El PP ha inaugurat el #ForumFutur, el primer d’una sèrie de fòrums per tal d’abordar temàtiques i assolir conclusions que serviran per incloure en el programa electoral de la formació. Avui s’ha inaugurat el fòrum sobre educació i les quatre personalitats aportades pel partit avalen l’aplicació del trilingüisme malgrat haver estat tombat judicialment.
El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears va dictar el 24 d’octubre la suspensió del Tractament Integrat de Llengües (TIL) que ja havia estat rebutjat en un total de 107 centres de les Balears. Però aquest dimarts la trobada dels populars ha servit per comprovar que els conservadors reafirmen la necessitat d’implantar el decret de trilingüisme.
Docents «formats» amb un nivell B2
Tots els ponents han manifestat que la formació del professorat és fonamental i, tant en l'aspecte dels idiomes com en el de la introducció de les noves tecnologies, han assegurat que «l'important són uns docents formats en la matèria i en l'idioma o tecnologia que imparteixen».
Precisament, pel que fa a la formació del professorat, el projecte de decret pel qual es regulava el TIL especificava que els docents havien d’acreditar un certificat de nivell B2 o superior de coneixements de llengua estrangera. Però el mateix nivell B2 era considerat insuficient segons pedagogs i experts en l’aplicació de l’AICLE (Aprenentatge Integrat de Continguts en Llengües Estrangeres) per transmetre els coneixements d'una matèria a un nivell d'ESO i a un grup d'alumnes amb uns coneixements heterogenis d'anglès.
«Experts» en educació aportats pels populars
Entre els «experts» que han format part del fòrum, destaquen dos noms. Primerament, Margalida Ramis, directora de l’IES Arxiduc Lluis Salvador. Ha recordat que aquells centres on s’ha aplicat el TIL han tengut «resultats excel·lents». Ramis va ser notícia el passat novembre per impedir la votació del claustre per retornar al projecte anterior al TIL, tal i com es va fer a la majoria de centres. 30 professors de l'IES Arxiduc varen sol·licitar per escrit la realització d'una votació sobre el TIL i la directora es va negar a realitzar un procediment que era perfectament legal. El Tractament Integrat de Llengües es continua aplicant en aquest centre fins i tot en el cas de grups de 1r d'ESO que apleguen més del 60% d'alumnes amb diversos problemes d'aprenentatge, de retards diversos, de socialització i de comportament i que són deficitaris en expressió en català.
El segon nom que sobresurt és el de Francisco López Rupérez, president del Consell Escolar de l’Estat elegit pel govern de Mariano Rajoy. Francisco López va ser president del Consell Escolar de la Comunitat de Madrid en l’època d’Esperanza Aguirre i al llarg dels seus anys com a membre del Consell ha escrit un conjunt d’informes sobre educació de la mà de la Fundació FAES (fàbrica d’idees del Partit Popular dirigida per l’expresident espanyol José Maria Aznar).
CONDENADO POR INJURIAS UNO DE LOS TRES DIRECTORES EXPEDIENTADOS EN MAHON, POR LLAMAR "NAZIS" A TRES PROFESORES EN LA RED SOCIAL DE FACEBOOK, POR NO SECUNDAR LA HUELGA DE DOCENTES EN CONTRA DEL TRATAMIENTO INTEGRAL DE LENGUAS (TIL).