nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 17°
17°

Antoni Pallicer: «La gallina dels ous d'or del turisme fa els ous podrits»

Avui dijous es presenta a Palma el segon número de 'Tot Inclòs', el monogràfic que pretén servir d'altaveu per difondre les conseqüències negatives que té el turisme a les Balears. Segons explica el portaveu dels coordinadors de la publicació, Antoni Pallicer, la intenció amb què està fet el 'Tot Inclòs' és la de «donar a conèixer una altra realitat diferent de la que sempre s'ha venut sobre el turisme». Per això, és un diari que conté «molts articles fets per investigadors de renom i que tenen una base científica sòlida». Pallicer assegura que intenten que la gent «comenci a veure que la gallina dels ous d'or del turisme fa els ous podrits» perquè ens duu cap a un model totalment «insostenible» que asseguren que pot col·lapsar l'Illa. A més, assegura també que si «analitzam les qüestions de repartiment de poder, ens adonarem que ha estat totalment desigual».

Pallicer destaca que la feina de la Coordinadora Llibertària de Mallorca i del Front Comú en Defensa del Territori, que han treballat de manera conjunta en la coordinació de la publicació, va encaminada a exposar uns fets i unes informacions objectius de l'impacte que té el turisme sobre el territori. Entre les noves qüestions que s'hi plantegen respecte del número anterior, hi ha les repercussions dels lloguers d'habitatges turístics i l'impacte sobre la llengua.

Per a Pallicer el turisme és una conseqüència «del sistema capitalista» i assegura que la millor opció és construir a poc a poc i a llarg termini una alternativa al turisme. Però que de moment, a curt i mitjan termini, la població almenys ha de tenir el «poder de decidir quin tipus d'economia i de turisme vol» i, a partir d'aquí, anar essent-ne cada vegada més poc dependents.

La bona acollida del primer número de 'Tot Inclòs', que va presentar-se l'estiu passat, ha animat els editors a treure aquest segon volum i a presentar-lo arreu de la geografia de parla catalana. De fet, a banda de la presentació de Palma està previst que en facin a diversos pobles de Mallorca com, per exemple, dia 10 de juliol a Pollença o dia 18 a Portocristo. A més, l'activista de la Coordinadora Llibertària de Mallorca, Gaspar Alomar, i el geògraf, Ivan Murray, faran un seguit de presentacions (al voltant de nou) pel País Valencià i Catalunya. Està previst que a València i a Dènia la presentació sigui a càrrec de tots dos mentre que en altres presentacions del País Valencià i de Catalunya serà només Gaspar Alomar qui les farà.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 6 anys

Ara t'en vas a un hotel, convoques al personal i li ho contes.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris