cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Els antitaurins neguen que hagin agredit a un ramader a Alcúdia

11010

Un grup d'activistes per l'abolició de la tauromàquia han remès un comunicat als mitjans de comunicació desmentint la notícia que ha aparegut a alguns diaris aquest 21 d'agost en relació a una agressió a un integrant de la ramaderia El Onsareño.

El principal argument contra aquesta denúncia pública és que la concentració antitaurina del passat dia 15 contra la tauromàquia «es va desconvocar abans de les 21:00 hores (hora marcada a Delegació de Govern), moment en el qual totes les manifestants que allà quedàvem abandonàrem el lloc d'immediat». A l'hora en la qual presumptament es diu que es va produir l'agressió (23:30) «és impossible que quedés ningú ni a davant la plaça ni a dintre, ja que a aquesta hora ja feia molta estona que havia acabat tot, tant l'acte taurí com la concentració».

Els animalistes afegeixen que els sembla «estrany» que els fets no hagin aparegut als mitjans de comunicació fins passats 6 dies de la suposada agressió, de la mateixa manera que els sembla igualment sospitós que un presumpte acte de violència com aquest «no hagi tengut immediat ressò en un poble com Alcúdia a on tothom es coneix».

En el comunicat relaten que «resulta curiosa també la contusió a l'ull que es mostra al diari mitjançant una fotografia, i que presumptament va ser produïda pel llançament d'una botella. Un hematoma lleu i edema no semblen les lesions pròpies del llançament d'un objecte contundent, que més aviat deixaria una ferida Incisa-contusa i, amb mala sort, la pèrdua de visibilitat, encara que fos parcial».

En la seva defensa també argumenten que si la agressió fou a Alcudia i li afectà a l'ull, la suposada víctima recorregués més de 50 quilòmetres fins a Palma per acudir a Son Llàtzer per a que li realitzessin les pertinents cures,« tenint un centre de salut molt a prop de la plaça de bous i del lloc a on, presumptament, van tenir lloc els fets, i una comandància policial i de la Guàrdia Civil properes a on denunciar els fets».

I afegeixen que no es la primera vegada que l'entorn taurí «inventa noticies i muntatges premeditats per a intentar desprestigiar el moviment antitaurí, ara que està en plena efervescència. Els taurins tenen por quan veuen que la seva festa se'ls acaba i ja fa un temps que ens acusen, sense proves, d'insultar i de comportaments violents».

El comunicat conclou que «la única violència és la que ells exerceixen sobre els animals que torturen fins a la mort. Que no pretenguin ara desviar l'atenció del vertader crim que aquesta màfia duu a terme a les places de Mallorca i de tants altres indrets.
Recordam, a més, que presentar denúncies falses està considerat com a delicte».


Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa mes de 8 anys

De El País d'avui.

"Los toros agonizan y los taurinos preparan su contraataque".

Los grandes festejos se desploman casi un 6o% en siete años...".

I això quan aquestes salvatjades encara reben subvencions públiques, quan són pagades amb doblers nostres.

Això s'acaba.

Valoració:10menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Els bous de lídia, quan es troben enmig del camp tranquilets no es fiquen amb ningú ni embesteixen, sinó que passen de la gent. Gairebé és impossible fer-te una foto amb un d´ells, perque quan veuen qualcú es posa al seu costat, el deixen plantat i s´en van a un altre indret. També és veritat que no son massa simpàtics, però això tampoc és cap perill.

Valoració:8menosmas
Per Tià, fa mes de 8 anys

Exactament, I doncs, jo som exactament del teu parer

Els italians diuen que convé no "stuzzicare il cane che dorme", és a dir que convé no punyir el ca que dorm i deixar-lo tranquil. Sobretot si aquest ca és, de fet, un llop ferotge sense pietat, com ho són aquests animalencs de què parlam.

Estic cert que, sense aquesta acció irreflexiva dels antitaurins, la bestialitat dels tauròfils hauria fet més via a extingir-se, a apagar-se com una espelma que ha acabat la cera.

Ara, no em diràs que el toro de lídia no sigui un animal magnífic que, quan altres animals de dues potes hauran fet els darrers alens, no calgui protegir.

Si jo fos molt ric compraria un parell de "dehesas" andaluses i hi deixaria viure en pau tants de toros d'aquesta casta hi poguessin campar. Seria com una mena de desgreuge per segles de tortura que els han infligit unes criatures que no es poden qualificar d'humanes, unes bèsties salvatges.

De fet, a Escòcia, a Holanda i altres països civilitzats d'Europa es fa així amb bòvids propis del país. A la Camarga occitana crien una raça de toros semblants als de lídia i, tot i que els fan injustícies, no arriben al punt de sadisme i embrutiment de matar-los per a gaudi de certs espanyols que ho tenen comun tret cultural del seu país (segons l'infant, la jugueta).

Mirem també els jocs dels toros a Portugal, país molt més civilitzat que Espanya on no en maten cap ni el torturen.

Ell que ho veiéssim.

Valoració:8menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Tià. Jo crec que molts ultres als que no els agraden els toros, ni tampoc ho enténen, veient que la gent progressista es manifesta en contra de les curses de bous, ara s´han fet aficionats i van a les corrides, i se deven juntar a la plaça exhibint banderotes i escoltant passodobles, i cridant Viva Espanya. Crec que amb tantes protestes, feim ropaganda a aqueixa barbàrie i se vénen moltes més entrades i que téns tota la raó.

Valoració:9menosmas
Per Tià, fa mes de 8 anys

No sé si estareu d'acord amb el meu punt de vista.

Sóc radicalment antitaurí, tant per la crueltat que es comet amb el toro com per l'embrutiment que provoca en els fanàtics d'aquest espectacle equiparable al dels gladiadors romans o les execucions públiques d'un temps.

Dit això, crec que aquestes campanyes antitaurines no aconsegueixen res. M'explicaré. La tauromàquia tendeix a desaparèixer i, decididament, va camí de l'extinció. De fet, no conec ningú, a Mallorca, que vagi als toros. Però aquestes manifestacions antitaurines han aconseguir d'amalgamar toros i espanyolisme, potenciant-se mútuament. Alhora els espanyolers es pensen haver trobat una xeripa identificant antitaurinisme amb antiespanyolisme i independentisme català. "Bona excusa té el malalt, que pixa dins el llit i diu que sua", que dirien a Menorca.

Que els ultraespanyolistes s'alçurin d'aquesta manera, va seu, al cap i la fi demostren la casta de gent que són. Però trob que hauria valgut molt més deixar-los fer, perquè la brutalitat a l'espanyola no té vida per a gaire. Les sis mil persones (?) que assistiren l'altre dia als toros a Ciutat no haurien estat ni un dècim d'aquesta xifra si no fos perquè pensaven que, anant-hi, feien tasca espanyolista contra nosaltres, pèrfids "catalufos".

No voldria acabar sense dir que les autoritats no compliran el seu deure si no prenen mesures enèrgiques contra la presència, nombrosíssima, d'infants entre aqueixes sis mil "persones".

Deixem extingir els toros en pau fins que (esper que prest) siguin només un mal record i motiu de vergonya per a les generacions venidores. Ara, ja són prou vergonya per a la gran majoria de nosaltres.

Valoració:9menosmas
Per marbosch, fa mes de 8 anys

Aquest home, encara que fos veritat, seria un poc exigerat si comparam això amb el que li fan a un bou que li claven 6 banderilles, el piquen amb una llança damunt el llom un bona estona i acaben rematant amb una espasa que li travessa el pulmons ofegant-lo en la seva pròpia sang. No s'ha fet res i amb una "tirita" ja n'hi ha prou. Mira que ho són d'exigerats!!! Ah! que li ha passat a ell i ho troba gros? Idò que compari i veura que tampoc hi ha per queixar-se, com diuen ells respecte dels bous.

Valoració:14menosmas
Per Fora assassins de bous, fa mes de 8 anys

NO es veritat, el que passa que es que es fan les víctimes, ja han mostrat el llautó, amaguen la tortura que paractiquen als animals amb falsetats.
El antitaurins són els pacífics, el qui s'alteren són els que els hi agrada la tortura.

Han possat Càmeres de vigilància a la plaça de toros d'Alcúdia, i el batle uemita ho permet.

Valoració:15menosmas
Per I doncs, no ho entenc., fa mes de 8 anys

Ara, toreros i ramaders se fan les víctimes, fíns i tot els toreros s´han atrevit a dir que tenien por dels antitauríns. I jo me demano que si i vénen la feina dels toreros com a demostració de valor, com així se fan por d´una gent pacifista, de complexió normaleta, molts d´ells ja majors i sense massa força?

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente