nubes dispersas
  • Màx: 17.43°
  • Mín: 8.69°
17°

Els clústers de les Balears adverteixen de l'alarmant caiguda de la renda per càpita

IBClusters és una associació estratègica sense ànim de lucre de recent creació que aglutina els clústers de les Illes Balears, la Cambra de Comerç de Mallorca i la Universitat dels Illes Balears (UIB). Representants de l'associació es varen reunir aquest dimarts 1 de setembre amb el Vicepresident del Govern, Biel Barceló i el director general d'Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons.

Jaume Montserrat, president de IBClusters i de Turistec, ha posat èmfasi en l'alarmant caiguda de la renda per càpita balear en els darrers deu anys «que només es podrà revertir amb un plantejament estructural per part del Govern que millori el posicionament internacional de l'arxipèlag a través de palanques claus que donin impuls a la productivitat i la competitivitat per a la transformació econòmica». En aquest context, German Traver, president del clúster audiovisual, ha demanat al Govern, «tornar a la normalitat, recuperar dins de l'Administració unitats i actius específicament dedicats a la política de clústers i que es van perdre en l'anterior legislatura».

De la seva banda, Biel Barceló ha exposat que «una de les prioritats que es desprenen dels acords de govern és la posada en marxa de polítiques de reforç de la competitivitat basades en la potenciació de la innovació i la investigació», i que serà necessari comptar amb els clústers presents a les Balears per a la comprensió dels desafiaments estratègics de les empreses i l'execució d'actuacions que permetin al nostre teixit industrial adaptar-se a les noves maneres de competir.

El director general d'Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons, ha assegurat que ja treballa en ferm en l'anàlisi de la realitat competitiva d'altres clústers del món per poder generar un disseny sòlid de les polítiques de competitivitat i de foment de la internacionalització. En aquest punt, ha recalcat que la Direcció General de Desenvolupament Tecnològic, la Direcció General de Fons Europeus i una major presència a Brussel·les del Centre Balears Europa seran eines decisives.

L'objectiu primordial d'IBClusters és fomentar la col·laboració entre empreses, institucions i agents públics i privats per donar respostes conjuntes a reptes estratègics que sumin competitivitat a Balears. A la reunió també hi han participat: Tolo Gomila, president de la comissió d'Innovació de la Cambra de Comerç; Joan Perelló, president del clúster de Biotecnologia (BIOIB); Miguel Payeras, director del clúster de turisme Balears; Joan Puig Cantanyer, president del clúster d'Indústries Quimicas (CLIQIB); Iñaki Minino, president del clúster Idimar; Jordi Llabrés, vicerector d'Innovació de la UIB, i Silvia Delgado, portaveu de IBClusters.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Resum, fa mes de 8 anys

Cultura de Google versus cultura d´Universitat.

Valoració:3menosmas
Per Biodramina, fa mes de 8 anys

@curiosidad

Sobre todo a Pepet Lluís.
Un fenómeno.

Eh? Pepet?.

Valoració:-7menosmas
Per Xisca, fa mes de 8 anys

http://www.academia.edu/2918006/Clusters
Google es lo que tiene, está todo.
La ignorancia es muy atrevida

Valoració:-10menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

En Anglès, Clúster significa conglomerat i en Sociologia s´utilitza per denominar els grups de persones que colaboren per una o diverses finalitats comunes.
És veritat que si no ets d´Humanitats, resulta una paraula un poc xocant i s´hauria d´haver explicar al mateix article, que per altra banda és bén interessant.

Valoració:9menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

Quina cosa significa "cluster"?

Se pot traduir per grup, agrupació, gremi?

Valoració:4menosmas
Per curiosidad, fa mes de 8 anys

Pedidles a los de la foto y a otros que no aparecen en ella pero que no se ganan la vida a pico y pala en qué, supuestamente, les ha bajado su nivel de vida. Sería muy clarificador saberlo. Y vergonzoso al mismo tiempo.

Valoració:-9menosmas
Per Cíbil, fa mes de 8 anys

Amb el típus de turisme que ens arriba n és d'estranyar la perdúa de competivitat. Fins que no es reguli el tot inclòs ho ténim molt cru, i es treballi per uns hiverns més rendibles!

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente