nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

'Illes per un Pacte' reclama al Govern una comissió de seguiment del pacte per l'educació

'Illes per 1 Pacte' ha celebrat aquest cap de setmana a Menorca les Jornades de Tardor, que han congregat a l'illa 26 persones voluntàries de Mallorca i Eivissa. Una de les principals conclusions ha estat en forma de demanda al Govern perquè es creï una comissió de seguiment entre aquest col·lectiu multidisciplinari i la Conselleria d'Educació «per a un pacte efectiu sobre educació».

L'acte central de la trobada va ser la celebració del ple de 'Illes per 1 Pacte', dissabte, amb la participació del director de la Fundació Bofill, Ismael Palacín.

Es va realitzar una anàlisi de l'actual legislatura i es va destacar el paper del Consell Escolar de les Illes Balears com a pont entre el pacte social i el pacte polític, amb 'Illes per 1 Pacte' amb voluntat d'ajudar al procés cap al pacte educatiu.

El mes d'agost passat, el col·lectiu ja va lliurar a la Conselleria d'Educació un Pla Estratègic realitzat a partir del contingut del pacte consensuat i ratificat per les entitats redactores que conté mesures per fer possible el desplegament del pacte durant aquesta legislatura, un document que ha sofert modificacions, incorporant aspectes que varen quedar pendents de l'últim ple celebrat a Eivissa.

En aquest sentit, segons han informat aquest dilluns des de 'Illes per 1 Pacte' tant des de la Conselleria com des col·lectiu coincideixen que «cal redefinir la composició i les funcions del Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB) per fer-lo més proper a la realitat i les necessitats dels centres i a la innovació».

És per això que han reclamat que no es renovi el Decret de Mesures Urgents 5/2012 i que es derogui «de manera urgent» la part de l'articulat que afecta la composició del CEIB, que es va aprovar durant l'anterior legislatura i que «restringeix la participació».

Així mateix, han acordat reclamar que dins de la futura composició del CEIB, 'Illes per 1 Pacte' pugui proposar persones de reconegut prestigi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Salvador, fa mes de 8 anys

No se arreglará nada hasta que el Estado asuma las competencias educativas y se prive de ellas a las Comunidades Autónomas.

Valoració:-2menosmas
Per joanet santjoaner, fa mes de 8 anys

Quina pardalada!

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente