lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.15°

Primer dia de votacions sobre l'acord amb la Conselleria organitzat per l'Assemblea de Docents

Aquest dimecres comença el procés de votació per valorar la proposta d'acord global de la Conselleria d'Educació, organitzat per l'Assemblea de Docents, que acabarà dijous. Aquesta consulta es formula sobre la proposta d'acord: «Aproves la darrera proposta d'acord de la Conselleria?» i no demana per la vaga indefinida.

A hores d'ara, a Mallorca ja hi ha 76 centres que s'han compromès a posar una urna per fer les votacions. A banda, a més de Mallorca hi haurà meses a les altres tres illes, organitzades segons els criteris de l'Assemblea de Docents de cada illa.

Aquesta consulta vol servir per saber si els docents de les Illes Balears consideren l'acord firmat pel comitè de vaga sindical, i avalat per poc més de la meitat de la mesa sectorial, l'acord al qual «aspiràvem en cada un dels moments de la nostra lluita».

«Fidels a les formes del nostre moviment assembleari, la responsabilitat de la presència d'una urna per votar recau en el professorat de cada escola o institut», recoden des de l'Assemblea. De qualsevol manera, les persones que no hagin pogut votar al seu centre, ho podran fer dijous horabaixa a l'urna que s'habilitarà a l'IES Binissalem.

La votació que s'inicia demà, diuen, «torna a ser una mostra de la mobilització dels i les docents que, si alguna cosa hem après en aquesta lluita, és que no volem que es decideixin les qüestions importants sense que se'ns consulti com a treballadors i treballadores».

Des del comitè de vaga de l'Assemblea de Docents, fan una crida a la participació i remarquen que «no és una consulta sobre la convocatòria de vaga». Argumenten que les decisions «es prenen col·lectivament», i és per això, recorden, que cap crida a la vaga ni cap mobilització que han fet ha fracassat. Expliquen que, amb posterioritat a la consulta també hauran de prendre «les decisions que corresponguin», d'acord amb el moment i el pensament de cada un dels centres i dels treballadors.

Reglament

- Cada persona participant tendrà un vot

- Per poder votar caldrà identificar-se amb el nom i els llinatges, el DNI i el centre de treball.

- A cada mesa es farà una acta on constaran les persones que han constituït la mesa, les que han votat i el resultat de la votació.

- El recompte final dels vots es farà el dijous 15 d'octubre a les 19 hores i serà coordinat per la coordinadora interilles de l'Assemblea de Docents. Els resultats es faran públics el mateix dia.

- La pregunta que es farà en aquest referèndum serà: «Aproves la darrera proposta d'acord de la Conselleria?» Aquesta pregunta serà acompanyada de dues possibles respostes: «Sí, l'acord és suficient» i «No, és un mal acord». A banda d'aquestes dues respostes proposades, també hi ha la possibilitat d'emetre vots blancs -per aquells que es posin a l'urna sense marca- i de vots nuls -quan es marquen les dues caselles disponibles.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Quelitas no, fa mes de 8 anys

Has lluitat tres anys a consciència i deixaràs que s'ho quedi tot en Quelitas?

Valoració:1menosmas
Per jo mateix, fa mes de 8 anys

PROVES DE LA MANIPULACIÓ FLAGRANT DE LA CONSULTA
1. No es fa la consulta a tots els centres i es prioritzen els instituts de secundària
2. S'amaga el document que es discuteix
3. Es fa difusió d'argumentari en contra en lloc de plantejar els avanços i els punts enrocats
4. L'AD ataca els signants del pacte fent difusió de pàgines de facebook que insulten els sindicats
5. La pregunta és tendenciosa i les respostes també

Valoració:2menosmas
Per interí, fa mes de 8 anys

som interí,i tenc 21 anys d'antiguitat, acab de rebre missatge de lstei, al gener del 17 cobraré 3 sexennis, i el complement de comunitat autònoma equivalent, tot plegat uns 250 € més cada mes.
en farem de més magres, va dir l'amo de son danús

Valoració:0menosmas
Per jbm, fa mes de 8 anys

Per què no es fa la consulta en els altres centres educatius???? Me sembla que n'hi ha prop de 500.

Valoració:3menosmas
Per Marga Mateu, fa mes de 8 anys

Jo som afiliat a l'STEI i vaig votar "No ho sé" en la consulta que es va fer sobre si s'havia de signar o no aquest acord.
Crec que des dels centres no coneixem els detalls d'aquestes coses i no podem valorar amb suficient coneixement de causa el que és realista i el que no, el que és raonable i el que no. Jo, en això, confii en els meus representants, que per això els hem votat.
Ànims, companys!

Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 8 anys

Esto parecen las preguntas del referendum de la OTAN. Estos manipuladores progres.

Valoració:3menosmas
Per Quelitas no, fa mes de 8 anys

Has lluitat tres anys a consciència i deixaràs que s'ho quedi tot en Quelitas?

Valoració:-1menosmas
Per pep, fa mes de 8 anys

La pregunta es, estem ara igual que l'any passat?

Valoració:2menosmas
Per Joan, fa mes de 8 anys

Per consciència, la campanya dels dos sindicats votants. Quanta de gent va participar al seu procés? Per què tantes presses? No hauria estat més fàcil col·laborar en aquesta consulta tot i exposar el punt de vista dels secretaris generals que no trepitgen els centres educatius?
D'altra banda, jo també veig que mantenir la vaga ara per ara és ridícul. Hauríem de cercar altres formes de mobilització. L'acord és una declaració d'intencions, però no és gran cosa. Al Govern, ajuntaments... hi ha gent que va participar de l'assemblea. És hora de tornar a començar. No vam mobilitzar famílies, docents i societat en general per no res. Hauríem de tornar a començar.
En darrer lloc, voldria manifestar que tampoc no veig amb bons ulls el paper de la UOB i Alternativa dins l'assemblea. Hi ha coses que no em quadren.

Valoració:-1menosmas
Per te'n daré de consciència!, fa mes de 8 anys

Ela docents no votaran en consciència, efectivament, en cinsciència manipulada pels talibans del hobby per la intransigència.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente