cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

L’STEI-i insta el Govern perquè modifiqui la Llei de la funció pública i recuperi el requisit de llengua catalana

Imatge d'arxiu d'una de les manifestacions a favor de la llengua catalana a les Balears.

L’STEI Intersindical demana al Govern de les Illes Balears que modifiqui «amb caràcter d’urgència la Llei de la funció pública de les Illes Balears per tornar a exigir el requisit de llengua catalana a les distintes administracions de les Illes Balears».

Segons el sindicat, «Aquesta modificació és imprescindible perquè, ara per ara, encara es publiquen convocatòries d’ocupació pública a diferents administracions territorials de les Illes Balears sense aquest requisit». El 18 de setembre l’STEI ja va registrar un escrit per sol·licitar que el Govern iniciï aquesta modificació legislativa.

El sindicat considera que és «fonamental i urgent» recuperar com a mínim els nivells de català anteriors a la modificació de la darrera legislatura, que va ser la més perjudicial contra els drets individuals i col·lectius de la ciutadania de les Illes Balears.

«El Govern ha de saber que, mentre no es modifiqui aquesta llei, es consent que els ciutadans de les Illes Balears puguin ser discriminats en funció de la llengua oficial en què s’adrecen a les administracions» afirma l'STEI-i.

L’STEI-i recorda que el camí per recuperar els drets trepitjats pel Govern Bauzà «és molt llarg» i que «s’han de recuperar altres disposicions legals sobre la llengua (Llei de normalització lingüística, Decret 100/1990...)».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Toni, fa mes de 8 anys

A Jordi. Aclarit.

Valoració:0menosmas
Per jordi, fa mes de 8 anys

Toni, Tens raó, no havia pensat amb en Tomeu Amengual. Efectivament a Can Alcover, tant en Jaume com en Tomeu, només bevien aigua i em som testimoni.

Et record que en "Quelitas" va fer la "vaga de fam" a la Casa Llarga. He de reconèixer que no vaig anar, perquè no me la vaig creure, aquesta vaga. La prova va ser el dia que la va deixar: foto als diaris amb un bon sopar. Tothom sap que quan deixes un dejú de molts de dies has de començar a menjar amb líquids i poca quantitat, com feren en Bonet i n'Amengual.

Valoració:-1menosmas
Per Toni, fa mes de 8 anys

Jordi, contra la Llei de la Funció Pública, no es feren dues vagues de fam, sinó una de dues persones, en Jaume Bonet (26 dies) i en Tomeu Amengual (16 dies). Sobre les "quelitas" vas de mala fe, perquè si haguessis vingut a Can Alcover, hauries vist que només bevien aigua.

Valoració:6menosmas
Per jordi, fa mes de 8 anys

Dues vagues de fam? Una vaga de fam (Jaume Bonet) i un dejú (Jaume "Quelitas).

Valoració:-2menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

Basta derogar els decrets que feu en Bauzá i posar vigent les disposicions anteriors.

Valoració:7menosmas
Per Toni, fa mes de 8 anys

Pere, amb tot el meu respecte i sense ganes de polemitzar. Compartesc el que diu Margalida. L'actual govern, només pel patiment que ens va provocar l'anterior (mal) Govern a tots els cataloparlants, entre els quals dos vaguistes de fam, ja hauria de tenir tot això resolt i superat amb escreix.

Valoració:8menosmas
Per pere, fa mes de 8 anys

Margalida, que un camí és llarg, no vol dir que es frisi més o manco. Jo interpret que l'STEI no es conforma només amb la modificació de la Llei de Funció Publica i que exigeix recuperar tota la legislació abolida per Bauzà. Com per exemple el Decret 100/1990 que obligava, entre altres coses, als càrrecs polítics expressar-se en català. A vegades el que frisau tant sou el problema perquè les coses no avancin.

Valoració:1menosmas
Per Porqueret de Son Fava, fa mes de 8 anys

No ho faràm perque si ho fessin molts de Podemos i del PSOE no podrien entrar a treballar a l'administració pública.

Em podeu posar tots els negatius que volgueu, però el cert es que mai el castellà havia tengut tanta presència al govern i a l'ajuntament de Palma que ara mateix, quan molts de consellers, alts càrrecs, regidors tenen mancances per expressar-se en un correcte català.

Valoració:9menosmas
Per Margalida, fa mes de 8 anys

Això que el camí per recuperar el que va llevar Bauzá "serà molt llarg" no és més que comèdia. Segons un article que el professor Joan Melià va signar fa un parell de dissabtes a l'Ara Balears, a hores d'ara ja podríem veure el 3/24 si hi hagués hagut voluntat política. El mateix passa amb la infecta IB3 que encara ara hem de patir, etc, etc. Com que dominen els informatius, pura propaganda com en temps del PP, els nous governants passen de la resta de programació. Això de dir que "el camí serà molt llarg" és el típic pretext de la gent que està acomodada als càrrecs que ocupen i frissen poc.

Valoració:12menosmas
Per Mallorquins ////, fa mes de 8 anys

El mínim que ha de saber qualcú que treballa de cara al públic és la llengua pròpia de Mallorca, i més si es treballa a l'administració pública.

Però sa millor normalització lingüística la fas tu, fent visible sa nostra llengua, parlant-la i escrivint-la arreu de Mallorca, xarxes socials, cartells, etc...

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente