris a moderació, permet que hi hagi gentussa emmascarada que es dediqui a insultar. M'ho ha dit molta de gent, alguns excol·laboradors del DdB i altres que no volen suportar que, a un diari en català, els insultin cada dia amb una permisivitat còmplice dels atacs. Hi ha una dada definitiva. Fa 3 anys la xifra de "visites" als articles era més del doble que no ara. No fa pensar això?

Valoració:10menosmas
Per Salvador, fa mes de 8 anys

Están obsesionados con el magnífico Decreto de Nueva Planta, que modernizó al corrupto y antiguo sistema de los Austrias. Fíjense que no se celebran bicentenarios ni centenarios. Se hizo bien, dentro de un orden, y a otra cosa, mariposa Las auténtica modernidad de España arranca de la Constitución de 1812. Y Cataluña y Baleares estaban incluídas, por supuesto. Los Decretos de Nueva Planta podrán discutirse, pero a estas alturas, son SIMPLEMENTE UN HECHO HISTÓRICO, y nada más. Déjense de ficción histórica.

Valoració:0menosmas
Per advertència, fa mes de 8 anys

"Anticatalufet" és una expressió xenòfoba que pot ser denunciada

Valoració:11menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 8 anys

Je,je ,los cuatro magnificus....je, je.....

Valoració:-2menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

En Miquel Ensenyat és un gran polític i una gran persona!

Valoració:7menosmas
Per No!, fa mes de 8 anys

En Miquel Ensenyat ha perdut els papers fa temps. Això sí, cobra un bon sou i deu lligar molt, encara que després no remati perquè està casat. Quin personatge més infecte! Pensar que hi ha tants de mallorquins en atur i aquest subjecte es dedica a fer el beneit assistint a recepciosn reials o anant a Califòrnia per genuflexionar-se davant l'Església colonitzadora! Quina fàstic inacabable!

Valoració:-15menosmas
Per emigrante, fa mes de 8 anys

Si el Consell pudiera subvencionar en algo a estos patriotas, ante tan importante acto ...

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente