cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

La FAPA creu que la nova Mesa de Pares i Mares d'Alumnes és una estafa

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (FAPA) considera que la nova Mesa de Pares i Mares d'Alumnes –la creació de la qual va aprovar divendres passat el Consell de Govern– és un òrgan «totalment incompetent».

Segons la FAPA, el que havia de ser un espai de participació «s’ha convertit en una vulneració més dels nostres drets, ja que han fet de la Mesa de Pares i Mares un 'parc infantil' ben delimitat per a evitar que es pugui transmetre l’opinió de les famílies fora la tutela de l’administració».

Prova d’això és que la Mesa, com indica el Decret 36/2015 que la regula, és un simple òrgan de diàleg, sense capacitat preceptiva ni vinculant i malgrat això «s’ha imposat una composició amb majoria de representants de la Conselleria i, a més, una organització que no garanteix la participació dels representants de les famílies de totes les illes».

Els pares i mares s'hauran de pagar de la seva butxaca els desplaçaments
Una de les propostes que es va fer i que s'ha ignorat, va ser la de garantir els recursos per a què els membres de totes les federacions i confederacions poguessin  compensar el cost dels seus desplaçaments.  Des de FAPA afirment que la nostra condició insular fa d’aquesta qüestió «un factor determinant per a qui s’ha de desplaçar a una illa diferent per assistir a les reunions».  Però el Govern no ha recollit aquesta darrera recomanació a la redacció final del Decret, així que els representants de les famílies hauran de pagar de la seva butxaca les despeses de desplaçaments.

Des de FAPA recorden que amb aquesta Mesa, l'Administració «pot vendre una opinió manipulada com a l'autèntica» perquè,  fins i tot amb l’assistència de totes les Federacions i Confederacions que reuneixen els requisits per formar part de la Mesa (FAIB-CONCAPA, CONFAECIB, FAPMA Menorca, FAPA Formentera, FAPA Eivissa, FAPA Mallorca i COAPA Balears) només sumen un total de 7 entitats representants de famílies, igualant el nombre de representants de l’administració. Així, doncs, amb el vot de qualitat de la presidència, l’administració podria imposar el seu parer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per maggy2, fa mes de 8 anys

No servirà per a res. Tots els membres són de l'administració o triats per l'administració i només un representant de cada federació d'associacions de pares i mares. I això quants de pares són?
Aquesta Mesa és realment una estafa i a s'afegeix al fet que ja han llevat gairebé totes les competències als consells escolars.
AIXÒ ÉS UNA DICTADURA!!
FEM-LOS FORA A TOTS!!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente