muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Conflicte per la carrera professional, els metges amenacen de vaga

Concentració del sector sanitari davant el Consolat del Mar. Foto: EP

En aquestes darreres setmanes s’han realitzat a les Illes diverses mobilitzacions del sector sanitari per criticar la mesura presa pel Govern de suspendre la carrera professional en el personal del Servei de Salut (Ib-Salut). Aquesta carrera professional va ser aprovada a la recta final de la legislatura de José Ramón Bauzá.

Aquest dilluns els sindicats del sector sanitari han anunciat la seva intenció d’anar a la vaga abans de les eleccions estatals del 20 de desembre. Així ho han indicat en roda de premsa i han donat a l’Executiu de Francina Armengol, presidenta del Govern de les Illes Balears, de termini fins al 15 de novembre perquè canviï d'actitud i accedeixi a negociar el pagament de la carrera professional.

Fa una setmana, als passadissos del Parlament, quan la consellera va ser preguntada sobre si d'alguna manera podria pagar-se el plus de carrera professional al sector sanitari públic, la consellera va ser assegurar que ho veuen «gairebé impossible, donada la complicada situació econòmica en què es troben els Comptes de la Comunitat Autònoma».

La consellera de Salut també va reconèixer tenir por a una vaga en el sector sanitari de les Illes Balears, perquè això significaria la ruptura de les negociacions que, segons ha dit, «són fonamentals per intentar solucionar el problema amb l'acord de les dues parts».

Oposició a l'ampliació d'horaris d’obertura dels centres de salut a l’horabaixa

Aquest dimarts, Simebal (Sindicat Mèdic de les Balears) ha assegurat que amb els mitjans actuals no es pot garantir l’assistència mèdica de qualitat als centres de salut si s’allarga l’horari d’apertura les horabaixes. Expliquen que actualment els centres de salut romanen oberts fins a les 17.30 hores i que el Govern pretén augmentar l'horari fins a les 20.00 hores.

Manifesten que si no s’augmenta la plantilla mèdica no es pot assegurar una bona assistència als centres de salut i que els professionals actuals hauran de fer més hores. Segons el sindicat aquesta mesura ha estat adoptada en funció d'interessos espuris, no assistencials i que pot perjudicar l’assistència enlloc de millorar-la, ja que «es tracta de vestir un sant desvestint a un altre».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sadgb, fa mes de 8 anys

Jo només volida dir a "na Pepeta" que el fet que fassin augmentar la sobrecàrrega de feina a la que estan sotmès els metges d'atenció primaria multiplica el risc d'errors. Ja estan força explotats com per que els fassin encara incrementar les hores de feina. A més, el pagament de carrera profesional garantiria que el personal sanitari públic s'interesés encara més en mantenir-se preparat en veure un petit incentiu.
Ara bé, si aquesta dona és usuaria de la medicina privada, ella mateixa...

Valoració:0menosmas
Per ja esta be, fa mes de 8 anys

Que ens volem "forrar mes"? qui diu aixo es que no sap el sou mig dels metges. Som els pitjor pagats de la UE
Tots sabem de quin color es el sindicat del metges i que ja els hi va be protestar contra tot govern que no sigui del PP. Pero en aquest cas tenen la rao absoluta. Perque no els hi baixen el sou a altres funcionaris que cobran tant o mes que noltros ( policies, conductors d'autobus, , bombers, etc,..). Perque seria un caos. Pero la vaga de metges no els hi preocupa. Posen un serveis minims entre el 80 i el 100% (com per ejemple a urgencies).
Ja esta be de pensar que som uns privilegiats quan realment cobram menys que la majoria de funcionaris

Valoració:1menosmas
Per pepeta, fa mes de 8 anys

Aquest conflicte només és del metges que amb el pp no es varen mobilitzar i ara el que fan és incordiar al nou govern.

No representen a tot el personal sanitari, només són una minoria de metges que es volen forrar més.

De fet, els hi està costant moltíssim moure els altres colectius oper anar a la vaga.

JO NO HI ANIRÉ, ÉS DE VERGONYA DEMANAR MÉS QUAN NO N'HI HA PER A TOTS!!!!

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente