algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

Es manté la convocatòria de vaga després de la reunió entre els comitès i Educació

La reunió celebrada dimarts entre representants de la Conselleria d’Educació i els comitès convocants de vaga indefinida a l’ensenyament ha servit per confirmar el que es preveia: la manca de voluntat negociadora de l’Administració provoca que les mobilitzacions en el sector educatiu segueixin endavant.

La trobada aplegava per una banda el comitè format per l’STEI i FE-CCOO i de l’altra el de l’Assemblea de Docents. Ambdós grups han valorat positivament l’aplicació de la Llei de convivència, la solució dels expedients dels directors de secundària i la suspensió per part del Tribuna Superior de Justícia del Decret de Tractament Integrat de Llengües el passat setembre.

A més, el director general d'Educació, Antoni Vera, ha ofert als representants dels mestres i professors la descongelació dels sexennis a partir de dia 1 d'octubre de 2015, proposta que ha estat catalogada com «electoralista» per part dels comitès ja que Vera no he especificat la quantitat econòmica que suposaria aquesta proposta.

Els comitès han reclamat un «vertader» procés de negociació en relació a les retribucions que encara estan suspeses, la substitució immediata de les baixes, la reducció de ràtios, l’augment de les plantilles o el cobrament íntegre de la nòmina en cas de malaltia, entre d’altres. Però des de la Conselleria la resposta ha estat rotunda en negar-se a avançar en alguna d’aquestes reclamacions.

La implantació de la LOMQE ha estat un dels temes centrals de la trobada. Els comitès han plantejat l’ajornament de la implantació dels nous currículums de la nova llei estatal previstos per al curs vinent, tal com ja va sol·licitar el Consell Escolar de les Illes Balears. El director general ha manifestat que tota aquesta normativa es troba ara en el Consell Consultiu i que l’Administració actuarà tal com disposi aquest òrgan de consulta. S’ha demanat també la supressió de les proves LOMCE que s’han de fer a tercer de primària els dies 19 i 20 de maig. I en aquest cas el director general també s’hi ha negat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 8 anys

ara faran vaga? quan? Quin circo!

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente