algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Crida a mostrar la solidaritat amb la Via Catalana a Palma el proper 9 de setembre

Avui matí, els presidents de l’Obra Cultural Balear, l'Assemblea Sobiranista de Mallorca i del Grup Blanquerna, han presentat en roda de premsa celebrada a la plaça Major de Palma, l'acte de suport a la Via Lliure cap a la República Catalana que es farà el proper 9 de setembre a Palma.

Jaume Mateu, Cristòfol Soler i Tomeu Martí han explicat que l'acte té l'objectiu de mostrar la solidaritat de la ciutadania de Mallorca al procés sobiranista que viu el Principat de Catalunya i més concretament a la mobilització popular que es prepara, a Barcelona, per al proper 11 de setembre amb el nom de Via Lliure cap a la República Catalana.

L'acte organitzat per l'OCB, ASM i Grup Blanquerna es farà el dimecres 9 de setembre a les 20 hores a la plaça Major de Palma i comptarà amb la participació d'Antoni Infante, Coordinador de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià i Àngels Folch, en representació del Secretariat Nacional de l'ANC.

Com en els darrers anys, durant l'acte, s'il·luminarà amb espelmes el mapa dels Països Catalans i hi haurà l'actuació dels germans Martorell amb els Xeremiers de Mallorca.

Cristòfol Soler ha destacat que el lema de la convocatòria «Som un sol Poble» fa referència a la «reafirmació dels Països Catalans com a una unitat».

Jaume Mateu ha declarat que «el procés que viu el Principat és una gran festa democràtica i pacífica i nosaltres, des d'aquí hi donam suport». Mateu ha destacat també que «a hores d'ara, l'Estat espanyol no ha oferit cap alternativa, no ha posat damunt la taula cap oferta que pugui resultar atractiva per als ciutadans catalans».

Tomeu Martí ha destacat que a mesura que el procés avança, s'imposa el sentit comú i ara que tot sembla clarificar-se, es comença a parlar de nou de Països Catalans» i ha posat com exemple que el conseller de Justícia de la Generalitat «hagi reconegut, lògicament, que illencs i valencians tendrem dret a la ciutadania de la nova República catalana» i que el nou president de l'ANC, Jordi Sánchez, «hagi fet una carta on convida els ciutadans de les Balears, de Catalunya Nord i del País Valencià a ser també protagonistes de la Via Catalana 2015».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Dignitat, fa mes de 8 anys

Balears, valencians, i aragonesos, sempre agermanats contra es feixisme pancatalanista

Valoració:1menosmas
Per Hipòtesi nº 2, fa mes de 8 anys

Ténen por de que els crein problemes. Atreveix-te tu, a insultar a un d´aquests i veuràs com te borren el comentari i afortunadament perque de no fer-ho, encara te durien a La Barra.

Valoració:1menosmas
Per Empipat, fa mes de 8 anys

i aquest insult de qui es presenta com a "Anticatalufet". igualant feixisme a pancatalanisme, feis comptes, dirigents d'aquest diari, tolerar-lo molt de temps?

Valoració:5menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

El anglès Cameron ha volgut dir que Catalunya estigui fora de la UE, ja que pensa que Anglaterra sortirà de la UE i podrà estar a la EFTA junt amb Catalunya.

Na Merkel també ha dit qualque cosa semblant, tot dependrà del resultat del 27-S.

Llevat de en Hollande i en Rajoy, tots estan per el dret a decidir.

Valoració:5menosmas
Per Cansat, fa mes de 8 anys

Benvinguts la Meridiana.

Ni cas dels lacais que posen el cul al servei del jou castellà.

Ni cas dels lacais que posen el cul al servei dels centres d'intel·ligència.

Visquen els països Catalans lliures!!!

Valoració:4menosmas
Per Dignitat, fa mes de 8 anys

Balears, valencians, i aragonesos, sempre agermanats contra es feixisme pancatalanista.

Valoració:-3menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 8 anys

PANCATALANISMO = FASCISMO DEL S.XXI

Valoració:-4menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 8 anys

Titulo: cinco CATos en busca del paraiso

Valoració:-5menosmas
Per Cansat, fa mes de 8 anys

Benvinguts a la Meridiana, us esperem amb els braços oberts...
Visquen els països Catalans lliures!!!

Valoració:9menosmas
Per Biodramina, fa mes de 8 anys

@Goriet

Qué chispa tienes, diablillo!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente