MÉS per Menorca assistirà a la Via Lliure de Barcelona

La formació ha acceptat la invitació de l'Assemblea Nacional Catalana de participar a l’ acció de l’11 de setembre d’enguany a l'avinguda Meridiana de Barcelona

Vídeo de la convocatòria de la Via Lliure | Vídeo: ANC

TW
32

MÉS per Menorca ha fet pública la seva presència a la Via Catalana, acceptant així la invitació de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Hi assistirà una delegació encapçalada per Miquel Àngel Maria. «Hem considerat just i apropiat donar suport a aquest moviment social massiu davant de tantes amenaces i impediments com han sorgit i sorgiran: perquè hi tenen dret, perquè amb la seva mà estesa ens obren noves possibilitats, i perquè volem dir ben alt i clar que no acceptarem que se'ns imposi cap mur davant del Principat», expliquen.

Des de la formació consideren que aquest any «és probablement el més transcendent i el més profund ideològicament: més transcendent per la proximitat de les eleccions del 27S, on les forces compromeses amb la creació d'una República Catalana poden aconseguir la majoria absoluta; més profund ideològicament perquè la Via Lliure cap a la República Catalana compta amb 10 eixos que es vinculen a la voluntat de creació d’un estat català: regeneració democràtica, educació i cultura, obertura al món, benestar i justícia social, innovació, diversitat, sostenibilitat, equilibri territorial, solidaritat i igualtat».

«Amb el Principat no només hi compartim orígens, història, cultura i llengua, sinó que també hi estem lligats en un sentit pràctic i en un sentit de contacte humà, i no només de passat, sinó també de present. Sempre hi ha hagut ciutadans dels pobles de Menorca vivint entre l’illa i Barcelona, com també hi ha hagut ciutadans dels pobles del Principat amb una cama als nostres pobles, realitats que avui en dia són més evidents que mai», expliquen els ecosobiranistes menorquins.

A més, asseguren des de la formació que «administrativament la nostra capital autonòmica és Palma i l’estatal és Madrid, però també hem tingut durant segles la nostra capital a Barcelona, i per moltes raons no ha deixat mai de ser una capital de facto per als menorquins. Per posar un parell d'exemples, a Barcelona és on tenim més estudiants universitaris, és d'on vénen més turistes i d'on vénen, també, més mercaderies. Podem dir, doncs, fent una anàlisi objectiva de la realitat, que cap canvi polític no suposaria un sotrac tan devastador per als menorquins com l’aparició d’una “barrera” davant Barcelona; recordem que l’aïllament és una de les amenaces que arriben per part de polítics contraris a l’autodeterminació».