algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Solemnitat a la primera reunió en quatre anys del Consell Social de la Llengua Catalana

Aquest divendres s'ha celebrat, amb gran solemnitat, una nova sessió plenària del Consell Social de la Llengua Catalana, a la Sala d'Actes del Parlament de les Illes Balears.

El Consell ha reprès la feina després de quatre anys –tota la legislatura Bauzá– sense poder-se reunir.

La sessió l'ha oberta la presidenta del Parlament de les Illes Balears, Xelo Huertas, qui ha recordat la importància de la tasca de normalització lingüística i la «necessitat d'implicació de tota la societat» en aquesta feina.

Francina Armengol, que presideix el Consell Social en tant que presidenta del Govern, s'ha referit als primers avanços que ha promogut el seu govern, com la recuperació de l'article literari a IB3, la feina que s'està fent per a recuperar el requisit de llengua catalana a la funció pública, i la represa de les reunions del Consell Social de la Llengua Catalana.

Per la seva banda, la consellera de Cultura del Govern, que és vicepresidenta del Consell Social, ha indicat la necessitat que aquesta entitat «s'activi al màxim» i crei un pla per a desenvolupar el Pla de Normalització Lingüística de les Balears.

Durant la sessió plenària també s'ha informat sobre la composició del nou Consell Social i s'ha constituit la Comissió Permanent, encarregada d'impulsar les iniciatives de l'organisme.

D'altra banda, la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, ha explicat la situació actual en matèria de política lingüística.

En el torn de paraules s'ha demanat que es recuperi el Decret Cent, que regulava l'ús del català per part dels càrrecs polítics de les Balears, i que els Pressupostos Generals del 2016 incorporin una partida «important» per a Política Lingüística.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.