algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
12°

Festes com la de s'Estanyol es podrien repetir, emparades per Costes

La modificació de la Llei de costes permet que les platges i altres espais naturals acullin festes i esdeveniments de caràcter privatiu sense gairebé cap limitació

La modificació de la Llei de costes permet que les platges i altres espais naturals acullin festes i esdeveniments de caràcter privatiu sense gairebé cap limitació, tot i que segons l'art. 32.1 de la Llei, únicament es pot permetre l'ocupació del domini públic maritimoterrestre per a aquelles activitats o instal·lacions que no puguin tenir cap altra ubicació, i que segons l'art. 53.2 mai l'atorgament d'una autorització no podrà desnaturalitzar el principi d'ús públic de les platges. Per tant, s'ha d'entendre que l'activitat realitzada no pot haver-se fet en cap cas emparada en una autorització vàlidament concedida.

És per aquest motiu, i després de diverses denúncies ciutadanes que Gent per Eivissa (GxE) ha decidit presentar una denúncia a Costes després de la reincidència d’una activitat que el mateix partit eivissenc, a través del seu regidor a Santa Eulària Jaume Ribas, ja va criticar durament l’estiu passat. Les excuses, diuen, «poc convincents», del Consell i l’Ajuntament també han estat clau. Mentrestant els representants de la formació continuen esperant els informes i expedients relacionats que ja varen sol·licitar la setmana passada a ambdues institucions.

Segons explica el portaveu de GxEJuanjo Cardona, «no poden dir que no hi ha cap denúncia, almenys n’hi haurà una. Interrompre els accessos públics, ocupar tota la platja i el seu entorn, utilitzar maquinària pesant, massificació, residus, contaminació lumínica i sonora… són algunes de les coses que han passat i que no haurien de passar, i encara menys perseguir identificar Eivissa amb festa i alcohol, posant en risc un paratge natural».

GxE ha decidit posar una denúncia davant la possibilitat que s'hagin produït infraccions greus que estan previstes a la Llei de costes en el conjunt d'actuacions realitzades els darrers dies, relacionades amb la celebració el dia 6 d'una festa privada promoguda per la marca de cervesa Heineken. Segons s'ha publicat en premsa, l'esdeveniment tenia concedida algun tipus d'autorització puntual, tot i que no consta la identitat concreta dels promotors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Patètic, fa mes de 8 anys

Això és un atemptat al medi ambient, en tota regla, on és l'autoritat.

Valoració:10menosmas
Per jbm, fa mes de 8 anys

Si els ajuntaments volen hi ha limitacions: els municipals fent controls d'alcoholèmia i d'altres drogues, vigilant els aparcaments, etc.
En qualsevol cas les competències sobre costes les hem de reclamar fort i no et moguis.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente