cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
25°

L'OCB lamenta la mort d'Antònia Serrano

La cuinera i activista cultural valldemossina enumera els diferents plats de temporada de la gastronomia mallorquina. | OCBtv (Youtube)

L’Obra Cultural Balear lamenta la mort d’Antònia Serrano Darder. L’entitat envia aquest condol a tota la seva família i amics i a tots els socis de l’OCB de Valldemossa. L’escriptora i cuinera va ser una de les fundadores de l’OCB de Valldemossa, que va presidir durant molts d’anys i des d’on va impulsar innombrables activitats de dinamització cultural. També va ser fundadora i directora de 'Miramar', revista sobre la realitat social i cultural de Valldemossa, i va promoure la publicació dels Plecs de Cultura Popular, una sèrie de monogràfics sobre temes valldemossins.

«Antònia Serrano era una de les persones imprescindibles per la seva feina incansable a favor de la llengua i la cultura, un puntal de la vida cultural de Valldemossa, una d’aquelles dones relativament anònimes sense les quals aquest país no seria igual. Els seus mèrits la varen fer mereixedora d’un reconeixement de l’OCB al voluntariat lingüístic en el marc dels Premis 31 de Desembre. Recentment, l’OCB de Valldemossa li havia retut un homenatge i li havia dedicat un dels seus Plecs de Cultura Popular», recorda l'Obra en un comunicat

Serrano va néixer a Valldemossa el 1939. Estudià català i literatura catalanes als cursos de l’Obra Cultural Balear. Des de la seva fundació (1989) fou la coordinadora de la revista Miramar de Valldemossa, en què també va col·laborar. Va publicar articles a la revista 'El Mirall', al setmanari 'La Nau' i a 'Informatiu codolades', i poemes a 'S'Esclop'  i a alguns reculls poètics. Des de 1994 va explicar habitualment els seus menús a Ràdio Mallorca; també ho va fer a La Voz i a Ona Mallorca. Poetessa, va guanyar diferents premis: 'Accèssit Reina Amàlia 1992' de poesia en català; 'Premi Reina Amàlia 1993' de poesia en català; i 'Primer premi al XXII Certamen Poètic Verge de Consolació 1994'.

Va presidir l’OCB de Valldemossa, fou membre de les juntes directives de l’associació Amics de l’Arxiduc i de l’Associació Amics de la Glosa i fou dama d’honor de Santa Maria de la Panada. Va publicar el poemari 'Massa mites' (1998) i, amb Dolors Estrades, 'Jocs i Moixonies' (2001), un recull de cançons, jocs i contarelles; i juntament amb els seus néts 'L'alzina dels contes' (2007). Va guanyar una gran reputació com a d¡vulgadora de la cuina mallorquina i són un referent els llibres 'Les receptes de na Tonina' (2002, 2a edició) i 'Més receptes de na Tonina' (2005).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.