nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

UOB i STEI, contents i satisfets amb els resultats de les eleccions

Diversos fronts d'oposició popular a les polítiques de José Ramón Bauzá estan més que contents amb els resultats de les eleccions. Entre ells, òbviament, hi ha els representants del món educatiu que han batallat en contra del TIL i les diferents polítiques educatives que ha dut a terme el PP en la legislatura passada. Les primeres reaccions no s'han torbat a arribar i si ahir coneixíem la resposta de l'Assemblea de Docents, avui coneixem la dels sindicats educatius. La secció d'ensenyament del sindicat Unió Obrera Balear (UOB) es mostra satisfeta amb els resultats dels comicis d'aquest diumenge i asseguren que «és evident que l'aïllament social de Bauzá en la seva batalla contra els docents ha estat clau en la debacle [sic.] electoral del seu partit».

I és que, pel que es veu a primer cop d'ull, sembla cert que el conflicte educatiu ha estat determinant en el resultat extret de les urnes (tot i que fa ben poc la consellera d'Educació, Núria Riera, amollava un convençut «tanmateix ens tornaran a votar» a un dels portaveus de l'Assemblea de docents, Guillem Barceló). Finalment, no han estat tants els que han tornat a votar-los. És per això que des d'UOB Ensenyament volen «felicitar la comunitat educativa». I demanen als partits polítics que han «recollit els fruits d'aquests anys de lluita de la comunitat educativa [que] compleixin allò que han promès i no malbaratin el somni».

Des d'UOB Ensenyament recorden que la lluita no ha acabat i reclamen la dimissió immediata del ministre d'Educació espanyol. José Ignacio Wert, i la supressió de la LOMQE. De fet, han anunciat que s'adhereixen a la campanya de l'Assemblea de Docents i també «encoratgen [els claustres de professors] a votar NO als currículums LOMCE, que ja han estat rebutjats pel Consell Escolar de les Illes Balears i no compten amb el vist-i-plau del Consell Consultiu».

En la mateixa línia es mostren les reaccions de l'STEI, que ha assegurat que «d’una manera aclaparadora, la ciutadania ha optat pel canvi i ha mostrat el seu rebuig més ferm a les retallades i a les polítiques agressives». Les declaracions de l'STEI s'engloben dins de les polítiques educatives i lingüístiques del PP aquests darrers quatre anys i de les quals es deriva tot el conflicte educatiu. Però també fan referència a les retallades en matèria social. Asseguren que l'electorat ha castigat «sense pal·liatius» l'estil «autoritari i incapaç d'arribar a acords» amb què ha governat el PP.

Igual que ha fet UOB, l'STEI té peticions per al nou equip de Govern. En concret reclama que siguin ateses les propostes fetes pel sindicat en matèria lingüística i educativa però també en l'àmbit social i laboral. Des de l'STEI reclamen «polítiques actives per revertir totes aquelles mesures que, amb l’excusa de la reducció de dèficit públic, han malmès la qualitat de vida de la majoria dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per gerry, fa mes de 8 anys

vaya purria!

Valoració:1menosmas
Per Les coses clares., fa mes de 8 anys

Doncs aquests personatges són els que tombaren l´omnipotent Pedro J. i recuperaren la piscina que havia robat. No sé com él polítics no fan el possible per tenir-lo al seu costat. Perquè així els va...

Valoració:4menosmas
Per Les ganes fan dir molts de dois., fa mes de 8 anys

Una persona tan curta de gambals que no hi veu dos dits lluny "tanmateix ens tornaran a votar." no pot dirigir la societat. Això està clar.

Valoració:6menosmas
Per Més, fa mes de 8 anys

Si he votado Mes. Si soy castellanoparlante y no se me dan bien los idiomas. Si quiero que el catalan sea lengua vehicular. Pero si Mes se acerca a estos dos personajes yo y miles mas abandonamos el barco. Paou expulsaba a los niños castellanoparlantes de las aulas, me acuerdo muy bien. Preguntaba de donde eran los padres, si decian que de la Peninsula les expulsaba. Antes de la expulsión se reia de ellps y kes hacia pronunciar "doble l" si "llet" la proninciaban mal les decia "barco de rejilla" y no los queria en su clase. Algo brutalmente xenofobo y racista, es de ultraderecha quwe ahora se ha creado un chiringuito nuvo

Valoració:1menosmas
Per Visca! Destapau el cava!, fa mes de 8 anys

Ells estan contents i nosaltres, CONTENTÍSSIMS!

Valoració:5menosmas
Per TIL bye bye, adéu, adios, fa mes de 8 anys

Entre mestres, pares, mares, alumnes, sindicats, patronals, hem esbucat la feixistarra dictadura espanyolista dels TILibans d'en Talibauzán.
HEM VENÇUT!
ESTAM TOTS D'ENHORABONA.
Visca Mallorca!

Valoració:17menosmas
Per Farsants, fa mes de 8 anys

Farsa de vaga de fam. Farsa de no tenir alliberats. Falsos patriotes que només els interesa la cadireta i la figurera. Tothom els voneix. Són l'equivalent del Círculo Balear i es retroalimenten uns als altres.

Valoració:-9menosmas
Per Cosme, fa mes de 8 anys

Però no varen votar Guanyem? (Ja sabem que ara diuen que han votat el Pi, pobra gent.) De què van en Sastre i en Palou? Mai no he llegit insults més grossos contra Més, el PSOE i Podem que en escrits d'aquests individus. Déu meu, sort que els coneixem, perquè avit començaran a escriure contra els que ara feliciten.

Valoració:-4menosmas
Per Anna, fa mes de 8 anys

Ara és l'hora d'arreglar s'educació a les Illes i no mos hem de fixar en la lletra petita, s'ha de fer del pacte educatiu un pacte estable i que aglutini totes ses sensibilitats, no se pot fer més mal als mestres, als pares, als infants i a tota la comunitat educativa.

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente