cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
13°

Podem insisteix en la destitució de Terrés mentre segueix la polèmica pel síndic de comptes


Podem ha instat al Govern a modificar la política de nomenament d’alts càrrecs i ha insistit en la petició de cessar el socialista menorquí Francisco Fernández Terrés com a gerent de l'empresa pública Sitibsa. La iniciativa arriba un dia després de les paraules del seu líder, Alberto Jarabo, que mostrava ahir dilluns el seu suport a la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, en relació a la retribució que rep la diputada del seu mateix partit.

El ple del Parlament ha rebutjat el cessament de Terrés i el partit de Jarabo s'ha vist acompanyat únicament de Ciutadans en aquesta demanda. Però a partir de la proposta presentada pel Grup Parlamentari Podem, el Ple del Parlament ha aprovat aquest dimarts una moció relativa a la política de nomenaments d’alts càrrecs i responsables d’empreses públiques del Govern.

La iniciativa de cessament de Terrés s'ha vist fortament atacada per les formacions del Govern, que han aprofitat per recordar al Secretari General de Podem la polèmica sorgida en el síndic de comptes. I és que gràcies a la proposta del partit liderat per Jarabo, el síndic seria comandat per Fernando Toll-Messía, cunyat d’un dels impulsors de Podem.

Pel que fa a la proposta de modificació del nomenament d'alts càrrecs, s’insta a l’Executiu que els llocs de treball de cap de departament o equivalents (de nivell 29 o 30) siguin de lliure designació. Excepcionalment, i de manera motivada, també ho podran ser els caps de servei.

Des del Parlament també es demana que s'augmenti la transparència en la designació dels llocs de lliure designació de secretaris i secretàries personals adscrits a Presidència o conselleries; i que es facin públics els perfils i les funcions de cadascun dels llocs de treball, així com dels criteris mínims a tenir en compte per ocupar-los.

Des de la cambra baixa es reclama que el Govern impedeixi que les persones que han estat nomenades per a un càrrec de lliure designació puguin designar alhora familiars o parelles fins al segon grau de consanguinitat o afinitat. Val a dir que els punts 4, 10 i 11 de la moció s'han aprovat per unanimitat. El punt 13 s'ha rebutjat i la resta de punts s'han aprovat per majoria.


Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

Emprar bé els noms del partits:
Podemos,
Ciudadanos,
Partido Popular,
Partido Socialista Obrero Español,
etc.

Valoració:0menosmas
Per Podriamos, fa mes de 8 anys

Semblen més preocupats en fer-se notar que en aportar...

Valoració:3menosmas
Per Margalida, fa mes de 8 anys

Ara que estan tots col·locats, resulta que han de començar a "controlar" els nomenaments.

Valoració:3menosmas
Per Marga Mateu, fa mes de 8 anys

Consejos vendo y para mí no tengo.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente