algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 20°
24°

Joan Veny «és el referent pel 'Baleâ'», segons Vera

Aquest dimecres el Director General d'Educació, Antoni Vera, ha participat del debat organitzat pel programa Taula Educativa, d'Ona Mediterrània juntament amb Martí March, candidat del PSIB i Francesca Vendrell, de Guanyem.

En el transcurs del debat s'han plantejat diverses qüestions a tots els convidats. En una primera intervenció es demanava a tots els candidats una valoració, en l'àmbit educatiu, de la legislatura que ara acaba.

Vera, en aquesta primera intervenció, ha assegurat que en entrar a la conselleria no hi havia diners per pagar les nòmines, que varen trobar «els calaixos buits». Ha assegurat que el seu govern no tenia «gens de ganes de fer les retallades que vàrem fer i a poc a poc ens hem anat recuperant».

Quan se li ha plantejat la qüestió que publicava fa pocs dies aquest diari sobre l'edició de Bearn en balear, Vera ha respost que «el model de llengua utilitzat a Bearn, lingüísticament, ortogràficament ni morfològicament està fora de les normes que marca l'Institut d'Estudis Catalans.

Encara referent a la qüestió de la llengua, Vera ha estat preguntat per la defensa que fa el seu partit de les modalitats lingüístiques pròpies de les Balears, a la qual cosa el Director General ha respost que la seva defensa és la mateixa que fa Joan Veny i que «Veny és el referent pel 'Baelâ'»

Entre altres qüestions plantejades cal destacar les referents al decret TIL, del qual Vera ha considerat que en una hipotètica pròxima legislatura «el Trilingüisme s'ha d'implantar centre a centre, fent pedagogia». I ha insistit que el projecte del seu partit, el PP, segueix essent el TIL, tal com queda reflectit en el seu programa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Onofre, fa mes de 8 anys

Aquest inepte antimallorquí no ha d'insultar l'il·lustre professor mallorquí

Valoració:4menosmas
Per Jaume, fa mes de 8 anys

En vuestra manipulación habitual, escribís 'Baelâ' cuando este señor estaba en un programa de radio.

Os recuerdo que Vera es de los vuestros, licenciado en filología catalana, y se cortaría una mano antes que poner en cuestión la rentable mamandurria que niega el mallorquín.

Pero, claro, si hay que creerse que el catalán es la lengua de Mallorca, podemos creernos cualquier otro disparate. Si no existiera el Balears tendría que leer El Jueves, con lo que ha perdido últimamente...

Valoració:-9menosmas
Per LLegiu aquesta obra de Joan Veny, fa mes de 8 anys

"Paralelismos léxicos en los dialectos catalanes": Entre altres coses diu que ses divergències des balear respecte des català central (en qüestió de lèxic) passa des 30 per cent

Valoració:0menosmas
Per Vera ha dit BaleÂr???!!!!, fa mes de 8 anys

Això si que no ho crec. Quina manera de manipular entrevistes, no es just aixó que feis

Valoració:-2menosmas
Per pere joan lil·la, fa mes de 8 anys

Perdó, volia dir ... director general.

Valoració:2menosmas
Per pere joan lil·la, fa mes de 8 anys

Si aquest ... senyor ? és Conseller, jo encara tenc esperances d'arribar a President.

Valoració:6menosmas
Per Un peix dins es rostoll, fa mes de 8 anys

Vergonya, cavallers vergonya.....

Valoració:5menosmas
Per jbm, fa mes de 8 anys

Si ho ha dit oralment no hi ha manera de sebre si ha dit Balear o Baléà. M'inclín a creure que ha dit Balear.Tot i que ni aquest senyor ni el seu partit són sants de la meva devoció ans tot lo contrari.

Valoració:9menosmas
Per tanmateix, fa mes de 8 anys

S'ha de ser molt curt per tenir una visió tan simplista de la gran tasca feta pel prestigiós filòleg Juan Veny.

Valoració:9menosmas
Per Carme V., fa mes de 8 anys

I el catalinero? Què no compte? I el binissalemer? I el llubiner? I el Son Ferrioler? Què no compten?ah i el palmessano?

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente