Diversos fronts d'oposició popular a les polítiques de José Ramón Bauzá estan més que contents amb els resultats de les eleccions. Entre ells, òbviament, hi ha els representants del món educatiu que han batallat en contra del TIL i les diferents polítiques educatives que ha dut a terme el PP en la legislatura passada. Les primeres reaccions no s'han torbat a arribar i si ahir coneixíem la resposta de l'Assemblea de Docents, avui coneixem la dels sindicats educatius. La secció d'ensenyament del sindicat Unió Obrera Balear (UOB) es mostra satisfeta amb els resultats dels comicis d'aquest diumenge i asseguren que «és evident que l'aïllament social de Bauzá en la seva batalla contra els docents ha estat clau en la debacle [sic.] electoral del seu partit».
I és que, pel que es veu a primer cop d'ull, sembla cert que el conflicte educatiu ha estat determinant en el resultat extret de les urnes (tot i que fa ben poc la consellera d'Educació, Núria Riera, amollava un convençut «tanmateix ens tornaran a votar» a un dels portaveus de l'Assemblea de docents, Guillem Barceló). Finalment, no han estat tants els que han tornat a votar-los. És per això que des d'UOB Ensenyament volen «felicitar la comunitat educativa». I demanen als partits polítics que han «recollit els fruits d'aquests anys de lluita de la comunitat educativa [que] compleixin allò que han promès i no malbaratin el somni».
Des d'UOB Ensenyament recorden que la lluita no ha acabat i reclamen la dimissió immediata del ministre d'Educació espanyol. José Ignacio Wert, i la supressió de la LOMQE. De fet, han anunciat que s'adhereixen a la campanya de l'Assemblea de Docents i també «encoratgen [els claustres de professors] a votar NO als currículums LOMCE, que ja han estat rebutjats pel Consell Escolar de les Illes Balears i no compten amb el vist-i-plau del Consell Consultiu».
En la mateixa línia es mostren les reaccions de l'STEI, que ha assegurat que «d’una manera aclaparadora, la ciutadania ha optat pel canvi i ha mostrat el seu rebuig més ferm a les retallades i a les polítiques agressives». Les declaracions de l'STEI s'engloben dins de les polítiques educatives i lingüístiques del PP aquests darrers quatre anys i de les quals es deriva tot el conflicte educatiu. Però també fan referència a les retallades en matèria social. Asseguren que l'electorat ha castigat «sense pal·liatius» l'estil «autoritari i incapaç d'arribar a acords» amb què ha governat el PP.
Igual que ha fet UOB, l'STEI té peticions per al nou equip de Govern. En concret reclama que siguin ateses les propostes fetes pel sindicat en matèria lingüística i educativa però també en l'àmbit social i laboral. Des de l'STEI reclamen «polítiques actives per revertir totes aquelles mesures que, amb l’excusa de la reducció de dèficit públic, han malmès la qualitat de vida de la majoria dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears».
vaya purria!