muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

Els sindicats demanen compromís a Armengol perquè aturi la «precarització» laboral

UGT ha manifestat que les xifres semblen «positives» però amaguen dades «preocupants»

Manifestació a favor dels drets laborals a Palma. | Arxiu dBalears

Un cop s’han conegut les noves dades de l’atur publicades aquest dijous, els sindicats han reiterat que tot i que cada vegada el nombre de persones que està a l’atur disminueix, aquestes xifres amaguen un treball «precari», «estacional» i «temporal». UGT i CCOO han coincidit també en demanar responsabilitat i compromís al nou Govern de Francina Armengol perquè aquesta situació canvii.

La secretària d'Organització d'UGT, Esperança Barceló, ha afirmat que tot i que les xifres semblen «positives» amaguen dades «preocupants» com la «elevadíssima» taxa d'estacionalitat i temporalitat, l'augment de les contractacions de molt curta durada i la prevalença de les jornades parcials.

Per part del sindicat CCOO, ha destacat que el descens de l'atur registrat a les Balears és «insuficient» i que, a més, «la contractació és precària» a les Illes, ja que més del 90 per cent són temporals i només el 8,4 per cent són indefinits. Segons CCOO, les dades actuals segueixen sent «les de la recuperació basada en la debilitat de les contractacions, la pèrdua de drets laborals i de poder adquisitiu i en el desmantellament de l'Estat del benestar i dels sistemes de protecció social».

Demanen compromís al nou Govern

UGT ha mostrat la seva confiança al Govern entrant perquè impulsi mesures que ajudin a revertir la inseguretat laboral, després d'analitzar les dades d'atur publicades aquest dijous. Barceló, secretària d'Organització d'UGT, ha declarat que espera que la voluntat de millorar l'ocupació manifestada per la presidenta del Govern, Francina Armengol, en el seu discurs d'investidura, es tradueixi en iniciatives que incentivin l'allargament de la temporada turística, la creació de nínxols d'ocupació en sectors com la ciència i les noves tecnologies i la recuperació dels llocs de treball perduts en sanitat i educació.

En un comunicat, CCOO ha demanat al nou Govern «un canvi de 180 graus per tal de revertir de manera ferma i progressiva l'herència de la precarietat laboral». La secretària d'Ocupació de CCOO, Silvia Montejano, ha remarcat el compromís amb la classe treballadora de PSIB, MÉS i Podem i ha dit que aquest «ha de ser impulsar unes polítiques inclusives i activadores adreçades als més desfavorits i, alhora, millorar les condicions laborals i el poder adquisitiu de totes les persones treballadores vetllant per la igualtat d'oportunitats, la salut laboral i uns contractes dignes associats a períodes llargs de cotització», ha assenyalat.


Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.