nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Menorca en alerta per l'arribada de vernis

En els darrers dies són moltes les denuncies que alerten de l'arribada de combustible sòlid a les costes menorquines i algunes fonts apunten que ja serien 100 els quilos de 'Chapapote' que haurien arribat a l'illa. | Jordi Pintas

El dia 9 de setembre el vaixell danes Nele Maersk abocava accidentalment, a 40 milles de Menorca, part del combustible que transportava. Es calcula que uns 35.000 litres.

Malgrat que durant els primers dies Capitania Marítima assegurava que no havia vist taques d'hidrocarbur procedents del Nele Maersk, en els darrers dies són moltes les denúncies que alerten de l'arribada de combustible sòlid a les costes menorquines i algunes fonts apunten que ja han arribat a l'illa prop de 100 els quilos de vernis.

A hores d'ara Capitania Marítima està investigant l'incident per tal d'esbrinar-ne la causa, tot i això algunes veus apunten que el vessament es va produir quan es traspassava el combustible entre un dipòsit i un altre dins el mateix vaixell.

El portaveu del GOB Menorca, Miquel Camps, explica que des de l'entitat ecologista han demanat que «s'investigui la causa de l'abocament perquè no torni a succeir».

Camps també explica que gran part del combustible que es va vessar «està arribant a les costes de Còrsega, on poden tenir problemes més greus» i apunta que el que arriba en aquests moments a la costa nord de Menorca són «petites taques disgregades, en forma sòlida que de moment es van retirant». El mateix portaveu també apunta que la major part del carburant ha arribat a Son Parc, es Castell o cala Pregonda.

Per últim Camps assegura que tot i que no té constància d'afectació a la fauna, estan segurs que d'una manera o altra el vessament l'està afectant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.