algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
25°

La Plataforma Crida es desvincula del Pacte Educatiu

La plataforma Crida ha explicat avui les causes que han generat la desvinculació del grup del Pacte per l’Educació aprovat dimarts passat.

Des del col·lectiu consideren que el Pacte no es manifesta en contra de la LOMQE, i fins i tot reconeix la Llei com a marc de referència dels signants del document. La plataforma també destaca que el document presentat obvia tractar aspectes fonamentals del sistema educatiu vigent com són les proves selectives en l'avaluació de l'alumnat, la imposició de la religió catòlica com a matèria curricular o la desvaloració de les matèries artístiques i humanístiques. Creuen que aquesta manca d’iniciativa pot deixar la porta oberta a qualsevol opció que políticament es pugui prendre en aquests temes.

Segons Crida, al llarg de tot el document, sota la denominació de centres sostinguts amb fons públics, s’assumeix implícitament l'educació impartida en els centres privats concertats com a educació pública, sense distinció amb els centres públics, reconeixent així la gestió privada de l'ensenyament públic.

A més, el col·lectiu considera que amb el Pacte es reforça la capacitat decisòria de l'equip directiu en la gestió dels centres pel que fa a aspectes de contractació de professorat, metodologia, distribució de recursos, llengua d'ensenyament… Tot plegat és vist per la plataforma com una trava a la gestió pública i democràtica, ja que l'autonomia de centre possibilitaria l'ensenyament de cada centre a partir de criteris particulars i específics propis de l'empresa privada.

Per això consideren que el document no solament no constitueix una alternativa al sistema educatiu vigent, sinó que reformula els principis fonamentals sobre els quals s'assenta el sistema actual representat per la LOMQE. En definitiva, la plataforma Crida veu en el document indicis de privatització, retrocés democràtic i segregació, i considera que no s’adapta al model d’escola que cal defensar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Suau, fa mes de 8 anys

Hi ha que no han llegit el document i opinen, perquè d'altra manera no dirien les barbaritats que diuen. Poder als directors? Per ser director, segons el pacte, el teu projecte de direcció ha de comptar amb el vist i plau de Claustre i Consell Escolar, i ha de passar per una comissió de selecció formada per totes les parts de la comunitat educativa. A més a més, el nomenament de direcció pot veure's revoca't amb informes negatius del Consell escola. Igual que LOMCE, Perico??
Crida no ha volgut consensura res. De fet, els seu argumentari és el mateix que el que estam escoltant den Bauza aquests dies: "Volem un pacte, però amb el nostre projecte" Amb això, queda tot dit.

Valoració:-6menosmas
Per Mestre (també), fa mes de 8 anys

Mestre: Perdona? Has caigut d'un arbre? Es veu que parles amb molt desconeixement!
Els companys "pactistes" que tenen tant d'esperit de "diàleg" es negaren de pla a parlar de l'escola concertada, de la laïcitat, etc.
No és que no hi hagués acord, és que es negaren a parlar-ne!!!

Valoració:1menosmas
Per mestre, fa mes de 8 anys

D'acord però massa tard.
Per què no esmenareu?
Si haguéssiu fet propostes i no s'haguessin acceptat tendrieu més que raó.

Valoració:-1menosmas
Per Perico, fa mes de 8 anys

Sou els meus herois Plataforma Crida. La patronal es deu fregar les mans esperant que aquest pacte es faci realitat.
I els directors, el pacte els dona un gran poder, igual que la LOMCE. Ara ja tenen la seu plena d'ous.
El que no entenc és com així l'Assemblea de Docents s'ha adherit el pacte. Si això és una defensa d'estatus de poder.
Gràcies un cop més CRIDA

Valoració:5menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 8 anys

EL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA DE CATALUÑA OBLIGA A OTROS DOS COLEGIOS A IMPLEMENTAR EL 25% EN CASTELLANO.

Valoració:0menosmas
Per O és que s´han convertit?, fa mes de 8 anys

Si no fos que a la foto hi ha quaque cara que volia fer fora sindicats i pares del món educatiu... i poder triar els professors segons els seus interessos...

Valoració:0menosmas
Per Pep Taronja, fa mes de 8 anys

Molt bé per Crida! No es un pacte per l'educació: és un pacte per la gestió educativa que volen imposar les empreses que exploten econòmicament l'educació a l'educació pública.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente