nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

UOB insta el nou Govern a aturar la LOMQE a través d’un Decret Llei

El sindicat d’educació Unió Obrera Balear (UOB) ha demanat als partits polítics del futur Govern autonòmic que no descartin aturar la LOMQE a través d’un Decret Llei. Han remarcat que aquest projecte educatiu impulsat pel ministre José Ignacio Wert causaria perjudicis a les famílies, als docents i a la qualitat educativa. També han demanat als diferents partits polítics que «aturin el desplegament dels currículums de Secundària tal com es van comprometre abans de les eleccions».

Des de UOB es recorda que «el Govern autonòmic pot derogar els decrets dels currículums LOMQE a través d'un Decret Llei». A més, el sindicat explica que aquesta acció estaria justificada «per motius més que suficients» com serien l'informe del Consell Escolar que en demana l'ajornament, els defectes de forma assenyalats pel Consell Consultiu o l'incompliment de la seva discussió en Mesa Sectorial, han manifestat.

En resposta al que va manifestar el futur Govern en la reunió duita a terme la setmana passada amb el sector educatiu, on descartaren aprovar un Decret Llei per aturar la LOMQE, el sindicat ha explicat que «cal desmentir la teoria segons la qual un Decret llei seria automàticament anul·lat per Madrid». Han especificat que si el Govern espanyol el volgués derogar, s'hauria de convocar un Consell de Ministres per elevar un recurs al Tribunal Constitucional, i aquest també s'hauria de reunir per decidir-ne la suspensió cautelar.

UOB ha expressat que «s'hauria de veure si el Constitucional, conegut per la seva lentitud i ineficiència i que en lleis polèmiques ha arribat a acumular retards de fins a tretze anys, estaria disposat a actuar en ple estiu i per la via ràpida contra un Decret llei educatiu d'un territori».

En el cas que el Constitucional «actués de forma fulminant, com ha fet amb el procés sobiranista català per motius polítics», han manifestat que «seria imperdonable que el nostre Govern renunciés a plantar cara i es declarés derrotat abans de la batalla». El sindicat ha demanat al nou Govern no descartar cap de les vies legals, jurídiques i reglamentàries al seu abast per evitar l'aplicació de la LOMQE i han conclòs que «si ho fan així, comptaran amb el suport de la ciutadania; si ens defrauden, en canvi, ja s'ha demostrat que a curt o mitjà termini això té les seves conseqüències a l'hora de tornar a passar per les urnes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere J., fa mes de 8 anys

Senyors de l'UOB, necessitau un curs bàsic i intensiu de legislació bàsica. Heu mirat si cursos CCC de legislació bàsica per a sindicalistes. Serà per temps, ara que teniu alliberats. Si qualque dia tinc un problema laboral, ja sé a quin sindicat no he d'anar.

Valoració:9menosmas
Per UOB a gamba style, fa mes de 8 anys

Mem, senyors del dbalears.cat... quants de comunicats de la UOB arribareu a treure??? No teniu res més???

Valoració:9menosmas
Per pep, fa mes de 8 anys

Posau-vos a cobro, que tornen els freakies!

Valoració:11menosmas
Per pepet, fa mes de 8 anys

Amb una oposició com aquesta en Wert ha presentat la dimissió.

Valoració:0menosmas
Per Jordi, fa mes de 8 anys

Un decret per aturar una llei orgànica? Jaumet i Pepet, que és d'atrevida la ignorància. Dbalears podrieu contrastar les notícies abans de publicar qualsevol comunicat d'aquest indocumentats. El més preocupant és que hagi mestres i professors que votin a aquests piròmans.

Valoració:15menosmas
Per Jau, fa mes de 8 anys

Aquesta gent, no es pot pagar un assessor jurídic? Així no dirien els desbarats que diuen. Com es veu que no tenen ni idea de com funciona el dret (colonial, ni voleu, però amb la força del terror al capdavall).

Valoració:13menosmas
Per mestra, fa mes de 8 anys

Esper d'aquest nou govern la valentia per defensar allò promès.

No hauriem de tornar als pactes de la pori del què diràn.

Valoració:1menosmas
Per Credibilitat, fa mes de 8 anys

Un simulador de vagues de fam, un racista fent barcos de rekilla, i un sindicat que no havia de tenir alliberats sindicals però que als 15 dies ja en tenia, no mereixen cap credibilitat.

Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 8 anys

Amb els missers que te el gordito no arribaren enlloc.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente