algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
20°

És suficient la «flexibilització» de la LOMQE proposada per Educació?

El director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, i el Conseller d'Educació i Univeritat, Martí X. March.

Aquest dijous el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, emetia instruccions «complementàries» a les que havia emès la mateixa Conselleria d’educació dilluns per l’aplicació dels horaris LOMQE de cara al curs que ve.

Ja després del Consell de Govern del divendres 10 de juliol Educació reconeixia que «davant la impossibilitat material de derogar la normativa que desplega la LOMQE a Balears abans de l'inici del pròxim curs, la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres crearà grups de treball i dictarà les instruccions necessàries per a l'organització i funcionament dels centres educatius de cara al començament del curs escolar 2015-2016».

Després d’aquell Consell de Govern l’Assemblea de Docents assegurava que «els centres no tenen altra opció que organitzar el pròxim curs segons havia establert de manera nefasta la consellera Núria Riera».

Dilluns 13 de juliol els centres rebien les primeres instruccions d’aplicació dels horaris. Les veus en contra no es feien esperar i dimecres mateix Unió Obrera Balear (UOB) lamentava que «la Conselleria d’Educació imposes els currículums de la LOMQE tal com els havia projectat l’anterior Conselleria d’Educació».

Aquest dijous el PI instava el nou Govern a impulsar un decret llei que «almanco suavitzi els efectes negatius de la LOMQE sempre tenint en compte que no pot afectar els pares ni pot suposar un sobrecost per als llibres de text».
També aquest dijous la diputada de Podem Laura Camargo es lamentava de les instruccions emeses per la Conselleria d’Educació i manifestava que «ja no són hores de canviar horaris». A més, Camargo, assegurava que «no hi haurà una política educativa igual a tota la comunitat» i que «no es pot garantir un bon ús d’aquestes tres hores», a més reiterava que aquestes mesures eren «insuficients».

Quines opcions dóna la «flexibilització» de la LOMQE que ha emès la Conselleria?

Les instruccions emeses per Educació aquest dijous donen dues opcions als centres a l’hora d’aplicar la distribució de les tres hores de lliure disposició setmanal:

La primera proposa destinar-les a tutories i a les matèries del curs (seguint així l’Ordre de la consellera d’Educació, Cultura i Universitats Núria Riera, de 20 de maig de 2015).

La segona proposa destinar-les a tallers o al treball per projectes interdisciplinaris relacionats amb qualsevol matèria o àmbit de coneixement del curs, i en especial dels àmbits artístics (Educació plàstica, visual i audiovisual o Música), Tecnologia o tallers de Segona llengua estrangera.

Les reaccions

El problema, segons alguns sectors de la comunitat educativa, és que aquestes instruccions «han sortit massa tard, els centres ja tenen feta la distribució d'hores tal com sortia a l’ordre de 20 de maig dictada per Núria Riera».

Les mateixes veus es queixen que a hores d'ara s’haurien de reunir els claustres amb «urgència» per modificar els horaris que molts centres ja tenen aplicats i que «per comoditat s’acabaran aplicant amb la norma Riera».

Fonts coneixedores de les negociacions dels ‘Acords pel Canvi’ asseguren que les instruccions emeses aquest dijous per la Conselleria d’Educació ja estaven redactades durant les trobades pels acords i no s'expliquen «per què arriben tan tard».

Mesa Sectorial d'Educació

La Conselleria ha convocat pel pròxim dilluns 20 de juliol una Mesa Sectorial d'Educació, amb caràcter extraordinari. Cal dir que cap de les dues instruccions emeses aquesta setmana per la Conselleria no han estat consensuades amb aquest òrgan. 

La dada

Cal recordar que, segons dades facilitades per l'Assemblea de Docents, una vintena de centres no tenen aprovats els horaris LOMQE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per ragust, fa mes de 7 anys

La LOMQE és intrínsecament perversa, és la primera avançada d´una colonització.
Balears no vol ser cap colònia castellana..

Valoració:5menosmas
Per directoret, fa mes de 7 anys

La primera decissió de morante no ha durat ni 24 hores. Toca dimitir, i si no la destitució podria ser la segona decissió del conseller.

Valoració:-8menosmas
Per Sa Veritat, fa mes de 7 anys

Assemblea de Docents : HOOLIGANS!
LA PROPOSTA DE DECRET LLEI NO S'HA VOTAT A LES ASSEMBLEES DE CENTRE.
MENTIDERS!!!

Valoració:6menosmas
Per Pau Casesvelles, fa mes de 7 anys

Idò ja sé on no matricular el fill: al Pau Casesnoves. No vull el meu fill a un centre que començarà sense horaris, sense interins, sense programacions, sense projecte, sense classes, sense res... tot pel mal cap de l'equip docent.

Valoració:7menosmas
Per Pogut, fa mes de 7 anys

I a on són ara na Nanda Ramon i els seus camaràdes de MENYS que es passejaven per tot amb la camiseta verda i presentaven llibres amb la OCB dels terrorífics "Tentacles de les tenebres". Ara que ja les heu votat vos han fotut una cosa a n'es cul a tots. MES curts sou els qui les vareu votar després del seu historial com a crosses del PSOE.

Valoració:-10menosmas
Per Rafel, fa mes de 7 anys

Sense comentaris

http://www.psm-entesa.cat/noticia.php?Codnot=2939

11 de desembre de 2007

El Parlament convalida el Decret Llei de Mesures Cautelars de Protecció del Territori

El Consell de Govern del proper divendres aprovarà el Projecte de Llei que protegirà 1.500 hectàrees d'alt valor natural i paisatgístic de Mallorca i d'Eivissa

El ple del Parlament ha apovat la convalidació del Decret Llei de Mesures Cautelars de Protecció del Territori, a l'espera que el proper divendres el Consell de Govern aprovi el Projecte de Llei de Mesures Urgents de Protecció del Territori promogut per la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori, dirigida per Biel Vicens (BLOC-PSM).

El Decret Llei convalidat per la cambra balear suspèn de manera cautelar qualsevol transformació urbanística a un total de 1.516 hectàrees de diferents zones d'alt valor ambiental i paisatgístic de les illes de Mallorca i d'Eivissa, que seran protegides amb la futura Llei de Mesures Urgents. Aquestes zones són Cala Blanca i Montport (Andratx), Son Real (Santa Margalida), Alcanada (Alcúdia), Regana (Llucmajor), Can Vairet (Calvià), Muleta (Sóller), El Vilar, Cala Carbó i Can Botana (Pollença), a Mallorca; i Roca Llisa (Santa Eulària), Cala d'Or i Punta Sa Pedrera (Sant Josep) i Benirràs (Sant Joan), a Eivissa.
El Decret també suposa la suspensió dels projectes d'urbanització de les zones humides de Ses Fontanelles (Palma) i Ses Feixes (Eivissa).

El Decret Llei ha estat convalidat amb els vots de la majoria progressista i nacionalista, i ha comptat amb l'abstenció del PP.

El conseller Biel Vicens ha assegurat que s'hi han inclòs diferents zones que tenien en comú "que patien una forta pressió urbanística i que tenien un alt valor ambiental i paisatgístic. són més de 1.500 hectàrees del meu país que mantindran la seva identitat natural", ha conclòs el conseller.

Per la seva banda, el portaveu adjunt del BLOC, Miquel Àngel Llauger, ha assenyalat que aquest tipus de mesures responen a la política "que esperen milers de ciutadans", i ha obert la porta a augmentar les zones de protecció durant la tramitació parlamentària del Projecte de Llei de Mesures Urgents que, previsiblement, aprovarà el Consell de Govern del proper divendres.

Valoració:2menosmas
Per Jordi 69, fa mes de 7 anys

Ànim a Jaume Sastre a fer una altra vaga de fam per aturar la LOMCE. Però aquesta de veritat, sense "Quelitas" i fins a les darreres conseqüències.

Per cert, és una vergonya que faci servir la pàgina de facebook de la vaga de fam per insultar i calumniar moltes persones que li donaren suport. Jo ni li vaig donar suport, ni el vaig anar a veure perquè no me la vaig creure aquesta vaga de fam. Va ser una tàctica per no perdre posicions quan l'Assemblea de Docents no li va fer costat pel tema de l'aprovat general.

Valoració:5menosmas
Per joan, fa mes de 7 anys

Joan planas si te esforzases un ppco mas (o mejor dicho.. algo) en hacer clase que es por lo que te pagan y un poco menos en hacer politica tus sufridos alumnos estarian mejor...

Valoració:2menosmas
Per JS, fa mes de 7 anys

Per cert, i els d'Alternativa, on són?

Valoració:11menosmas
Per carme santandreu, fa mes de 7 anys

Ja ho pots ben dir, Montserrat.
L'educació no interessa als que s'han apropiat de l'Assemblea de docents. I m'atreviria a dir que no els ha interessat mai. Només volen fer política de baixa estofa.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente